Wielklem op terrein KMA

De Bredase luchtmachtofficier die enkele weken op vakantie naar Cuba ging zal, bij terugkomst, wel flink op zijn neus kijken als hij ziet dat zijn auto op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) een wielklem heeft gekregen.

De officier is trotse bezitter van een Volkswagen Karmann Ghia, een echte oldtimer, en vond het niet bepaald veilig deze tijdens zijn vakantie open en bloot op openbaar terrein te laten staan. Daarom parkeerde hij zijn auto op de Parade, een terrein binnen de muren van de KMA, mèt een extra beugel op de handrem.

Dit weekend vinden op deze plaats echter de Academiefeesten plaats. Een festival dat één keer in de 25 jaar gehouden wordt en waartoe ook burgers toegang hebben. Een goede reden voor de KMA om haar beste beentje voor te zetten. Daarom had de 'baas' van de KMA, gouverneur-generaal Carel Hilderink, verordend dat er geen auto's meer op het betreffende terrein geparkeerd mochten worden. Terwijl iedereen hier gehoor aan gaf, bleef alleen die ene rode old-timer op de plaats aanwezig. Dinsdagmiddag was het geduld van de generaal echter op en heeft hij persoonlijk een wielklem op de auto aangebracht. Daarnaast zit er op de vooruit een papier met de tekst 'Sleutel af te halen bij de gouverneur'.