Politie Zaandam voorkomt veldslag scholieren

Enemyforce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft afgelopen maandag een massale knokpartij tussen groepen scholieren op het station Zaandam-CS weten te voorkomen. De politie hield ook gistermiddag massaal het station in Zaandam in de gaten om nieuwe problemen tussen de groepen jongeren, afkomstig uit Zaandam en Amsterdam, te voorkomen. Ook de Amsterdamse politie hield een oogje in het zeil op station Sloterdijk.

De problemen ontstonden al maandagmorgen, toen een massale vechtpartij bij het Regio College aan de Ebbehout in Zaandam dreigde. Er werden over en weer klappen uitgedeeld, maar het wijkteam van de politie kon samen met de schoolconciërge erger voorkomen.

's Middag kwam een grote groep uit Amsterdam verhaal halen, maar de politie kon een confrontatie tussen een groep van zo'n 40 Zaandamse jongeren en de Amsterdammers nog ternauwernood voorkomen. Wel werd in de commotie een 20-jarige Zaandammer met een mes in zijn arm gestoken.

Directeur J. Adels van de sector economie van het Regio College denkt dat de oorzaak van de ruzie tussen de twee groepen al jaren terug ligt. Het verhaal dat de ruzie ontstaan zou zijn om een meisje komt vaak terug in de verhalen. Bij de vechtpartij maandagmorgen in de kantine is met tafels en stoelen gegooid maar 'die zijn allemaal nog heel', zegt Adels.
Hij heeft ook contact opgenomen met de Amsterdamse school om afspraken te maken hoe de vechtersbazen zullen worden aangepakt. ,,Daar werd heel professioneel op gereageerd, op scholen in Amsterdam gebeuren dit soort dingen wel vaker. Voor ons is dit de eerste keer dat dit op zo'n schaal voorkomt.'' Dat de vechtpartij plaatsvond op het Regio College vindt Adels 'zwaar waardeloos', vooral omdat het in feite niets met schoolkwesties te maken heeft.

De politie spreekt tegen dat het om een confrontatie tussen Marokkaanse en Turkse jongeren ging, zoals al snel werd verteld. ,,Nee, het was een gemêleerd gezelschap. Alle bevolkingsgroepen waren ruim vertegenwoordigd'', aldus een politieman.