Eén Helmondse wietkweker levert spullen in

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar één hennepkweker heeft dit weekend kweekspullen naar een container gebracht die de gemeente speciaal voor dit doel had neergezet. Helmond wil namelijk de naar schatting enkele honderden illegale kwekers vrijwillig bewegen hun bezigheden te staken.

De ene kweker die zaterdag zijn spullen naar de container bracht werd opgewacht door diverse cameraploegen. Bij het zien van die cameramensen dumpte hij snel een paar zakken en maakte dat hij wegkwam. In de zakken zat voedingsstof, een kapotte koolstoffilter, bakken en onderdelen van het irrigatiesysteem. De belangrijkste benodigdheden, zoals lampen of planten, leverde hij niet in.

De gemeente had wel iets meer aanloop verwacht, maar ook geen stormloop: ''Want dat zou betekenen dat het probleem nog veel groter is dan we dachten'', aldus een woordvoerder.

Aanstaande zaterdag kunnen hennepkwekers die hun spullen alsnog kwijt willen nogmaals terecht bij een container. Daarna zal keihard jacht worden gemaakt op illegale kwekerijen. Huurders die hun woning gebruiken voor het kweken van hennep riskeren dan bovendien uitgezet te worden.