Lerares: ''Vertrouwen in kinderen weg''

t.t had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vertrouwen van de lerares die XTC tabletten in haar thee kreeg toegediend door een leerling, is totaal weg. Haar relaas:

Lerares Ineke van Gennep was één minuut de klas uit. Lang genoeg voor een leerling om vier xtc-pillen in haar thee te doen. Ze overleefde het ternauwernood en nu zit ze thuis.

Toen ze het kopje thee aan haar mond zette, werd de klas muisstil. Iedereen keek ademloos toe hoe ze het leegdronk. De lerares vroeg zich af of iemand iets uit had gehaald. Enkele minuten daarna voelde zich ineens misselijk worden. "Mijn hart begon als een razende te bonken en ik verloor het bewustzijn. Ik dacht: Oh god, ik heb een hersenbloeding. Ik ga dood!"

Van Gennep (54) kan er, na 30 jaar voor de klas te hebben gestaan, eigenlijk nog steeds niet bij dat een van de leerlingen, een 15-jarige mavo-scholier met wie ze een goede band had, xtc-pillen in haar thee heeft gegooid. "Vier pillen! Ik had wel dood kunnen zijn, vertelden artsen me later."

Vijf maanden later zit ze nog steeds thuis. Lichamelijk is ze er wel zo'n beetje overheen, maar de echte wond zit van binnen en die geneest maar heel langzaam. "Mijn vertrouwen in kinderen is weg. Dat één iemand iets geks doet, dat is erg. Maar dat 24 kinderen die weten wat er aan de hand is, erbij zitten te kijken en niets doen... Ik kan daar niet bij."

Pas één onzekere dag na de ziekenhuisopname diende de waarheid zich aan. "Een paar kinderen kregen last van hun geweten. Ze zijn naar de schoolleiding gestapt. Ja, inderdaad, wel een beetje laat."