Marokkaanse groepsverkrachting verzonnen

IceFire had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarige meisje uit Assen, dat een maandje geleden beweerde meerdere malen door een groepje Marokkaanse jongeren vanuit haar woning te zijn meegenomen en te zijn aangeboden aan mannen voor drugs en geld, heeft het hele verhaal uit haar grote duim gezogen.

De familie beweerde eerder dat het kind, Miranda L., in totaal 20 keer zou zijn ontvoerd en aangeboden als seksslavin aan volwassenen. De familie van het meisje deed aangifte en liep naar de Telegraaf toen het onderzoek niet vlot genoeg verliep. Daarna zouden ze door de daders zijn bedreigd.

Hierna nam de landelijke expertisegroep bijzondere zedenzaken het dossier onder de loep. Een opsporingsteam voerde ondertussen een buurtonderzoek uit, tapte telefoons af en hoorde een hele rits getuigen.

Het opsporingsonderzoek heeft echter niets opgeleverd dat wijst in de richting van een of meer verdachten. De expertisegroep kwam tevens tot de conclusie dat er sprake is van 'een niet geloofwaardige aangifte'. Het Openbaar Ministerie heeft daarom vandaag gezegd de aangifte niet te geloven. Er is wel hulp aan zowel het meisje als haar ouders geboden.