FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 februari 2003

Drent verlengt contract

Martin Drent heeft zijn contract met FC Groningen met een jaar verlengd tot 2004. FC Groningen heeft daarnaast een optie voor nog een jaar.

Er was een tijd dat de 32-jarige kopsterke aanvaller enkel als supersub werd ingezet. Echter, de geroutineerde spits blijft scoren, dit seizoen is hij met 5 treffers vooralsnog topscorer van
FC Groningen. Drent kwam eerder uit voor Veendam en Emmen en is nu bezig aan zijn vijfde seizoen in Groningen.

Festivalnieuws: Pinkpop, Lowlands, Fields Of Rock

Pinkpop

Na onder anderen Anouk, Danko Jones en Counting Crows zijn er weer enkele namen bekend geworden voor dit 3-daagse popfestival. Audioslave, Deftones en Ozark Henry zullen namelijk tussen 7 en 9 juni 2003 hun kunsten vertonen in Landgraaf. 15 Maart 2003 start de voorverkoop.

Fields Of Rock

Enkele dagen na Pinkpop, namelijk op 15 juni, is het ééndaagse festival Fields Of Rock in het Goffertpark Nijmegen. Metallica en Limp Bizkit waren al geboekt; nu zijn Disturbed en Marilyn Manson officieel aan de line-up van het festival toegevoegd. Op het Fields Of Rock festival zal tevens een apart podium ingeruimd zijn voor 'Locals Only'. 1 Maart start de voorverkoop.

Lowlands

De nieuwe website van het festival is inmiddels in de lucht gegaan en daarop zijn de eerste namen voor de elfde editie te bewonderen. Inmiddels bekend zijn onder anderen: Ceasar, Satellite7 en Youngblood Brass Band (muziek) en de Wetten van Kepler (toneel). Lowlands is dit jaar van 29 t/m 31 augustus. De voorverkoop is reeds gestart.

Ratelband 'geïmponeerd' door Saddam

Nyrem en Rene hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Emile Ratelband heeft tegenover Radio 1 verklaard dat hij gisteren een ontmoeting heeft gehad met de Iraakse leider Saddam Hoessein. Ratelband is 'geïmponeerd' en hij zei alleen maar positief te kunnen zijn over de Iraakse leider. Zijn plan om een blauwe vredesvlag aan Saddam te overhandigen in het bijzijn van camera's is echter mislukt.

Ook al verliep de communicatie tussen Saddam en Ratelband wat moeizaam, Ratelband kreeg niet alles mee van de monoloog die Saddam hield, toch zei Ratelband alleen maar respect voor Saddam te kunnen hebben. "Je denkt dat het duivels zijn, die erop uit zijn het Westen te vernietigen. Maar dat is dus niet zo", aldus Ratelband over Irak. Van een dictatuur heeft Ratelband niets gemerkt in het straatbeeld van Bagdad, hij mocht vrij met iedereen spreken, zag drommen vrouwen zonder hoofddoek, en zag een synagoge die vrij bezocht werd door de Joodse bevolking.

Ratelband sprak ook met de westerse vredesactivisten die in Bagdad als menselijk schild fungeren. Hij zei daar van onder de indruk te zijn. "Dat zijn pas echte helden."

Operatietafel stort in tijdens operatie

Snuggs en Haarbalpasta hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het personeel van het Derriford Hospital in Plymouth keek wel heel raar op toen de operatietafel plots instortte tijdens een ingreep.

Derriford Hospital is één van de modernste ziekenhuizen in Engeland. De ultramoderne operatietafels die er gebruikt worden kosten al snel 75.000 euro per stuk. Maar blijkbaar is dat geen garantie voor kwaliteit want toen een hartchirurg een 70-jarige patiënte onder het mes had, klapte het bovenste gedeelte van de tafel weg waardoor de patiënte naar voren schoot. De chirurg slaagde er wel in om samen met het OK personeel de ingreep te volbrengen maar de patiënte overleed drie dagen later.

De Britse justitie is nu een onderzoek gestart. Tot zolang het onderzoek niet is afgerond worden spoedoperaties weer op normale tafels uitgevoerd. De nieuwe krengen gaan even op stal.

Extreemrechts demonstreert in Apeldoorn

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 8 maart 2003 mag de extreemrechtse Nederlandse Volksunie demonstreren in Apeldoorn. De gemeente heeft toestemming gegeven voor een protestmars in de omgeving van het station.

Op verzoek van burgemeester G. de Graaf voert de tocht niet door het winkelgedeelte van Apeldoornse centrum. De demonstratie mag duren van 14.00 tot 16.00 uur en begint bij het Stationsplein. Demonstraties zijn wettelijk toegestaan en er is geen middel het plan van de NVU tegen te gaan, volgens een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn.

