Graf voor Amersfoortse lag al weken klaar

NLBADBOY, brillie, Roel's Weblog, Michel van Bergen, Just-Dennis en Sandworm hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het graf van een 35-jarige vermoorde Amersfoortse, een kuil in een bos bij het Veluwse Putten, is vooraf door de politie al weken in de gaten gehouden. Dat heeft de politie bevestigd.

De kuil werd begin april door een opzichter van Staatsbosbeheer ontdekt. De politie ging over tot observatie, omdat het gat de afmetingen had van een graf. Toen er na tien dagen permanente observatie nog niets was gebeurd, kromp de politie de controle in tot één bezoek per dag. Tijdens één van die controles werd de dode vrouw gevonden.

De vrouw verdween in het weekeinde van 3 en 4 mei. In de week daarna werd haar lichaam gevonden. De echtgenoot van de vrouw is aangehouden. Het stel was bezig met het regelen van de echtscheiding.

"Als iemand het dode lichaam in het graf gooit, is de misdaad al gepleegd. Maar dan hadden we de dader wel op heterdaad betrapt," aldus een woordvoerder op de vraag of met permanente controle het misdrijf te voorkomen was geweest.