Verkrachtingsbende actief in Assen

Lu_Natic, CmDr_Sm, michelinmannetje, Esposa, Toink en Enchanter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Assen is een 13-jarig meisje gedurende 16 maanden misbruikt door een groep jonge Marokkanen. In totaal 20 keer is het het kind, Miranda L., ontvoerd en aangeboden als seksslavin aan volwassenen. De familie van het meisje heeft aangifte gedaan en sindsdien maken de daders hun het leven zuur. Ondanks de politiebewaking zijn telefoontjes, bedreigingen en smerige sms'jes aan de orde van de dag.

De politie heeft nog niemand gearresteerd omdat het onderzoek nog in volle gang zou zijn. Ten einde raad heeft de familie hun huis te koop gezet en wil Assen ontvluchten. "We vluchten, want de druk is onhoudbaar.", aldus de moeder. "De daders lopen en fietsen door onze straat." De vader heeft alle namen van de daders kunnen achterhalen en dit aan de politie doorgegeven. "Miranda heeft ze allemaal aangewezen, naast Marokkanen, ook Irakezen en een jongen uit Koeweit."

Gruwelijk

In de totaal 12 uur durende verhoren van het slachtoffer bleek dat Miranda onder bedreiging van een mes of vuurwapen ontvoerd werd. Vervolgens is ze geblinddoekt door de Marokkanen naar een 'bardancing' gebracht. In die ruimte stond ook een bed waar ze ččn voor ččn mannen moest afwerken. De verdachten zouden geld en harddrugs krijgen van de klanten. "Ik wil iedereen de details besparen, zó gruwelijk zijn ze...", aldus de hevig geëmotioneerde vader.

Pas na de derde aangifte van de ouders heeft de politie de zaak in behandeling genomen. "De eerste keer werden we afgepoeierd, pas nadat Miranda zelf het verhaal had opgeschreven namen ze ons serieus", zegt de moeder.
De politiewoordvoerder verklaarde dat er een stevig rechercheteam op de zaak wordt gezet. "Zulke zware onderzoeken kunnen gewone agenten niet doen. Daarvoor hebben we gespecialiseerde mensen nodig. Daarvan kunnen we helaas geen blik van opentrekken. Miranda's verhaal is zeer serieus en beslist geen fantasieverhaal."

Volgens de therapeut van Miranda zijn er nog minstens twee meisjes het slachtoffer geworden van de verkrachtingsbende.