FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 mei 2002

Opnieuw Turkse hongerstaker overleden

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Turkse gevangene die in hongerstaking was, is overleden. De man was aangeklaagd wegens lidmaatschap van een linkse-extremistische groepering. Hij stierf woensdagavond in het ziekenhuis in Istanboel. Dit is donderdag bekend gemaakt door een Turkse mensenrechtenorganisatie. Sinds oktober 2000 hebben al 51 Turkse gevangenen zich doodgehongerd.

Gedetineerden protesteren tegen hervormingen in het gevangeniswezen. Grote slaapzalen worden afgeschaft en gedetineerden worden ondergebracht in kleinere cellen.

VVD wellicht toch samen met CDA en LPF

Stringer en Mass hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is toch bereid om mee te praten over de vorming van een meerderheidskabinet met het Christelijk Democratisch AppŤl (CDA) en de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Dat heeft fractieleider Zalm vanavond aan informateur Piet Hein Donner laten weten.

Vanaf morgen voert Donner afzonderlijke gesprekken met de fractievoorzitters van de drie partijen. De VVD-fractie vergaderde donderdagavond bijna 1 1/2 uur over de vraag of ze mee wilde praten over deelname aan een regeringscoalitie. Eerder deze dag had Zalm nog laten weten dat de VVD het liefst een minderheids kabinet zou zien van CDA en LPF dat op ,,constructieve steun'' van de VVD zou kunnen rekenen. Balkenende (CDA) en Herben (LPF) wezen een dergelijke variant echter resoluut van de hand.

VVD-leider Zalm verwacht echter wel dat de VVD veel van haar gedachtegoed via een combinatie met het CDA en de LPF moet kunnen binnen slepen, omdat het CDA en de LPF zo graag willen dat de liberalen meedoen. "Men wil ons hebben, dus ik kan heel stevig inzetten", aldus Zalm.

Vier jaar voor brein prostitutienet

In het Belgische Tongeren is een 35-jarige horeca exploitant veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van bijna 50.000 euro voor het tewerkstellen van circa twintig vrouwen en een minderjarig meisje in de prostitutie. De vrouwen waren alle afkomstig uit Oost-Europa en werden op verzoek geleverd door een compagnon van de man, die contacten had met het Oost-Europese misdaadcircuit. In ruil voor deze levering hield hij een kwart van het loon van de vrouwen. Voor zijn aandeel in de zaak is de compagnon bij verstek eveneens veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van gelijke hoogte. Van de vier jaar cel zijn er voor beide mannen twee voorwaardelijk.

De echtgenote van de bar-eigenaar had weliswaar een ondergeschikte rol, maar kreeg toch een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook een vrouw uit Venlo die de bar van de man overnam kreeg een jaar voorwaardelijk. In totaal is tevens een bedrag van 50.000 euro verbeurd verklaard en nam justitie een aantal luxe wagens in beslag.

Drum Rhythm Festival uitverkocht

De 11e editie van het Drum Rhythm Festival is op beide dagen uitverkocht. Het festival zal morgen van start gaan op de kop van het Java-eiland in Amsterdam en zal tot en met zaterdag duren.

Vandaag maakte de organisatie nog een aantal aanpassingen aan het programma bekend. Zo wordt Pťpť Bradock morgen vervangen door DJ Ian Bardoeille, een van de leden van de jungle-formatie 4 Hero. Ook soulzanger Donnie is verhinderd, hij wordt vervangen door Sandra St.Victor, een Britse soulzangeres die onder begeleiding staat van de Nederlandse band DOC Orchestra. Verder staan onder meer bekende artiesten als Macy Gray, De La Soul en Wyclef Jean op het programma.

De organisatie is bang dat het waarschijnlijk de laatste keer is dat het Drum Rhythm Festival onder die naam wordt georganiseerd. Door een verbod van de overheid op tabaksreclame zal dus de hoofdsponsor komen te vervallen en ziet het er naar uit dat het festival financieel ten onder zal gaan. De organisatie zal het komende jaar dan op zoek moeten gaan naar nieuwe geldschieters.

Door de verwachte drukte zal het festivalterrein vrijdag om 18.00 uur open gaan, een half uur eerder dan was gepland.

