Inzamelingsactie oude mobieltjes

MrRinuxs, Dutchfrankie en Robertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnenkort wordt in Nederland een grote inzamelingsactie van oude mobiele telefoons gehouden. De opbrengst is voor het het World Food Programme van de Verenigde Naties. Voor elk ingeleverd mobieltje gaat 3,50 euro naar het VN-programma dat strijdt tegen honger.

Naar schatting liggen er zo'n vijf miljoen gsm's ongebruikt of kapot bij Nederlanders thuis. Toen directeur Sjeer Mestrom van Tell Me dat besefte, besloot hij een actie op te starten. Wanneer kapotte of ongebruikte gsm's gerecycled worden, kunnen ze nog tot 7 euro per gsm opleveren. Nog bruikbare telefoons kunnen opgeknapt en hergebruikt worden. Bijkomend voordeel is dat de schadelijke onderdelen, zoals batterijen, niet in het milieu terechtkomen.

De inzamelingsactie is een initiatief van Tell Me, TPG Post, ReCell, Siemens en T-Mobile. De oude gsm's kunnen worden ingeleverd met behulp van een blauwe zak die iedereen vanaf 8 september in de brievenbus zal krijgen. De zakken kunnen vervolgens in de TPG Post brievenbussen gestopt worden of bij het postkantoor worden afgegeven. Wanneer de zak wordt ingeleverd bij één van de communicatiewinkels van Tell Me wordt er zelfs 7 euro overgemaakt aan het WFP. ReCell zal de toestellen milieuvriendelijk recyclen of klaarmaken voor hergebruik.

De actie zal worden ondersteund met een mediacampagne. Presentatrice Yvon Jaspers is het gezicht van de actie, die tot 1 november 2003 loopt. Op de website www.blauwezak.nl zal steeds het aantal ingeleverde telefoons en het ingezamelde geldbedrag voor WFP te zien zijn.