Voorman C. Kusters verwacht zeker honderd mensen bij de demonstratie, die het motto "Assielzoekersstop nu" heeft meegekregen. Er zullen extra mensen ingezet worden door de politie in Apeldoorn. "De exacte inzet hangt af van de informatie die we nog krijgen", aldus een woordvoerder. De NVU regelt zelf een ordedienst. Er komen ook Duitsers af op de demonstratie volgens Kusters. "Onze bijeeenkomsten worden altijd goed bezocht door onze Duitse kameraden."

Kusters kondigt een vreedzame demonstratie aan. De activiteit is volgens hem mede georganiseerd met het oog op de provinciale verkiezingen van 11 maart. De Nederlandse Volksunie doet in Gelderland mee. Kusters is lijsttrekker.

Dudot aan de slag bij Renault

Renault heeft de 64-jarige Bernard Dudot onder contract genomen in een poging om op zijn minst vier podiumplaatsen te halen dit jaar.

Renault-baas Louis Schweitzer wil dit jaar op zijn minst vier podium plaatsen zijn voor zijn team. Motor expert Dudot zal teambaas Flavio Briatore gaan helpen in de motor werkplaats in Viry-Châtillon, Frankrijk.

Tussen 1980 en 1997 was Dudot al betrokken bij Renault als technisch directeur. Hij stond aan het hoofd van de ontwikkeling van de V10 motoren die Renault tussen 1992 en 1997 aan zes wereldkampioenschappen hielp. In 1997 werd hij technisch directeur bij Prost. In april 2001 werkte hij vervolgens voor Nissan's IRL programma in de VS en hij was sinds april 2002 technisch directeur bij Menard Cheever Technologies.

De grootste klus voor Renault in een poging een betere prestatie te leveren dan de vierde plek van vorig jaar zal het verbeteren van de motor zijn.

Mido weer uit de selectie

Eind vorig jaar werd Mido al uit de selectie gezet door verkeerde uitlatingen. Hij keerde vervolgens terug in het eerste elftal na zijn excuses te hebben aangeboden. Vervolgens was het na wangedrag weer raak en werd Mido weer uit A-selectie gezet eind deze maand. Recentelijk keerde hij weer terug op verzoek van de rest van de selectie. En nu is het weer raak.

Leo Beenhakker en Ronald Koeman hebben Mido ditmaal verbannen naar Jong Ajax tot het einde van het seizoen. De technisch directeur en de trainer hebben dat besloten na de uitlatingen van Mido in diverse media over zijn optreden in de Champions League wedstrijd tegen Arsenal.

Mido begon dat duel op de bank en kwam pas zeven minuten voor tijd in het veld als vervanger van Ibrahimovic. Mido is voorlopig op non-actief gezet en zal, met toestemming van Ajax, voor een week terug gaan naar zijn vaderland, Egypte.

Quantumcomputer bijna volledig werkend

Wetenschappers aan de University of Michigan hebben een experiment uitgevoerd wat een significante stap dichterbij is naar de eerst volledig werkende quantumcomputer. Met behulp van ultrasnelle in femtoseconden pulserende laser hebben Roberto Merlin en zijn collega's drie elektronen van de halfgeleider cadmium telluride in een quantumentanglement weten te krijgen.

Bij gangbare experimenten om multiplicatieve quantum bits (qubits) te entanglen waren ionen en fotonen nodig met een complexe laboratorium configuratie. Met de nieuwe techniek echter worden elektronen gebruikt, de bouwstenen van conventionele computers. Hoewel het al eerder gelukt is twee elektronen in een quantumentanglement te krijgen, is het cruciaal om meerdere qubits te entanglen, om zodoende effectieve quantumlogische circuits te ontwikkelen. Merlin zegt: "De meeste essays over quantumcomputers zijn theoretisch. We hebben nu aangetoond dat de geproposioneerde methode werkt."

Elektronen hebben normaliter een of twee omwentelingstoestanden. Quantumfysica heeft echter bewerkstelligd dat een elektron meerdere omwentelingstoestanden op hetzelfde moment kan krijgen. Elektronen kunnen tevens geëntangleerd worden met elkaar. Dit houdt in dat ze met elkaar kunnen interacteren zonder dat er een fysieke verbinding is. Het maakt niet uit hoever de elektronen uitelkaar liggen. In het laatste onderzoek hebben de geleerden laserpulsen met een 50 femtoseconden interval gebruikt om excitons, een paar van ladingdragers, in de cadmium telluride te veroorzaken. Elke exciton interacteert met extra elektronen aanwezig in de halfgeleider vanwege zijn inherente onpuurheden. Deze 'donorgebonden' elektronen worden door het magnetisch veld van de excitons beïnvloed en als er meer dan één elektron zich dicht bij deze exciton bevindt worden ze geëntangleerd. Het experiment heeft aangetoond dat drie elektronen op deze manier in een quantumentanglementflux gebracht kunnen worden. Als er individuele excitons geadresseerd kunnen worden met laserpulsen kan de quantumcorrelatie tussen veel meer elektronen gebracht worden. En zodoende heb je een supercomputer.

