Grote drugszaak op scholen in Middelharnis

Een grote drugszaak op de schoolpleinen in Middelharnis heeft tot grote beroering geleid. Op alle drie de middelbare scholen, in het normaal gesproken rustige plaatsje op Goeree-Overflakkee, werd in drugs gehandeld.

De politie heeft in totaal 18 verdachten aangehouden, in leeftijd variërend van 16 tot 49 jaar. Van hen zitten er nog 14 vast. Bij invallen in woningen werden onder meer 30.000 xtc-pillen, vier kilo amfetamine, één kilo cocaïne en wat softdrugs in beslag genomen. Totale straatwaarde: 200.000 euro. De politie stuitte ook op vier vuurwapens en ruim 100 valse 50-eurobiljetten.

Volgens een jongere werden er op alle scholen drugs aangeboden. Dat gebeurde zelfs bij meisjes van 13, 14 jaar. De politie van het district De Eilanden kreeg de laatste maanden van leerkrachten, huisartsen en ouders ook steeds meer signalen over het gebruik van speed door scholieren. Kinderen liepen van huis weg, spijbelden van school of haalden belabberde cijfers.

De politie ondervroeg daarom scholieren om meer aan de weet te komen over de dealerpraktijken. Leerlingen verklaarden dat ze de drugs onder meer gebruikten om af te slanken, voor betere studieresultaten of gewoon voor de lol.