FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 juni 2002

Man steekt Atlantische Oceaan over met jetski

Qlo0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 41-jarige Spaanse graaf is er als eerste in geslaagd de Atlantische Oceaan over te steken met een jetski. Alvaro de Marichalar y Sáenz de Tejeda, een zwager van de Spaanse prinses Elena, zette gisteren na 117 dagen en een reis van meer dan 10.000 kilometer voet aan wal in de Amerikaanse stad Miami Beach.

De man begon zijn reis op 23 februari aan de Italiaanse kust in de buurt van Rome. Tijdens de overtocht had hij soms met wel zes meter hoge golven en striemende winden te maken. De bemanning van zijn begeleidingsschip moest hem verscheidene keren redden. Met zijn trip wilde de graaf laten zien dat niemand drugs nodig heeft bij sport en avontuur.

Man na twee jaar dood gevonden

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het water aan de Molendijk in Ooltgensplaat hebben vissers het stoffelijk overschot gevonden van een man die al twee jaar vermist was. Destijds zou het slachtoffer in overspannen toestand zijn huis hebben verlaten.

De vissers stuitten op een auto toen daaraan het haakje van hun hengel vast bleef zitten. In die auto lag het lichaam van de man, die bij zijn vermissing twee jaar geleden 86 jaar oud was.

Luis Enrique stopt als international

De Spaanse middenvelder Luis Enrique zal niet meer uitkomen voor het Spaanse nationale team. De 32-jarige ster van Barcelona heeft tegen Zuid-Korea, net als collega Fernando Hierro, zijn laatste wedstrijd gespeeld.

Luis Enrique had voor het WK al z'n beslissing gemaakt. Bondscoach Camacho en voorzitter Angel Maria Villar wisten het al een paar dagen lang. Luis Enrique, die in drie WK eindronden uitkwam, zegt plaats te willen maken voor jongere spelers en zich meer te concentreren op clubvoetbal.

Uitslag GP Europa

Rubens Barrichello heeft de Grand Prix van Europa gewonnen. Na de teamorders van Ferrari in Oostenrijk, hoefde de Braziliaan deze race niet Michael Schumacher te laten passeren.
De wereldkampioen leek sneller dan zijn teamgenoot, maar drong de laatste ronden niet meer aan.

Kimi Raikkonen was deze race de beste na de Ferrari's. De Fin bleef Ralf Schumacher, Jenson Button en Felipe Massa ruim voor.

David Coulthard viel uit bij een poging om Juan Pablo Montoya in te halen. Bij het inhalen brak de achterkant van de BMW uit en raakte Montoya Coulthard. Beiden konden de race niet vervolgen.

poscoureurtijd
1Barrichello1:35:07,426
2M.Schumacher+ 0,294
3Raikkonen+ 46,435
4R.Schumacher+ 1:06,963
5Button+ 1:16,943
6Massa+ 1 ronde
7Heidfeld+ 1 ronde
8Trulli+ 1 ronde
9Panis+ 1 ronde
10Bernoldi+ 1 ronde
11De la Rosa+ 1 ronde
12Villeneuve+ 1 ronde
13Frentzen+ 1 ronde
14McNish+ 1 ronde
15Webber+ 2 ronden
16Sato+ 2 ronden

WK-record voor Guus Hiddink

Guus HiddinkGuus Hiddink heeft een WK-record gevestigd. Hij is de eerste trainer in de 72-jarige historie van het WK voetbal die met twee verschillende landen de halve finales bereikt.

Vier jaar geleden drong hij met ons Oranje door tot de laatste vier, waarna we met strafschoppen van Brazilië verloren. Dit WK is hij met Zuid-Korea doorgedrongen tot de halve finale, na Spanje in de kwartfinale met penalty's verslagen te hebben.

De 55-jarige Hiddink is de negende bondscoach die twee keer de halve eindstrijd op een WK bereikt. De eerste was de Italiaan Vittorio Pozzo, die met Italië in 1934 en 1938 wereldkampioen werd. De andere zeven zijn de Braziliaan Zagallo (1970 en 1998), de Duitsers Beckenbauer (1986 en 1990), Schön (1966 en 1970), Herberger (1954 en 1958), de Uruguayaan Ivan Lopez (1950 en 1954), de Zweed Georges Raynor (1950 en 1958) en de Argentijn Carlos Bilardi (1986 en 1990).

Spot je huis!

Op onderstaande site kun je via sataliet beelden je huis/gebouwen opzoeken in o.a. Nederland, Parijs & London.