Mosley: "3 GP's in Europa"

Max Mosley verwacht dat er vanaf 2006 nog maar drie Grand Prix' in Europa verreden worden.

HeatheN wist ons vandaag het volgende te melden:

Max Mosley, president van de FIA, verwacht dat er nog maar drie Grand Prix' in Europa verreden zullen worden als in 2006 de nieuwe tabakswetgeving van start gaat. Dit terwijl er het komende seizoen 10 verreden worden binnen de Europese grenzen.

"Het aantal Grand Prix' in de EU zal worden aangepast aan de wil van de tabaksbedrijven", aldus de FIA president. "Dat gaat waarschijnlijk betekenen dat er 3 of 4 races in de EU komen en de rest er buiten zal worden gehouden. Maar het probleem is dat een contract voor het organiseren van een Grand Prix geen 1 jaar duurt, maar minimaal een aantal jaren."

Het idee om de nieuwe tabakswetten al in 2005 te laten ingaan stemt Mosley ook niet goed. "Het is niet moeilijk om in te zien dat de beslissing van de Europese Commissie compleet gestoord is. Vooral omdat de Formule1-sport voor vele jaren hoofdzakelijk buiten Europa zal blijven na de invoering", ging Mosley verder. "Er zal wel een periode komen waarin de teams wel contracten met de sponsors uit de tabaksindustrie zal hebben, maar ze mogen de tabakslogo's niet gebruiken in de Europese Unie."

Venezuela verliest tijd - letterlijk

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast de bizarre politieke situatie in Venezuela heeft het land nog een probleem: vanwege het te kort aan elektriciteit tikken de klokken in het land te langzaam. Als het officieel 00.00 uur is hebben de klokken nog 150 seconden te gaan.

"Alles wat te maken heeft met de tijd is langzamer gaan lopen," aldus Miguel Lara, general manager van het bedrijf wat voor de nationale stroomvoorziening zorgt. "De werking van computers en televisietoestellen is normaal, het gaat alleen om klokken of andere tijdsgebonden apparaten".

In het land waar vriend en vijand elkaar in de haren vliegen over president Hugo Chavez, is het niet verwonderlijk dat de tegenstanders van het regime de verantwoording van het klokkenprobleem bij de president leggen. Maar eigenlijk ligt de oorzaak van het probleem geheel ergens anders.

De stroming van de rivier in Zuid-oost Venezuela die voor de opwekking van electriciteit gebruikt wordt, is behoorlijk minder krachtig geworden vanwege een droogte periode in februari 2001. Om zogenaamde 'blackouts' tegen te gaan is de stroomvoorziening in het land verminderd.

Een luchtverkeersleider vertelde dat hij om de dag zijn klok moeten verzetten, en dat het tijdsverschil tot nu toe geen ongelukken ten gevolge heeft gehad. Veel mensen in Caracas hadden het niet eens door dat de klokken langzamer liepen. "Ik word wakker als de zon opgaat" vertelt Rene Osurna, die bij een rederij werkt. "En iedereen is die twee minuten later op zijn of haar werk, het is geen probleem".

25 dode honden gevonden in huis overleden vrouw

Ischa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een professioneel schoonmaakbedrijf was vandaag gevraagd te komen naar een huis in Armagh, Noord-Ierland, waar de kadavers van 25 dode honden en een ezel waren gevonden in het huis van de 74-jarige mevrouw Gwendoline Ferris.
Zij werd vorige week dinsdag dood aangetroffen in haar woning. Ze was daar naar alle waarschijnlijkheid al enkele dagen eerder overleden.

Het schoonmaakbedrijf, BMS Technologies, dat ook betrokken was bij de berging op Ground Zero, bevestigde dat er "een aantal karkassen gevonden waren" in het huis van Gwendoline Ferris, zeer bekend persoon en gerespecteerd honden-fokker in het stadje Portadown.

De schoonmaakdeskundigen maken gebruik van speciale chemicalieën om het huis te desinfecteren en de overheersende lucht van rottend vlees weg te krijgen.
Een getuige beschreef het interieur van het huis als "een afschuwelijk gezicht, ik heb nog nooit zoiets vreselijks gezien". De man voegt eraan toe: "Miss Ferris stond bekend om haar liefde voor dieren. Ik kan me niet voorstellen dat ze haar dieren mishandeld heeft. Het lijkt wel of de dieren geen afscheid van haar konden nemen toen ze was overleden."

