''Mohammed geen goed voorbeeld''

Vorige week pakte Mohammed J. Gaffar, algemeen secretaris van de Stichting Welzijn voor Moslims in Nederland, flink uit in het Reformatorisch Dagblad met de uitspraak dat de islam het christendom zou overwinnen. Vandaag geeft in diezelfde krant islamkenner Jenö Sebök weerwoord aan Gaffar.

In het interview vorige week zei Gaffar ook: ''Wij proberen de voetsporen van de profeet te volgen, al lukt dat niet altijd''. Volgens Sebök is het maar goed dat dit niet altijd lukt, want dat zou namelijk een ramp betekenen voor de vrouwen in de wereld. ''Die hebben het al moeilijk genoeg in een moslimland, maar als alle moslims het voorbeeld van Mohammed gaan volgen, wordt het nog erger. Hij had een harem van negen vrouwen, plus de nodige slavinnen als bijvrouwen'', aldus de islamkenner.

Gaffar stelde ook dat de islam vrouwen beschermd, en dat westerse mannen dat niet willen omdat hun moeders dan niet meer naakt in de krant mogen, en de naaktstranden en nudistenparken dan dicht moeten. Sebök: Als de islam het voor het zeggen krijgt, dan zullen de meisjes beschermd worden, zegt de heer Gaffar. Mohammeds lievelingsvrouw was Aďsja. Mohammed trouwde met haar toen ze zes jaar oud was en had gemeenschap met haar toen ze negen was. Op dit voorbeeld van Mohammed beroepen Marokkaanse ouders zich die hun tienerdochter uithuwelijken''.