De beelden zijn niet live maar een x aantal maanden terug genomen. Integenstelling tot "fotovanjehuis.nl" is dit helemaal gratiz.

Het nadeel is dat je een soort browser (terra explorer) moet installeren voor het bekijken van de beelden en dat het aardig van kb's van je verbinding snoept...

Klik hier voor de site
Fok!forum

Rijke Britten leggen 'panic rooms' aan

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rijke en beroemde Britten willen een extra beveiligde ruimte in hun woning. Op die manier hopen ze zich te beschermen tegen gewapende overvallen of aanvallen met biologische of chemische wapens.

Volgens The Observer is de verkoop van zulke bunkerachtige ruimtes na 11 september sterk gestegen. De speciale ruimtes met stalen wanden, die ongeveer 150.000 pond (230.745 euro) kosten, zijn voorzien van een alarmknop om de plaatselijke politie direct in te kunnen schakelen. Op monitoren in de ruimte kan men het gehele interieur van het huis in de gaten houden. Door middel van een microfoon en luidsprekers kan men met de indringers spreken zonder gevaar te lopen.

Madonna en ex-Beatle Paul McCartney hebben zich bijvoorbeeld al beveiligd. Volgens Paddy Nicoll van het veiligheidsbedrijf Rubicon International Services zijn het echter vooral managers van grote ondernemingen en diplomaten uit politiek gevoelige landen die een bunker in hun huis laten aanleggen.

De groeiende belangstelling is niet alleen een gevolg van de aanslagen van 11 september, maar het komt ook door de film 'Panic Room'. Daarin speelt Jodie Foster een vrouw die zich met haar dochter schuil moet houden nadat overvallers haar woning in New York zijn binnengedrongen.

Arbitrale blunders op WK door FIFA erkend

Woordvoerder Keith Cooper van de FIFA erkent dat er arbitrale blunders gemaakt zijn tijdens het WK. "Maar er moet niet overdreven worden. Er is sprake van één, misschien twee grove beoordelingsfouten waarover we ons zorgen maken", aldus Cooper.

Waarom wordt er dan geen gebruik gemaakt van videobeelden? Cooper wijst dit meteen van de hand. "Dat punt staat niet op onze agenda. Wij staan achter onze scheidsrechters. Menselijke vergissingen kunnen nooit worden uitgesloten."

Nadat Zuid-Korea respectievelijk van Italië en Spanje won door onder andere een aantal afgekeurde doelpunten deden beschuldigingen van samenzweringen zich snel de ronde. De FIFA noemt deze beschuldigingen ongegrond.

Jerry Bruckheimer op Cinema Expo in RAI

Morgen vindt voor de elfde keer in de geschiedenis de film- en bioscoopbeurs Cinema Expo in de Amsterdamse RAI plaats. Bioscoopexploitanten uit heel Europa komen op deze toonaangevende beurs af. Naast seminars over de wereld van de digitale bioscoop en screenings van verschillende films komt ook producent Jerry Bruckheimer.

Jerry Bruckheimer heeft een indrukwekkende loopbaan. Wie kent films als 'Enemy of the State', 'Pearl Harbor' en 'Armageddon' niet. Voor deze loopbaan neemt Bruckheimer op woensdag 26 juni de 'Albert R. Broccoli Award of Excellence' in ontvangst.

De Cinema Expo duurt van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni.

F1: Uitslag Grand Prix van Europa

Rubens Barrichello heeft vandaag de GP van Europa op de Nürburgring gewonnen. De Ferrari-coureur bleef zijn teamgenoot Michael Schumacher voor, waardoor Ferrari een belangrijke dubbel pakt. Barrichello wint voor de tweede keer in zijn loopbaan.

Kimi Raikkonen bleef op afstand derde, waardoor ook McLaren de puntjes weer meepakte.

Het wereldkampioenschap wordt niet echt spannender. Michael Schumacher heeft een ruime voorsprong, en leidt met 76 punten. Op de tweede plaats staat nu zijn broertje Ralf met dertig punten.

Uitslag Grand Prix van Europa
PositieCoureurTeamLandTijd
1eBarrichelloFerrariBrazilië1:35:07,426
2eM. SchumacherFerrariDuitsland+ 0,294
3eRaikkonenMcLarenFinland+ 46,435
4eR. SchumacherWilliamsDuitsland+ 1:06,963
5eButtonRenaultEngeland+ 1:16,943
6eMassaSauberBrazilië+ 1 ronde

Ronaldinho één duel geschorst

De Braziliaanse aanvaller Ronaldinho is door de tuchtcommissie van de FIFA voor één duel geschorst. Hierdoor mist de Braziliaan de halve finale tegen Turkijke, maar mag hij wel in de (troost)finale spelen.