Miss Ferris was geen onbekende in het stadje; ze was een bekend honden-fokker, had een kennel en had in het verleden ook prijzen gewonnen.
Kennissen van haar beschrijven haar als iemand die zich compleet toeweidde aan haar vele huisdieren, die ze op de eerste verdieping van haar huis in kennels hield.
"Ze had liever dieren om zich heen dan mensen en ze behandelde de honden als haar gelijke, ze mochten zelfs bij haar in bed."

Pikant detail: De directeur van BMS Technologies onthulde tevens dat er in haar huis een waardevolle collectie porselein is gevonden, met een geschatte waarde van meer dan een half miljoen Britse pond, welke inmiddels verkocht is aan Sotheby's.

'Even de carkit aanshiten'

De Consumentenbond meldt in hun maandblad in de rubriek Stekeligheden een klacht die zij toegezonden kreeg van een familie uit Voorhout.

De Voorhouters kochten bij postorderbedrijf Neckerman een goedkope handsfree carkit gefabriceerd in China. Gelukkig zat er een 'Nederlandstalige' gebruiksaanwijzing bij:

Plaals de carkit in de aigerenaansteker van uw uutn en druk doze goed nan. Voor prive geaprokenof inmidruchgo omstandigheden, gebruik u de heade om de headset aan te shiten gubrukt u de car/Mic plug aan de vuorzijde van de carkit.

De gebruiksaanwijzing besluit met een belangrijke tip: Maar lep op: Bij sommige gutas wortde de atronmtoevocr via de giguruttennansteder niet onderbroken wannaar u hetcontoat uitgchakelt.

Prins Bernhard betaalt boete AH

Prins Bernhard heeft zijn woord gehouden. De prins heeft de boete die een medewerker van een Albert Heijn-filiaal vorige maand kreeg opgelegd betaald. Dat heeft de bedrijfsleider bekendgemaakt.

De prins maakte zich in oktober kwaad over de vervolging van twee medewerkers van het filiaal. De twee hadden een overvaller overmeesterd, maar zouden daarbij teveel geweld hebben gebruikt. Prins Bernhard liet in de Telegraaf weten een eventuele boete te zullen betalen. Hij heeft 600 euro opgehoest.

Criminelen kopiëren simpel auto's

De Telegraaf maakt vandaag middels een voorpagina artikel bekend op welke listige wijze criminelen in Nederland in een paar stappen complete auto's ''kopiëren''.

Stap 1: Een crimineel zoekt ergens in het land een mooie auto uit. Vervolgens bestelt hij bij de Rijskdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor de auto van dat adres een nieuw kentekenbewijs met de smoes dat het oude is kwijtgeraakt.

Stap 2: De RDW gaat nu binnen enkele dagen een duplicaat kentekenbewijs opsturen. De crimineel moet zorgen dat hij rond die dagen de brievenbus leeghengelt om het kentekenbwijs te bemachtigen.

Stap 3: Vervolgens wordt bij een particulier of garagebedrijf een identieke wagen, als die waarvan nu een officieel kentekenbewijs in het bezit is, gestolen. Kan uiteraard ook vooraf gebeuren.

Stap 4: De crimineel voorziet de gestolen auto van nieuwe nummerplaten en verkoopt hem vervolgens via advertenties in kranten. Hierbij een pre-paid 06-nummer gebruikend dat na de verkoop wordt uitgeschakeld.

Doordat de koper de auto keurig kan overschrijven weet die niet dat hij in een ''gekopiëerde'' auto rondrijdt. De officiele kentekeneigenaar komt pas achter de fraude als hij een brief krijgt van de RDW dat de auto is overschreven op een andere naam. In veel gevallen krijgt hij zelfs nog een deel van de wegenbelasting teruggestort. De autobezitter meldt vervolgens bij de RDW dat hij helemaal niets heeft overgeschreven en dan is de fraude ontdekt. De daders zijn dan echter allang gevlogen en niet meer traceerbaar.

De RDW zegt de procedures voor het aanvragen van een kentekenbewijs te hebben verscherpt. Vroeger kon je zo'n bewijs ook naar een verzendadres laten sturen. Nu kan dat alleen nog maar naar het eigen adres. Verder bekijkt de RDW welke verdere maatregelen er nog nodig zijn.

