400 klachten tegen te fanatieke Friese agent

showan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee maanden geleden riep Watze van der Wal, eigenaar van een winkel in gereedschappenverhuur in Leeuwarden, door middel van een advertentie mensen op om tegen een motoragent te getuigen. Hij kreeg hierop 400 reacties, die hij binnenkort op een internetpagina wil plaatsen, zodat 'het gewone volk op de hoogte blijft'.

Van der Wal denkt dat de agent een hetze tegen hem voerde, omdat hij in mei en juni stelselmatig bonnen uitschreef voor klanten van zijn winkel. Na een gesprek tussen Van der Wal en politiechef Rob van der Veer heeft de agent zich nog nauwelijks in de straat laten zien.

'Ik heb de gekste verhalen over dezelfde man binnengekregen. Mensen melden dat de agent zo fanatiek is dat hij ieder jaar als eerste binnen het Friese korps een bon uitschrijft, het hoogste aantal bonnen per jaar wil halen en zelfs bekeuringen uitschrijft als hij onderweg is om zijn kinderen naar school te brengen of te halen.'

'Ik heb het idee dat de politie de zaak nu wat met de mantel der liefde bedekt. Ik ben laatst door ze aangehouden bij Goutum. Toen een agent mij zag zitten, zei hij: 'Och, Van der Wal. ben jij het. Rij maar door, want je hebt de laatste tijd al genoeg ellende met ons gehad'', aldus Van der Wal.

Het is al voor de tweede keer deze week dat een motoragent van de Leeuwarder politie in opspraak komt. Tegen een andere agent loopt een onderzoek, vanwege vermeend buitensporig geweld bij een arrestatie van een parkeerovertreder.