TV-dominee valt moslims keihard aan

In Amerika is hevige verontwaardiging ontstaan nadat televisiedominee Pat Robertson gisteren moslims gevaarlijker dan nazi's heeft genoemd. Hij deed dat in een toespraak via zijn eigen televisiestation Christian Broadcasting Network, dat in maar liefst ruim 180 landen en 71 talen uitzendt.

Robertson trok keihard van leer tegen islamieten en zei te hopen dat de joden in Amerika wakker worden, de ogen openen en lezen wat over hen wordt gezegd. Volgens Robertson willen de moslims de joden uitroeien: ,,Ze zijn erger dan de nazi's. Adolf Hitler was slecht, maar wat de moslims de joden willen aandoen is erger'', aldus Robertson

Robertson zijn uitspraken zijn in het verleden al fel bekritiseerd door zowel joodse als islamitische groeperingen. De raad voor Amerikaans-islamitische betrekkingen CAIR heeft Robertsons laatste opmerkingen vandaag scherp veroordeeld. Een woorvoerder zei: '' Het is een schande voor iemand die beweert een man van de kerk te zijn. Met zijn uitspraken voert hij de spanningen op, en wakkert hij mogelijk het geweld tussen de verschillende gemeenschappen aan''.

Al eerder was er commotie om uitspraken van Amerikaanse tv-dominees, waaronder ook van uitlatingen van Robertson.