Nader onderzoek mishandelde motoragent

De politie in Apeldoorn is nog lang niet klaar met de aanval op een motoragent, afgelopen maandag in Zevenhuizen, door een groep jongeren. Afgelopen dinsdagavond is een nieuwe verdachte in de zaak vastgezet. Bij het incident belaagde een groep jongeren een agent, die een 24-jarige scooterrijder wilde aanhouden. De jongens vernielden zijn motor.

Waarnemend districtschef G. Medendorp van de politie zegt dit soort gedrag absoluut niet te tolereren: ''Als een groep denkt zo met de politie om te kunnen gaan, zullen ze de consequenties merken''.

In de Apeldoornse Courant heft de moeder van één van de verdachten overigens een klaagzang aan. De 46-jarige vrouw, Janny genaamd, werd tijdens het incident aangehouden toe ze een agent beledigde en de arrestatie van haar zoon wilde voorkomen: ''Het is maar goed dat ik tussenbeiden ben gekomen, anders was het niet best met die agent afgelopen. Dan hadden die knapen hem in elkaar getrimd. Ik kwam op voor mijn zoon. Niet omdat hij niet gearresteerd mocht worden. Het is de manier waarop dat gebeurde. Hij kermde van de pijn. Waarom werden die boeien zo vastgedraaid? Dat was ook wat die jongens die er omheen stonden zeiden. Daar ging het mij om. Later toen ze mij hadden gearresteerd, werd ik net zo aangepakt. Gewoon niet normaal meer, zoveel geweld''. De vrouw zit nu onder de blauwe plekken op beide armen.

Volgens een inwoner van Zevenhuizen, een man die er al twintig jaar woont, wordt het er allemaal niet beter op: ''De helft is allochtoon. Marokkaans, Turks, Surinaams, Somalisch, Afghaans. Ik heb een Turkse buurman, kan ik prima mee opschieten. Daar gaat het ook niet om. Het is de algemene mentaliteit van de jeugd, Nederlands én allochtoon. Die is verhard. Loslopende honden, gescheur met scooters, voetballen waar het niet mag. Als je er wat van zegt, nou, dan ben je niet jarig''.