Nederlandse Turken massaal de straat op

Systemlord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verschillende Nederlandse steden heeft de bevolking van Turkse komaf gisteren massaal het voetbalsucces van Turkije gevierd. In Rotterdam stroomden horden feestvierende Turken naar het Hofplein, waardoor het verkeer vast kwam te staan. De politie heeft vuurwerk in beslag genomen maar het feest is verder zonder incidenten verlopen. Ook in andere grote steden ontstond soms verkeersoverlast toen de Turken massaal in auto's toeterend door de straten reden, maar problemen ontstonden niet.

Alleen in Den Haag liep het behoorlijk uit de hand. Daar heeft de politie negen mensen opgepakt nadat in twee wijken groepen feestvierende Turken en Koerden slaags raakten. In Den Haag werd op dat moment een demonstratie gehouden door een groep Koerden.

De twee groepen raakten slaags en de onlusten verspreidden zich naar de wijken Transvaal en Schilderswijk, waar overwegend allochtonen wonen. Er werd met stenen gegooid, waarbij veel ruiten sneuvelden. De mobiele eenheid voerde enkele charges uit. Er vielen drie gewonden, onder wie een agent. Tegen het eind van de avond keerde de rust terug.