Drum Rhythm Festival uitverkocht

De 11e editie van het Drum Rhythm Festival is op beide dagen uitverkocht. Het festival zal morgen van start gaan op de kop van het Java-eiland in Amsterdam en zal tot en met zaterdag duren.

Vandaag maakte de organisatie nog een aantal aanpassingen aan het programma bekend. Zo wordt Pépé Bradock morgen vervangen door DJ Ian Bardoeille, een van de leden van de jungle-formatie 4 Hero. Ook soulzanger Donnie is verhinderd, hij wordt vervangen door Sandra St.Victor, een Britse soulzangeres die onder begeleiding staat van de Nederlandse band DOC Orchestra. Verder staan onder meer bekende artiesten als Macy Gray, De La Soul en Wyclef Jean op het programma.

De organisatie is bang dat het waarschijnlijk de laatste keer is dat het Drum Rhythm Festival onder die naam wordt georganiseerd. Door een verbod van de overheid op tabaksreclame zal dus de hoofdsponsor komen te vervallen en ziet het er naar uit dat het festival financieel ten onder zal gaan. De organisatie zal het komende jaar dan op zoek moeten gaan naar nieuwe geldschieters.

Door de verwachte drukte zal het festivalterrein vrijdag om 18.00 uur open gaan, een half uur eerder dan was gepland.