De schorsing heeft als oorzaak de rode kaart die de in Japan populaire speler in het duel tegen Engeland opliep. Ronaldinho kwam toen met een gestrekt been in op verdediger Mills, die hij aan het scheenbeen raakte. Even ervoor had Ronaldinho de Brazilianen nog door een schitterende vrije trap aan de leiding gebracht.

Voor Dietmar Hamann is het nog onzeker of hij de halve finale tegen Zuid-Korea kan spelen. De middenvelder verrekte tegen de Verenigde Staten zijn knieband. Vandaag heeft Hamann nog wel licht getraind, maar zijn meespelen tegen de Koreanen is allerminst zeker.

Europese arbiters in halve-finales

De halve finales van het WK zullen worden geleid door Europese scheidsrechters. De scheidsrechterscommissie van de FIFA wees vandaag in Yokohama de Zwitser Urs Meier aan als arbiter in de wedstrijd Zuid-Korea - Duitsland en de Deen Kim Molton Nielsen als leidsman in het duel tussen Brazilië en Turkije.

Ook de assistent-scheidsrechters komen uit Europa. Urs Meier wordt bijgestaan door de Fransman Arnault en de Tsjech Amler. Molton Nielsen heeft de Pool Wierzbowski en de Slowaak Sram Sramka als assistenten.

De FIFA heeft bij monde van Keith Cooper ook toegegeven dat er door de scheidsrechters op dit WK cruciale fouten zijn gemaakt. Hij voegde daar alleen wel aan toe, dat scheidsrechters ook maar mensen zijn, en dat mensen fouten kunnen en mogen maken.

Toch wil hij niet toe naar een situatie met videobeelden als extra hulp voor de arbitrage. "Die discussie is al zo vaak gevoerd. Overbodig om te zeggen dat het nu even niet op de agenda staat"

Ook werden de door de Italiaanse en Spaanse media bedachte complottheorieen als nonsens afgedaan. Cooper: "Die komen op alle gebieden voor. In 99% van de gevallen is de theorie nergens op gebaseerd. Dit is daarvan een voorbeeld"

Ondanks dat mocht de FIFA zich de laatste dagen verheugen op de nodige aandacht uit Italië: de bond ontving 400.000 hate-mailtjes van woedende tifosi.

Bush wil Iran na aardbeving helpen

President Bush van de Verenigde Staten heeft hulp en steun aan Iran geboden, na de aardbeving van afgelopen zaterdag. "Menselijk lijden kent geen politieke grenzen", aldus de president.

De aardbeving van afgelopen zaterdag heeft aan ruim tweehonderd mensen het leven gekost, en nog eens 1500 zijn gewond. Vijfduizend huizen zijn verwoest en 25.000 mensen zijn dakloos. Vooral het noordwesten van Iran werd met de kracht van 6,3 op de schaal van Richter hard getroffen.

Iran lijdt al lang onder de strenge sancties van de VS. Al 22 jaar lang zegt de VS dat Iran een land is dat terrorisme steunt. Bush noemde Iran ooit als een deel van het 'as van het kwaad'. Toch is Bush nu wat milder. Hij meldde dat de Verenigde Staten klaar staan om het Iraanse volk bij te staan met wat zij wensen en nodig hebben.

Voetballende jongeren doodgeschoten in Algerije

DenniZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gewapende mannen hebben op een terrein in Zeralda (Algerije), zo'n 25 kilometer ten westen van Algiers, zes voetballende jongeren doodgeschoten. Drie andere spelers raakten gewond. Dit heeft het Algerijnse persbureau APS vandaag gemeld.

De aanslag is waarschijnlijk het werk van extremistische moslims. Deze hebben volgens de autoriteiten het afgelopen half jaar al ongeveer zeshonderd burgers gedood. Sinds de autoriteiten begin 1992 de verkiezingen annuleerden, die door het fundamentalistische Islamitische Heilsfront (FIS) gewonnen dreigden te worden, wordt Algerije door geweld geplaagd.

De regering schat dat al meer dan 100.000 mensen zijn omgekomen. Onafhankelijke waarnemers denken dat dit aantal zelfs wel eens hoger, op zo'n 150.000, zou kunnen liggen.

