Tennis: Uitslag Schalken op US open

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net als vorig jaar heeft onze landgenoot Sjeng Schalken de laatste zestien op de US Open bereikt. De Limburger versloeg de Kroaatse qualifier Ivo Karlovic zondag in New York in 'straight' sets, 7-6 (8) 7-6 (5) 7-6 (3). Karlovic was dit jaar de verrassing op Wimbledon, door Leyton Hewitt in de eerste ronde te verslaan.

In de vierde ronde zal Schalken het waarschijnlijk moeten opnemen tegen de Duitser Schüttler, die als achtste geplaatst is. Dit was ook de tegenstander van Schalken dit jaar op Wimbledon.

De als twaalfde geplaatste Limburger speelde aanzienlijk allrounder dan Ivo 'de Hakkelaar' en sloeg in elke set in de tiebreak toe. Schalken focuste zich op zijn eigen opslaggames. Hij realiseerde zich dat opslagverlies vrijwel onherroepelijk in setverlies zou resulteren. In de tweede set verloor hij op 3-3 zijn opslag. Die schade herstelde hij meteen door in de daaropvolgende game de opslag van Karlovic (4-4) terug te pakken.

Dubbele fouten deden Karlovic de nek om in de tie-breaks. Zo verspeelde Schalken de voorsprong van 5-2 in de tiebreak van de eerste set. Op 8-7 sloeg Karlovic op zijn eerste setpunt een dubbele fout, waarna Schalken de set op 10-8 met een vreugdesprongetje uit serveerde. In de tweede tiebreak bracht wederom een dubbele fout van Karlovic op 5-4 de beslissing (7-5). In de derde tiebreak sloeg de Kroaat op 5-3 nogmaals een dubbele fout (7-3).