Grote brand in Waarderpolder Haarlem

Ischa, Woe, Cadsel en Chakotay hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dit moment woedt er een grote brand een papieropslag in de Waarderpolder in Haarlem. De vlammen slaan uit het dak en de rookwolken zijn tot in de verre omtrek te zien. De brandweer heeft volgens getuigen flinke moeite om met voldoende mensen in de buurt van de brand te komen. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, aldus een politiewoordvoerder
Brand vanuit de stad
De brand in de Waarderpolder woedt in loods 5C, direct naast het pand van autobedrijf Treffers. Of het autobedrijf ook in brand staat of gevaar loopt, is nog onduidelijk. De Waarderbrug is afgesloten voor alle verkeer, maar toch zijn de ramptoeristen hinderlijk aanwezig. Honderdenden mensen probeerden het brandende pand te bereiken. In het centrum van de stad vallen inmiddels verbrande papiersnippers uit de lucht.
Brand in Haarlem
De Amsterdamse brandweer heeft inmiddels een blusboot richting Haarlem gestuurd om te assisteren. Er zijn onbevestigde berichten dat er een tekort aan bluswater is. Volgens een verslaggever zijn er 'miezerige' waterstralen te zien uit sommige brandslangen. Naast het pand landde kort een politiehelikopter. Het is onduidelijk waarom.