EU gaat met Turkije praten over toetreding

delapoko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Unie (EU) is van plan om met Turkije te gaan onderhandelen over toetreding. Nog dit jaar hoopt de EU een tijdschema te kunnen vaststellen voor de start van de onderhandelingen. Het plan kan gezien worden als een erkenning dat Turkije vooruitgang maakt op vele terreinen.

Volgens diplomaten moet het initiatief van de EU vooral worden gezien als poging om de Turkse regering te paaien: Het vooruitzicht van toetreding, hoe ver weg nog ook, kan een belangrijke stimulans zijn voor Turkije om zijn bezwaren tegen de vorming van een Europese defensiemacht te laten varen.

Een groot probleem tot nu toe was het conflict tussen Griekenland en Turkije om het eiland Cyprus. Griekenland vormde altijd een blokkade tegen de opbouw van een Europese defensiemacht. Maar de grote Griekse zorg, dat Cyprus, toekomstig EU-land en een nauwe bondgenoot van Griekenland, ooit het object zou worden van een NAVO-actie, werd gisteren weggenomen; De EU beloofde dat de NAVO nooit ingezet zal worden tegen een EU-lid. Hierop liet Griekenland zijn bezwaren tegen de Europese defensiemacht vallen.

Toezegging

Turkije had van Europa al eerder de toezegging gekregen dat het Europese leger nooit gebruikt zou worden tegen een lid van de NAVO. Daarmee voelde de Turkse regering zich afdoende beschermd tegen de mogelijkheid dat aartsvijand (en NAVO-bondgenoot) Griekenland de EU op sleeptouw zou nemen in een eventuele oorlog tegen Turkije.

Turkije is al tijden officieel kandidaat-lid van de Unie, maar met het land worden nog geen onderhandelingen gevoerd. De EU vond tot nog toe de achterstand op politiek en economisch terrein te groot om nu al gesprekken te starten.

Al eerder was Turkije de EU ter wille om de doodstraf, een ander obstakel voor toetreding, af te willen schaffen.

Al-Qaeda eist aanslag Tunesië op

Het al-Qaeda-netwerk heeft de zelfmoordaanslag van april op het Tunesische eiland Djerba opgeëist. Door de actie, waarbij een tankwagen vlakbij een synagoge ontplofte, kwamen 21 mensen om het leven, onder wie 14 Duitse toeristen. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een ongeluk, maar later bleek het om een zelfmoordaanslag te gaan.

De tv-zender al-Jazeera heeft nu een boodschap uitgezonden waarin een woordvoerder van de organisatie van Osama bin Laden zegt dat de aanslag op de synagoge op Djerba is gepleegd door een jonge al-Qaeda-strijder, uit solidariteit met de Palestijnse zaak.

De al-Qaeda woordvoerder zei ook dat Osama bin Laden en andere leiders van het netwerk in goede gezondheid verkeren, en dat er binnenkort nieuwe aanslagen op Amerikaanse doelen te verwachten zijn.

JOVD uit kritiek op democratie binnen de VVD

De liberale jongerenvereniging JOVD heeft scherpe kritiek geuit op de democratische procedures in de VVD. JOVD-Voorzitter R. Weide zei op het congres van de liberale jongerenbeweging dat de macht binnen de VVD nu bij een kliek van bestuurders ligt die voor de verdeling van baantjes van elkaar afhankelijk is.

De liberale jongeren willen dat de leden voortaan de nieuwe partijleider kiezen. Ook moeten de leden een grotere stem krijgen bij de samenstelling van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer en bij de goedkeuring van het regeerakkoord.

De jongeren-voorzitter zei verder dat de vernieuwing van de VVD zich niet kan beperken tot het vertrek van voormalige bewindslieden of het simpel inruilen van Dijkstal door Zalm.

Nederlandse Turken massaal de straat op

Systemlord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verschillende Nederlandse steden heeft de bevolking van Turkse komaf gisteren massaal het voetbalsucces van Turkije gevierd. In Rotterdam stroomden horden feestvierende Turken naar het Hofplein, waardoor het verkeer vast kwam te staan. De politie heeft vuurwerk in beslag genomen maar het feest is verder zonder incidenten verlopen. Ook in andere grote steden ontstond soms verkeersoverlast toen de Turken massaal in auto's toeterend door de straten reden, maar problemen ontstonden niet.

Alleen in Den Haag liep het behoorlijk uit de hand. Daar heeft de politie negen mensen opgepakt nadat in twee wijken groepen feestvierende Turken en Koerden slaags raakten. In Den Haag werd op dat moment een demonstratie gehouden door een groep Koerden.

