Mogelijk link tussen Duits misdrijf en zaak Nicky

vrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het openbaar ministerie in Maastricht houdt er rekening mee dat er een verband bestaat tussen de onlangs gepleegde moorden op twee kinderen uit het Duitse Eschweiler en de moord op de toen 11-jarige Nicky Verstappen, in 1998. Dit werd afgelopen vrijdag bevestigd door de Maastrichtse persofficier van justitie, A. Rogier. Het lichaam van de de jongen werd destijds in dezelfde streek gevonden.

Zowel politie als justitie kijken ondertussen met grote belangstelling naar het onderzoek van de Duitse justitie naar de moord op de 9-jarige Sonja Spreeberg en haar 11-jarige broertje Tom, enkele weken geleden.

Donderdagavond heeft de Zwitserse politie de twee mannen uit Eschweiler, die toen van de moord en van seksueel misbruik verdacht werden, uitgeleverd aan Duitsland. De twee hebben donderdagavond, tijdens hun verhoor in Aken, de moorden op Tom en Sonja bekend.

Nicky Verstappen, afkomstig uit het Noord-Limburgse Heibloem, verdween op 10 augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssumerheide. Anderhalve dag later werd zijn lichaam in de buurt van het kamp gevonden. Hij bleek met geweld om het leven gebracht en daaraan voorafgaand mogelijk ook seksueel misbruikt. Ondanks het uitgebreide onderzoek, en ook alle media-aandacht (door Peter R. de Vries) is een dader is nooit gevonden. Eschweiler ligt op zo'n 15 kilometer van Brunssum.