Sluipschutter heeft geweer eerder gebruikt

De Washington Post heeft donderdag, op aandringen van de politiechef John Wilson, bekend gemaakt dat het geweer dat gebruikt is voor de moorden in Washington hetzelfde wapen is als bij een schietpartij in Alabama. Bij de schietpartij in Alabama in de stad Montgomery kwam een medewerkster van een slijterij om het leven.

De mogelijke sluipschutter, John Allen Muhammad, heeft bij de sluipmoorden rond Washington tien mensen doodgeschoten. Naast John Allen Muhammad is ook zijn 'pleegzoon' John Lee Malvo gearresteerd.

Getuigen hebben bij de schietpartij in Alabama de twee mogelijke daders van de moorden in Washington aangewezen als daders. Er zou ook een derde schutter zijn geweest bij de schietpartij in Alabama. De FBI heeft inmiddels een derde persoon, Nathaniel Osbourne, aangehouden. Of dit de derde schutter was bij de schietpartij in Alabama is onbekend. Tevens is nog niet bekend of Nathaniel Osbourne wordt gezien als verdachte of getuige van de moorden in Washington. Hij is de eigenaar van de blauwe Chevrolet die gebruikt werd bij alle sluipmoorden.