Interpol faalt: journalist vindt criminelen

Dunk bood ons het volgende verhaal geheel vertaald aan, waarvoor dank!

Zij behoren tot de meest gevaarlijkste en meedogeloze misdadigers ter wereld: acht britse staatsburgers die op de lijst van van Interpol voorkomen van meest gezochte criminelen ter wereld.

Tussen hen komen criminelen voor die verdacht worden voor moord, kinderverkrachtingen en terrorisme. En ze zijn schijnbaar niet te traceren door Interpol.

Schijnbaar. Want gisteren slaagde een journalist van 'The Times' erin om de helft van de Britse criminelen die op de lijst staan op te sporen. Hij vond de vier via speurwerk in burgelijke archieven, op internet en in andere commerciële archieven. Wat nog belangrijker is: hij slaagde de vier te traceren in 1 uur en 22 minuten.

Twee vermeende kinderverkrachters, die in Canada gezocht worden voor verkrachting van twee kinderen (waaronder een kind van het paar) leven in Brigdend. Een van de verdachten stond gewoon in het telefoonboek en was in 15 minuten opgespoort.

Kort daarna spoorde de journalist wederom een vermeende kinderverkrachter op die gezocht wordt door de politie in Moskou, hij bleek op een adres in Houston, Texas te wonen.

Dertig minuten later spoorde de journalist een van terrorisme beschuldigde man op die in een riante dure villa bleek te wonen in een voorstadje van Surrey.

De snelle opsporing van de vier verdachten brengt Interpol waarschijnlijk ernstig in de verlegenheid. Hoezeer is moeilijk nu in te schatten daar niemand van de organisatie voor commentaar te bereiken was.