Filmopname 'Floris' kampt met tegenslagen

Door de droogte van deze zomer lopen de buitenopnamen voor de film Floris vertraging op. De film wordt geregisseerd door Johan Nijenhuis (oa Costa, Volle Maan) en moet het succes van de eerdere tv-serie van regisseur Paul Verhoeven gaan zien te evenaren. Floris zal vooralsnog november 2004 in premiere gaan.

FlorisVoor de buitenopnames op de Utrechtse Heuvelrug zijn in diverse scenes vuren en kanonschoten nodig, Staatsbosbeheer wil echter gezien de condities daar nu geen toestemming voor geven. Om op schema te blijven zullen nu studio-opnamen naar voren worden geplaatst. De regisseur hoopt dat het de komende week flink regent, er is voor toestemming zeker anderhalve week neerslag vereist.

Verleden week kampte Nijenhuis al met andere tegenslag, acteur Rutger Hauer zag af van medewerking. Hauer begon zijn succesvolle filmcarriere met zijn rol in de tv-serie Floris. Hij zag er nu echter onvoldoende uitdaging in. De rol zal nu worden gespeeld door Michiel Huisman. Deze nieuwe Floris zal in de film echter de zoon van de overleden Floris (Hauer) spelen. Nijenhuis: "Het maakt voor een regisseur niet zoveel uit of het nu 1510 of 1580 is".