Databank anti-rookfoto's in voorbereiding

'Roken is dodelijk'. Iedere roker kan de teksten op de pakjes sigaretten wel dromen. Na de teksten komen er mogelijk ook foto's op de pakjes om de slechte gevolgen van het roken duidelijk te maken. Europees commissaris van Volksgezondheid Byrne wil nu een databank aanleggen van dergelijke anti-rookfoto's.

Byrne heeft een voorstel ingediend voor een wet die het voor lidstaten mogelijk maakt de foto's te verplichten. Wanneer dit voorstel door het Europees Parlement wordt aangenomen kunnen de foto's vanaf 2005 op de pakjes staan. De beelden zouden in Australië en Canada bij jonge rokers het effect veroorzaken dat zij toch de sigaret laten liggen.

Om de lidstaten te helpen aan de foto's moet er dus een databank komen met zeker vijftig foto's. Het is de bedoeling dat er in veertien categorieën gezondheidsproblemen steeds twee of drie foto's komen. Er valt dan te denken aan longkanker, impotentie en schade voor embryo's.

Nederland heeft nog niet bepaald of de beelden zullen worden gebruikt.

80-jarige moet vechten in Irak

moonflower343 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 80-jarige Britse man is door het Ministerie van Defensie opgeroepen voor mogelijke actie in Irak. Dat meldde het blad The Sun donderdag. Als hij zou gaan zou dat de eerste keer zijn dat hij de actieve dienst meemaakt sinds de beroemde slag om El Alamein in Egypte in 1942.

De oproep kwam in een officiële envelop van de overheid en riep de Brit op om zich te melden bij een trainingskamp. "Het is te high-tech vandaag de dag. Ik ben gewend aan geweren en machinepistolen, niet aan raketten," aldus de gepensioneerde man.

Volgens een woordvoerder zijn de papieren te danken aan een fout in de administratie.

Naakt protest tegen oorlog

EZBoy bood on het volgende artikel geheel vertaald aan, waarvoor dank!

Maarliefst 300 vredesorganisaties organiseren momenteel een demonstratie tegen de dreigende oorlog in de Chileense hoofdstad Santiago. De demonstratie zal plaatsvinden op het moment dat de wapeninspecteurs van de VN hun derde rapport zullen overhandigen over de zoektocht naar massavernietigingswapens, op 1 maart.

De organisator van de vredesmars, Francisco Elgueto, zei eerder in de Chileens krant La Cuarta: "We willen onze naakte lichamen tonen, omdat we denken dat dit de enige manier is waarop we bijelkaar kunnen komen zonder uiterlijk zichtbare sociale, geloofs of politieke verschillen."

De demonstranten zullen tevens een petitie ondertekenen die wordt overhandigd aan de Chileense president. Het artikel vermeldt overigens niet of daarbij uit respect voor de president in ieder geval nog een schaamlapje zal worden gedragen.

Discriminerende politieke site beboet

De ere-voorzitter E. Peree van de NNP, de Nieuwe Nationale Partij, is naar nu bekend is geworden afgelopen maandag in hogerberoep veroordeeld wegens discriminerende teksten op de website van zijn partij. De NNP is een extreem-rechtse partij die af en toe met de verkiezingen meedoet.

Peree liet in 2000 op de partijsite een discriminerende tekst over Marokkanen in Nederland plaatsen. De tekst bevatte een waarschuwing voor de derde generatie Marokkanen in ons land.

Vanwege die tekst is de 77-jarige Peree nu veroordeeld tot 660 euro boete. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van advocaat-generaal. De politicus had zelf niet de moiete genomen om naar de hoger beroepszaak in het Haagse Paleis van justitie te komen, zodat de veroordeling bij verstek plaats had. Het is overigens al de vierde keer dat Peree een veroordeling aan zijn broek krijgt.

Contract Hristov niet verlengd

François wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgend seizoen speelt Hristov niet meer voor NEC. Dit is besloten door de clubleiding. Hristov is in dienst van NEC sinds seizoen 2000-2001 en scoorde tot nu toe 18 keer.

Mede dankzij grotendeels van vorig seizoen in de lappenmand te zitten, is Hristov inmiddels een bankzitter. Helaas is het hem nooit gelukt een nieuwe basisplaats te veroveren.

De 27 jarige Macedoniër met 5 interlands achter zijn naam is dankzij zijn eerste seizoen een echte publiekslieveling geworden door zijn 5 doelpunten tegen aardsrivaal Vitesse.

"Ik ga nu niemand de schuld geven van mijn vertrek bij N.E.C. en ben professional genoeg om te proberen er in de resterende maanden het beste van te maken. Natuurlijk is het teleurstellend dat ik nu vooral op de bank zit, maar het diepste dal heb ik allang achter me gelaten. Maandenlang geblesseerd moeten toekijken, dat is veel erger dan bankzitten." aldus de Macedoniër.

