Rendlesham X-File onthult schokkende feiten

In de door het Ministry of Defence van het Verenigd Koninkrijk aangekondigd vrijgegeven 'X-file' [12345] omtrent The Rendlesham UFO Landing komen schokkende feiten aan het licht. CNN, Reuters, BBC en andere nieuwsbronnen hadden gemeld dat het document afgelopen weekend vrijgegeven zou worden, in het kader van "Freedom of Information Act".

Op 26 december 1980 patrouilleerden drie veiligheids-officieren door de bossen van Tengham Woods, wat een deel vormt van Rendlesham Forest, waar de aandacht gevestigd werd op een lichtgevend object. De drie mannen waren aan het patrouilleren tussen de twee militaire bases van RAF Bentwaters en RAF Woodbridge. Verder zegt het document dat radarstations het object gedetecteerd hebben, toen het boven de kust van Lowestoft vloog in de richting van Rendlesham. De drie veiligheids-officieren liepen richting het gloeiende object omdat ze in de eerste instantie dachten dat er een militair vliegtuig was neergestort of een noodlanding had gemaakt. De officieren schrokken toen ze een metaalachtig driehoekig object zagen met kleine wezens met grote ogen, die uit de bodem van het object via een straal neerdaalden. "They had heads out of proportions with their body, and their eyes were like inverted cat eyes".

De wezens leken bezig te zijn, mogelijk maakten ze reparaties aan hun voertuig. In de eerste instantie leken de wezens er zich niet van bewust dat de drie mannen keken wat ze aan het doen waren. De veiligheidsofficieren waren compleet gefocusd op de activiteiten bij het gloeiende object. Ze namen contact op met het hoofdkwartier van de basis, en rapporteerden wat ze aan het observeren waren, en verzochten om spoedeisende hulp. Bijna onmiddelijk arriveerde er assistentie, waaronder senior officiers. Het document rapporteert dat er later ooggetuigen gemeld hadden dat ze vreemde anomalieen gezien hadden, waaronder 'reality bending' effects, als tijdsverplaatsing. Een van de senior officieren was in staat met de wezens te communiceren.

Kolonel Charles Halt, base commander zegt dat het object later door de bomen vloog en in de lucht verdween. Er staat verder dat een onderzoek de volgende dag aangetoond heeft dat er abnormale stralingslevels aanwezig waren op de landingsplek. In dezelfde nacht van het gebeuren, werden er vreemde objecten gezien die zigzaggend door de lucht vlogen. Deze lichten braken uiteen in kleinere lichten en uiteindelijk verdwenen ze uit het zicht.

Halt heeft een 18-minuten durende audio cassette van de communicatie tussen basis en de officieren bij de UFO opgenomen wat in de nacht van de close encounter opgenomen zou zijn. Op de tape zijn verschillende seniour officieren te horen waaronder Halt, die via walkie-talkies met elkaar communiceren, toen ze door het bos liepen om het ongewone object te onderzoeken."It's coming this way. It's definitely coming this way... There's something very, very strange," zegt de deputy commander op een gegeven moment. De stemmen werden paniekerig toen een straal vanuit het object elektrische apparaten in de omgeving stoorde. Klik hier om een fragment te downloaden. Er wordt gemeld dat er foto's gemaakt zijn van dit object. Deze zijn niet vrijgegeven.

Er staat in het document dat de USAF niet akkoord ging met de verklaring dat de Orford Ness vuurtoren aangezien werd voor een UFO. Nochtans is er geen eenduidige verklaring wat het geweest zou kunnen zijn.