Andermaal "borstvoeding-probleem" in de VS

Whampoa had ons via de newssubmit het volgende -geheel vertaald, waarvoor dank!- te melden:

Eerder deze week werd op FOK! al melding gemaakt van de paranoïa van Amerikanen ten aanzien van borstvoeding.

Nu ondervindt ook Jacqueline Mercado en haar familie wat de gevolgen daarvan kunnen zijn, nadat zij 4 filmrolletjes ter ontwikkeling aanboodt bij een een-uur-fotoservice. In een van de foto's is namelijk te zien hoe ze borstvoeding geeft aan haar zoontje Rodrigo.

Mercado is afkomstig uit Peru, waar het maken van foto's ter herdenking van de borstvoeding van een kind, net zo normaal is als het maken van foto's van de eerste stapjes, het eerste fitsritje, enz... Zij zag er dan absoluut geen probleem in, maar dat was echter buiten de winkelbediende gerekend die prompt de politie op de hoogte bracht.

De politie vond ook dat er tegen zulke vorm van "kinderpornografie" moest opgetreden worden, arresteerde haar en haar man. De kinderen werden bij een pleeggezin geplaatst. De ouders werden aangeklaagd voor "seksuele handelingen met een kind", waar ze tot 20 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

De ouders zijn ondertussen vrij op borgtocht, en ook de aanklacht is weer ingetrokken, maar ondertussen zitten de kinderen al 5 maanden in een pleeggezin. De gezinshereniging zal ook nog even op zich kunnen laten wachten, want ondanks het intrekken van de aanklacht kan dat pas als de ouders eerst een leugendetectortest hebben afgelegd, een cursus over ouderschap hebben gevolgd en relatietherapie hebben ondergaan.