Graffiti spuiten levensgevaarlijk

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Graffitispuiters die de muur aan het Helmondse spoor bij de geluidswal bekladden doen dit met gevaar voor eigen leven, zo waarschuwen de Nederlandse Spoorwegen. Volgens de NS zien machinisten op dit traject regelmatig mensen veel te dicht bij het spoor staan. Door de enorme luchtverplaatsing die veroorzaakt wordt door langsrazende treinen zouden zij gemakkelijk onder een trein kunnen komen.

Verboden
,,Die personen die zich illegaal binnen het spoorlichaam bevinden, zien wij als een continue bron van zorg. Want zo breng je je eigen veiligheid en die van anderen in groot gevaar. Bovendien, het aanbrengen van graffiti op deze plek is verboden. Het betekent een grove beschadiging van andermans eigendom, in dit geval die van de NS,'' aldus een woordvoerder.

Er komen op dit traject ongeveer tien treinen per uur langs, met snelheden tot 130 kilometer per uur. De kans dat graffitikunstenaars of anderen onder een passerende trein belanden - bijvoorbeeld als gevolg van de enorme luchtverplaatsing die hierbij vrijkomt - wordt door de NS als 'groot' bestempeld.