Nederlandse vrouw leest liever dan seks

Blurbs, halvarine, Dauntless, Sjaak de Laat en Kees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van een beddenfabrikant uit Deventer naar het 'slaapgedrag' van Belgen en Nederlanders, gehouden onder vijfhonderd mensen uit beide landen, blijkt dat de Nederlandse vrouw haar tijd in bed liever lezend doorbrengt, terwijl de Belgische dames liever de liefde bedrijven.

Bijna 70% van de Nederlandse vrouwen geeft de voorkeur aan een goed boek en op de tweede plaats komt seks met 53,7%. Bij onze zuiderburen is dit precies andersom. De mannen uit beide landen zijn het over de meest favoriete bezigheid in bed overigens wel eens. Na slapen, is dat namelijk seks.

Televisiekijken in bed doen de Nederlanders meer dan hun zuiderburen, 49,1% tegenover 17,9%. Over het verschonen van het bed zijn de vrouwen uit beide landen het redelijk eens. Zij willen het liefst elke week een schoon bed. Bij de Nederlandse mannen is dit 62,9% en bij de Belgische mannen 36,6%.

Romantisch slapen onder hetzelfde dekbed is niet zo aan de Nederlanders besteed. De belangrijkste reden hiervoor is het 'getouwtrek' voorkomen. 90,4% van de Belgen slapen wel onder hetzelfde dekbed.