Justitie boos op het Parool

Justitie is woedend op dagblad het Parool. De krant heeft in de berichtgeving over de rechtszaak tegen de 38-jarige beroepscrimineel Nico V. uit Zwaag één van de getuigen uit de anonimiteit gehaald. De rechtszaak draaide om de moord in café De Volendammer in Hoorn. Daar zette V. in het bijzijn van tientallen mensen een pistool tegen het voorhoofd van de Marokkaanse Amsterdammer Elhachmi Dahhouch (35) en haalde de trekker over. V. die het slachtoffer verder niet kende, was hem 'gewoon zat'.

De politie had indertijd de grootste moeite om getuigen te vinden, omdat V. bekend staat als een niets en niemand ontziende crimineel. V. was in het verleden ondermeer de lijfwacht van de in 2000 geliquideerde Amsterdamse topcrimineel Sam Klepper. Uiteindelijk lukte het justitie onder de belofte dat de getuigen anoniem zouden worden gehouden een zaak tegen V. op te bouwen. V. werd daardoor half februari tot 10 jaar veroordeeld.

Maar nu komt het Parool doodleuk met de naam en een beschrijving van één van de getuigen tijdens het proces op de proppen. Terwijl tijdens de zitting nog nadrukkelijk aan de media is gevraagd dit niet te doen, aldus een boze rechercheur G. Heijstee van de politie in West-Friesland. Hij meent dat het dagblad met de publicatie de positie de (vrouwelijke) getuige in gevaar heeft gebracht.

De hoofdofficier van justitie in Alkmaar, A. van der Kerk, heeft zich inmiddels in een brief aan de hoofdredactie van de krant beklaagd. De korpsleiding van de politie steunt hem daarin.

Aanslag op Amerikaans consultaat in Pakistan

Pizza_Shooter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Pakistaanse stad Karachi zijn twee politiemensen om het leven gekomen. Zeven agenten raakten zwaargewond.

Vanaf motoren werd het vuur geopend op het zwaarbewaakte gebouw. Daarbij werd een politiepost geraakt. De daders zijn ontkomen, maar inmiddels is er een verdachte aangehouden.

In juni vorig jaar werd ook al een aanslag op het Amerikaanse consulaat in Karachi gepleegd. Daardoor kwamen twaalf mensen om het leven. Overigens sluit de politie niet uit dat de aanval gericht was op een naburige moskee. In Karachi woedt al enige tijd een felle strijd tussen soennitische en sji'itische moslims.

'Ga jij maar even een stukje fietsen'

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft gisteren op de Rijksweg in de richting van Den Helder een 14-jarige jongen uit Sneek van de weg gehaald. Het joch reed tot de schrik van automobilisten over de rijbaan van de snelweg. Vier uur eerder was de Sneker aan zijn fietstochtje begonnen.

De jongen had met zijn moeder ruzie gekregen, waarbij ze hem voorhield dat hij ter afkoeling maar een eindje moest gaan fietsen. Kwaad vertrok haar zoon op de fiets en besloot meteen maar een heel eind te gaan fietsen.

Bijna negentig kilometer had hij erop zitten toen hij bij een rotonde de afslag naar het fietspad miste. Hij wilde in Den Helder even naar huis bellen, maar zover kwam hij niet: passerende automobilisten belden de politie, die de jongen naar het bureau bracht. Daar werd zijn moeder gebeld.

Man snijdt penis af om trouw te bewijzen

Akker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Filipijnse man heeft zijn penis afgesneden en door het raam naar zijn van zich vervreemde vrouw geworpen in een poging zijn trouw te bewijzen.

De man verpakte het gescheiden lid in een krant en wierp het door het venster van de ouderlijk huis van zijn vrouw in noordwestelijke stad Malasiqui. "Zo zal je me niet meer verdenken van het slapen met een ander meisje, " zo schreef hij erbij. Volgens de krant schreeuwde de man alvorens hij in de nacht weghobbelde.

Zijn geschokte vrouw gaf de gescheiden penis aan politie, die naar de hulp van een balsemer zocht om het te kunnen bewaren tot de man zou kunnen worden gevonden. Of het nog aan is gezet is niet bekend.

Irak begint morgen met raketontmanteling

PPL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak begint morgen met de ontmanteling van zijn al-Samoudraketten. Dat heeft het land de VN laten weten. Bagdad wil echter nog wel eerst met de inspecteurs overleg voeren over de te volgen procedure.

Eerder liet Saddam weten niet bereid te zijn de raketten te vernietigen. Deze hebben een groter bereik dan de VN toestaat. Later liet Irak weten "in principe" bereid te zijn tot de vernietiging.