De twee groepen raakten slaags en de onlusten verspreidden zich naar de wijken Transvaal en Schilderswijk, waar overwegend allochtonen wonen. Er werd met stenen gegooid, waarbij veel ruiten sneuvelden. De mobiele eenheid voerde enkele charges uit. Er vielen drie gewonden, onder wie een agent. Tegen het eind van de avond keerde de rust terug.

Nederlandse honkbalclubs succesvol in Europa

De Nederlandse honkbalclubs doen het goed in Europa. Neptunus heeft de finale van de Europese beker voor landskampioenen bereikt en hun collega's van Kinheim bereikten de EU II-finale.

Het Rotterdamse Neptunus versloeg het Italiaanse Nettuno in tien innings met 3-2. In de finale staat Neptunus vandaag tegenover HCAW, dat gisteravond met 8-3 van de Viladecans won. Het is de 13e keer op rij dat Neptunus in de finale van een Europees bekertoernooi staat.

Kinheim won in het Duitse Regensburg tegen Brasschaat (ook) met 3-2. Vandaag verdedigt Kinheim in de finale haar beker tegen de Tornado's, dat gisteravond met 9-1 van Regensburg won.

Beter goed gejat dan slecht bedacht?

De laatste maanden woedt er een heuse wervelwind door de commerciële dansmuziekindustrie. De 'artiesten' en dansformaties komen exponentieel als irritante, terugkomende pop-ups uit de grond en brengen niets anders dan zouteloze beats zonder echte eigen inbreng. Want inderdaad, wat mij nogal opvalt is dat vrijwel niemand met iets origineels komt. Daarmee doel ik op het feit dat de leus "beter goed gejat dan slecht bedacht" iets teveel van toepassing is in de commerciële dance-industrie.

Brits koningshuis boos over 'smakeloze film'

Vanuit het Britse koningshuis is boos gereageerd op een gedramatiseerde film over het turbulente leven van Prince William. De prins, die deze week twintig werd, is in de Amerikaanse productie Fathers and Sons een dronken, drugsgebruikende rokkenjager.

Volgens bronnen zijn Prince William en zijn vader Charles met vriendin Camilla Parker Bowles te zien in smakeloze scènes in de film. Prince William zou te zien zijn onder de douche. Het koppel Charles en Camilla wordt naakt betrapt in een kamer van Buckingham Palace.

Een woordvoerder van het koningshuis verklaarde tegenover een Britse krant dat de film nog niet is gezien aan het hof. ,,Maar als het klopt dan beschouwen we deze film als diepe belediging."
Het koninklijk huis gaat zich beraden over juridische stappen. Omdat de film alleen voor vertoning in de Verenigde Staten is gemaakt, lijkt een proces niet kansrijk.

Televisiemaatschappij Fox produceerde de film. In oktober zal een zender van Walt Disney de productie uitzenden.

Weer waarschuwingen voor aanslagen

Al-Qaeda, de extremistische strijdgroep van de voortvluchtige Saudiër Osama bin Laden, heeft wederom gedreigd met nieuwe aanslagen tegen Amerikaanse doelen.

Naar verluidt dreigt een woordvoerder van al-Qaeda op een aangetroffen cassettebandje met nieuwe aanslagen.
Ook verklaart de woordvoerder dat Bin Laden en de voormalige Afghaanse leider Omar binnenkort levenstekenen zullen geven. Beiden zijn spoorloos sinds de val eind vorig jaar van het Talibanregime na hevige Amerikaanse luchtaanvallen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de autoriteiten waarschuwen voor aanslagen, sinds 11 september gaan er regelmatig waarschuwingen de deur uit.
Op 4 juli vieren de VS de nationale feestdag, mogelijk ook een speciale dag voor anti-Amerikaanse terroristen.

Oasis boos op het Britse leger

Muziekgroep Oasis heeft het Britse leger de oorlog verklaard. Het leger gebruikt in een wervingsvideo namelijk twee nummers van de broertjes Gallagher.
De advocaat van het duo heeft al met een rechtszaak gedreigd als de liedjes niet worden verwijderd.

In de film, die is vertoond in winkelcentra en op scholen, is een regiment uit Edinburgh te zien tijdens oefeningen in Kenia. Onder de beelden zijn de nummers Wonderwall en Hello van de Britse rockband gemonteerd.

Driehonderd kopieën moeten worden teruggeroepen omdat liedjesschrijver Noel Gallagher toestemming voor het gebruik van de nummers heeft geweigerd. Het Britse ministerie van Defensie heeft zich volgens een woordvoerder niet gerealiseerd dat de nummers niet zomaar gebruikt mochten worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.