Verdachte vast voor cafémoord in Hoorn

Vanmorgen heeft de politie een man opgepakt die wordt verdacht van het doodschieten van een 36-jarige Amsterdammer in een bomvol café in Hoorn op 30 april. De politie wist al langer dat de man een duidelijke verdachte was, daar het café tijdens het misdrijf bomvol zat met bezoekers, maar niemand wilde iets verklaren.

De aangehouden verdachte, de 38-jarige N.V. uit Zwaag, staat bekend als een niets en niemand ontziende crimineel. V. zou de ruim 100 aanwezigen direct na het incident hebben bedreigd. Een aantal personen wilde wel anoniem een verklaring afleggen, waardoor de verdenking in de richting van V. ging, maar alleen aan de hand van anonieme verklaringen kan iemand niet opgepakt worden. Uiteindelijk hebben getuigenverhoren toch voldoende aanwijzingen opgeleverd om de verdachte te kunnen aanhouden, zegt de politie.

De politie vermoedt dat het gaat om een ordinaire ruzie met een willekeurige bezoeker van het café die met grof geweld is beslecht. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie zal mensen blijven benaderen van wie wordt vermoed dat ze getuige zijn geweest van de schietpartij.