Dader schietpartij Alkmaar nog spoorloos

De politie heeft nog geen spoor van de man die zondagavond in Alkmaar een portier van dichtbij door het hoofd schoot. De 28-jarige beroepsmilitair Mark Kerssens uit Akersloot, die in zijn vrije tijd als portier werkte, werd omstreeks half twaalf door een nog onbekende man met een bivakmuts op, voor een cafÚ op het Waagplein neergeschoten.

Het vermoeden bestaat dat de dader een negro´de man is die eerder op de avond door Kerssens de toegang werd geweigerd tot cafÚ Joey's omdat hij geen entreegeld wilde betalen. Na de schietpartij holde de dader weg, op de voet gevolgd door met kogelvrije vesten uitgeruste collega's van het slachtoffer. Zij moesten echter afhaken toen zij eveneens onder vuur werden genomen. De dader ging er vandoor in de richting van het Fnidsen en de Kooltuin.

Duikers van de brandweer hebben gisteren delen van grachten in de omgeving afgezocht naar het mogelijke vuurwapen. Er zijn door justitie twintig rechercheurs op de zaak gezet. In de restaurants en cafÚs aan het Waagplein is de aanslag op de portier zeer hard aangekomen.

Het slachtoffer zelf ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.