Cdcovers.cc gezwicht voor RIAA

Robin en tom_vdh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grootste aanbieder van ingescande CD-hoesjes op het internet cdcovers.cc heeft besloten te stoppen met het aanbieden van de ingescande hoesjes. Dit is besloten omdat er grote druk vanuit de RIAA was ontstaan op de website.

De website maakte het met de hoesjes makkelijk om een originele voorkant op een gekopieerde CD te krijgen. De RIAA dreigde echter met een rechtszaak als de website door zou gaan met het aanbieden van de scans. Dit ging de makers van de website te ver: "De geldgieren van de RIAA/IFPI hebben het ons erg duidelijk gemaakt dat ze niet willen dat we nog langer CD-hoesjes aanbieden. Het gaat allemaal om geld en hoewel we een organisatie zonder winstbejag zijn, dreigen deze eikels ons uit de lucht te halen door onze hostingfirma te bedreigen."

De eigenaars van de website gaven verder aan dat het opsturen van nieuwe CD-hoesjes zinloos is. "We hebben alle hoesjes vernietigd, ze zijn voorgoed verloren." De hoesje van video's en games zijn er nog wel te downloaden. De vraag is hoe lang ze hier nog mee door kunnen blijven gaan.