Eis 15 jaar tegen Mike J.

Pindaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De officier van Justitie heeft maandag voor de rechtbank in Zutphen 15 jaar celstraf met TBS geŽist tegen Mike J., de man die verdacht wordt van de moord op Rowena Rikkers. J., de vriend van de moeder van Rowena, ontkende echter dat hij het meisje heeft vermoord en daarna in stukken heeft gehakt.

Eerder bekende Mike J. de moord en de verminking tot in detail, maar daar kwam hij tijdens de zitting op terug. In zijn nieuwe verklaring was hij getuige van de moord, maar heeft hij het niet zelf gedaan. Ook toen de gefilmde eerdere bekentenissen werden getoond bleef hij ontkennen. Volgens J. waren die bekentenissen afgesproken met de moeder van Rowena. Vandaag staat zij voor de rechter.

Het rompje van Rowena Rikkers werd op 27 augustus 2001 gevonden op Strand Nulde bij Putten. Later werden ook haar hoofd en een hand gevonden. Door een reconstructie van het hoofd kon de identiteit van het meisje worden achterhaald, waarna haar moeder en diens vriend op 18 december van dat jaar konden worden aangehouden in Spanje. Het zusje van Rowena bleek ongedeerd te zijn.