De Verenigde Staten vinden de toezegging van Irak nog steeds onvoldoende, zo zei de Amerikaanse minister Rumsfeld. Ook het hoofd van de inspecteurs, Hans Blix, is kritisch over het land. Volgens de BBC, die een concept van het rapport dat hij morgen aan de VN zal presenteren in handen heeft zal hij zeggen dat de resultaten "zeer beperkt" zijn en dat Irak te weinig meewerkt.

Interpol faalt: journalist vindt criminelen

Dunk bood ons het volgende verhaal geheel vertaald aan, waarvoor dank!

Zij behoren tot de meest gevaarlijkste en meedogeloze misdadigers ter wereld: acht britse staatsburgers die op de lijst van van Interpol voorkomen van meest gezochte criminelen ter wereld.

Tussen hen komen criminelen voor die verdacht worden voor moord, kinderverkrachtingen en terrorisme. En ze zijn schijnbaar niet te traceren door Interpol.

Schijnbaar. Want gisteren slaagde een journalist van 'The Times' erin om de helft van de Britse criminelen die op de lijst staan op te sporen. Hij vond de vier via speurwerk in burgelijke archieven, op internet en in andere commerciële archieven. Wat nog belangrijker is: hij slaagde de vier te traceren in 1 uur en 22 minuten.

Twee vermeende kinderverkrachters, die in Canada gezocht worden voor verkrachting van twee kinderen (waaronder een kind van het paar) leven in Brigdend. Een van de verdachten stond gewoon in het telefoonboek en was in 15 minuten opgespoort.

Kort daarna spoorde de journalist wederom een vermeende kinderverkrachter op die gezocht wordt door de politie in Moskou, hij bleek op een adres in Houston, Texas te wonen.

Dertig minuten later spoorde de journalist een van terrorisme beschuldigde man op die in een riante dure villa bleek te wonen in een voorstadje van Surrey.

De snelle opsporing van de vier verdachten brengt Interpol waarschijnlijk ernstig in de verlegenheid. Hoezeer is moeilijk nu in te schatten daar niemand van de organisatie voor commentaar te bereiken was.

Geen ontmoeting Vlemmix met Mick Jagger

Focker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is Johan Vlemmix niet gelukt zijn vredesvlag aan rocker Mick Jagger te overhandigen.

Vlemmix, Oranje-fanaat en oprichter van de Partij van de Toekomst was helemaal naar Amerika afgereisd om Jagger de vlag met daarop een witte duif te geven. Volgens de manager zou de zanger voor één dag terugkomen uit Australië om de vlag in ontvangst te nemen. Maar Jagger bleef toch maar in Australië. Vlemmix mocht wel naar dat land vliegen, maar dat was hem teveel moeite.

Nu ook reageren op subleagues!

Vanaf heden is het mogelijk om onder de subleagues een reactie te plaatsen. Zo kan je met je teamgenoten overleggen over de stand van zaken, een andere subleague feliciteren met de overwinning of waar je allemaal nog meer een reactie over wilt schrijven.

De oprichter van de subleague heeft er hierdoor een aantal opties bijgekregen. Zo kan je de league sluiten voor alle reacties, kun je zorgen dat alleen je teamgenoten berichten kunnen schrijven of kunnen lezen.

Ben je oprichter dan heb je er nog een aantal opties bijgekregen. Je kan vanaf nu het aantal subleagueberichten instellen, de status van het wachtwoord veranderen en een teamgenoot schrijfrechten geven of uit je league bannen.

We hopen dat je de nieuwe functies met plezier gaat gebruiken!

Robot-Bambi nieuwste wapen tegen stroper

EZBoy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de politieman in Robocop is nu ook Bambi in een robot-versie beschikbaar.

Namaakherten werden eerder al vaker ingezet als afleidingsmanoeuvre om stropers te pakken. Maar de nieuwste vinding is een variant waarvan hoofd en staart kunnen bewegen. Robot-Bambi wordt momenteel onder andere ingezet door de Fish and Wildlife Conservation in de Amerikaanse staat Florida.

Tot nu toe is Robot-Bambi al platgereden door pick-up trucks, beschoten met pistolen en zelfs met pijl en boog. De Florida Fish and Wildlife Conservation Service heeft inmiddels stropers van allerlei pluimage opgepakt. Van mannen in pak, tot vrouwen en kinderen, waarbij het hert vaak vanuit auto's op de snelweg met vuurwapens werd beschoten.

