Al-Qaeda testte chemische wapens

MeAndMyself en hoppatop hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al-Qaeda heeft experimenten gedaan om chemische wapens te maken. Op videobanden, die CNN bemachtigd heeft, is te zien hoe chemicaliën getest worden op honden. Andere beelden, die soms wel tien jaar oud zijn, laten trainingsinstructies voor de top van de terreurgroep zien. Op een band afkomstig uit 1998 staat Bin Laden met zijn lijfwachten. Hij schiet in de lucht om de nieuwe jihad tegen Amerika aan te kondigen.

Bijna alle 64 videobanden zijn van voor de zelfmoordaanslagen in de VS op 11 september. Op een tape, van de periode erna, staan nieuwsreportages over de aanslagen. Volgens al-Qaeda-deskundige Rohan Gunaratna waren de banden alleen bedoeld voor de top van al-Qaeda. Dit in tegenstelling tot eerdere banden die via de media naar buiten kwamen. Deze banden hadden een hoog promotioneel karakter.

Een medewerker van CNN zou de banden in een afgelegen deel van Afghanistan in handen hebben gekregen en de banden zouden afkomstig zijn uit een voormalige schuil- en verblijfplaats van Osama bin Laden.

Volgens CNN is de meest aangrijpende band die van de chemische experimenten. De schokkende beelden tonen stervende honden. Hun zenuwstelsel is aangetast door een onbekend zenuwgas. De tape zou aantonen dat al-Qaeda chemische wapens voor de vernietiging van mensen wil gebruiken, aldus een medewerker van president Bush.

In de maanden na 11 september hebben medewerkers van het ministerie regelmatig gezegd dat al-Qaeda werkte aan chemische vernietigingswapens. Tot dusverre was er volgens CNN echter geen concreet bewijs op video. Al-Qaeda-lid Ahmed Ressam bevestigde onlangs in de rechtszaal dat al-Qaeda testen met cyanide uitvoert op honden. Schriftelijke documenten, waarop CNN afgelopen herfst de hand wist te leggen, bevatten formules voor het zenuwgas sarin.

Bekijk hier het verslag van het NOS Journaal.