Man rijdt door tuin Paleis Soestdijk

ODF en kibber hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verwarde man heeft woensdagavond rond 20.00 uur in zijn auto in volle vaart een ritje door de tuin van Paleis Soestdijk gemaakt. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

De 48-jarige man uit Soest reed in de richting van de poortwachters. Toen hij vlakbij hen was gaf hij vol gas. De toegangshekken waren geopend en alleen een ketting versperde hem de weg. Maar ook daar reed hij dwars doorheen, waarna hij een rondje door de tuinen scheurde. Hij kwam tot stilstand tegen het bordes.

De marechaussee en de gealarmeerde politie hebben de man aangehouden. Hij is inmiddels in een inrichting geplaatst.

Klacht over touw na mislukken van zelfmoord

opaturf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je het leven niet meer ziet zitten en zelfmoord wil plegen door je op te hangen is het laatste wat je kunt gebruiken een touw van slechte kwaliteit. Een 45-jarige Roemeen wiens zelfmoordpoging mislukte vond dat achteraf ook. Hij dient bij de Roemeense consumentenbond een klacht in vanwege het gebruikte touw.

De man probeerde zich te verhangen aan een boom in zijn tuin, maar dat mislukte en hij belandde in het ziekenhuis. "In dit land kun je niet eens doodgaan", aldus de teleurgestelde man in een Roemeense krant.

[Update]Romario naar Quatar

Romario heeft besloten dan toch maar niet naar Saudi-Arabië te gaan. Hij vond er bij Fluminense eigenlijk niet zo veel meer aan.

Romario werd een groot bedrag geboden om voor een onbekende Saudische club te gaan spelen, maar de spits wuifde het aanbod aanvankelijk weg. Verleden week leek de grillige spits toch akkoord om voor naar verluid 1,5 miljoen Euro gedurende 100 dagen in het zonovergoten land te gaan voetballen.

27-2-2003 Voetbal.nl
De 37-jarige spits scoorde in zijn afscheidswedstrijd tegen Botafogo afgelopen zondag nogmaals een hattrick. Zijn ticket vermeldde vervolgens echter geen Saudi-Arabië, het is Quatar geworden. Romario zal drie maanden lang zijn kunsten vertonen bij Al-Sadd voor een bedrag van 1,5 miljoen Euro. Zijn debuut zal vermoedelijk zijn in een wedstrijd van de Arabische Champions League, die van 9 tot en met 15 maart in de Verenigde Arabische Emiraten wordt afgewerkt.

What on earth am I here for?

Het eerste hoofdstuk van een boek genaamd 'The Purpose Driven Life' en een vraag. Vrij vertaald: Wat is het doel van het leven?

Zoals het boek zegt: 'Zonder de acceptatie van God is het er niet.'

Nu kan dit een hele saaie column worden over dat we vooral allemaal moeten gaan geloven omdat het leven anders doelloos is. Maar dat is niet mijn bedoeling. Dus dan maar even de echte aanleiding van deze uiting van woorden.

Ik zit in Canada (als je dat nu nog niet wist ) en ik woon hier bij een gastgezin. En nou wil het dat dat gastgezin gelovig is. Elke maaltijd wordt dus begonnen met een gebed. Gelukkig is het niet zo'n relegie waarbij iedereen hand in hand om de tafel zit, het is dus wel doen. Misschien ook wel even verstandig te melden dat ik zelf zonder de kerk ben opgegroeid, maar er wel intresse voor heb. Niet om gelovig te zijn, maar gewoon om te weten hoe andere mensen denken.

En nou wil het toeval dat deze mensen naar de kerk gaan (o, gut, je meent het) en daar kregen ze dus het debetreffende boek. Begin januari begonnen ze met lezen. Elke dag een hoofdstukje en dan werd er op dinsdag avond een bijeenkomst gehouden om er over te praten. Ik voelde er niet echt wat voor om daar aan mee te gaan doen, maar op zich klonk het boek wel interessant. Nu zijn de 40 dagen voorbij voor hen en beginnen ze voor mij. Ik ga dus proberen om elke dag een stukje te lezen, eens kijken wat er van te leren valt. Wie weet wordt ik overtuigd, maar dat betwijfel ik. Moet eerst nog maar eens zien dat ik het vol houdt.

Waarom nu dit verhaal? Bij gebrek aan dinsdagavondbijeenkomsten (waar ik dus niet zoveel trek aan had) dacht ik, misschien is het leuk wat feedback van hier te krijgen. Wie weet of het gaat lukken. Dit is dus het introstukje, als ik voldoende gelezen heb om er wat nuttigs over te zeggen komt er wel een volgende.

Mocht ik je nou heel nieusgierig hebben gemaakt kijk dan hier of zoek dit boek
Klik
The Purpose Driven Life by RICK WARREN (met wat klikken kan je hem zo bestellen bij Bol.com)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.