Meer bedrijfscriminaliteit vrouwen

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zijn steeds vaker vrouwen die zich schuldig maken aan het stelen van pennen of gehele boekwerken kopiŽren op kosten van de baas, die resultaten zijn te lezen in een onderzoek van Hoffman Bedrijfsrecherche.

Vrouwen worden makkelijker en sneller door hun baas vertrouwd, zo luidt het onderzoek. De stijging van vrouwelijke bedrijfscriminaliteit komt overigens wel door het logische feit dat meer vrouwen werken.

Spong: laat Beatrix maar kritiek hebben

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Strafpleiter Gerard Spong trekt zich niets aan van de bezorgdheid die koningin Beatrix heeft uitgesproken over zijn strafklacht tegen politici en journalisten. Spong, advocaat van Pim Fortuyn, zegt dat hij er niet over peinst de aangifte in te trekken vanwege de bezwaren van de koningin. Zelfs als de Lijst Pim Fortuyn (LPF) niet meer wil meedoen met de klacht, zal hij gewoon doorgaan.

Egyptische homo's opnieuw naar de rechter

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De processen van vijftig Egyptenaren die vorig jaar voor de rechter moesten komen omdat ze hadden deelgenomen aan een homofeest op een boot op de Nijl moeten worden overgedaan. Dit heeft president Hosni Mubarak bepaald.

DrieŽntwintig mannen die het feest hadden bezocht werden in november tot gevangenisstraffen variŽrend van ťťn tot vijf jaar veroordeeld en 29 mannen werden vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) is het niet eens met de uitspraak. Want ze zijn berecht wegens losbandigheid en niet wegens minachting van het geloof. Alle vijftig mannen moeten daarom nogmaals voorkomen.

De vonnissen van de twee hoofdverdachten, de organisatoren van het feest, werden door Mubarak bekrachtigd. Zij zijn veroordeeld tot drie en vijf jaar gevangenisstraf.

Italiaanse prostituee te goedkoop

red.flash en Courage hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaanse prostituee is gearresteerd, omdat ze haar klanten haar diensten voor veel te weinig aanbood.

"Door haar prijs van 35 euro naar slechts 5 euro te verlagen probeert de 24-jarige prostituee haar collega's uit de markt te drukken" Aldus de Italiaanse politie.

De vrouw zit nu nog in voorarrest. Zij wordt verdacht van misbruik van economische macht. Het is in ItaliŽ wettelijk verboden om prijzen dusdanig te verlagen met als doel de concurrentie uit te schakelen.

Geen "biertje" meer

on_air had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Reclame Code Commissie heeft de banvloek uitgesproken over twee reclames van bierbrouwer Heineken. Dat gebeurde naar aanleiding van een klacht van de Stichting Alcoholpreventie (Stap).

Stap vond dat de gewraakte reclames ten onrechte suggereerden dat het drinken van bier probleemloos kan samengaan met skiŽn.

Stap kreeg gelijk van de commissie. Ze oordeelde dat Heineken de reclamecode voor alcoholhoudende drank had overtreden. Het ging om posters die het afgelopen wintersportseizoen onder meer waren te zien op NS-stations. Een van de posters toont een skileraar met een glas bier in de hand in het gezelschap van vrouwelijke leerlingen. De leraar roept: ,,Biertje?''

De bierbrouwer respecteert het oordeel van de commissie en zal de reclames niet meer voeren.

Kinderen plegen grafschennis

macpje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft twee meisjes en drie jongens van veertien en vijftien jaar uit Valkenswaard aangehouden. De politie verdenkt het vijftal van het vernielen van negentien graven op een kerkhof in hun woonplaats. Twee jongens zitten nog vast, aldus een woordvoerder van de politie donderdag.

Het vijftal heeft bekend dat het moedwillig een aantal grafzerken heeft vernield. Ook zijn de kinderen over en op graven gesprongen. Volgens de zegsman verhalen de gedupeerden de schade op de jeugdige vandalen. Hoe groot die schade is, staat nog niet vast.

Waarom de kinderen zo tekeer zijn gegaan op het kerkhof is niet duidelijk. De politie spreekt over een ernstig geval van baldadigheid.

VVD: minderheidscoalitie LPF-CDA

De VVD blijft van mening dat het CDA en de LPF een minderheidscoalitie moeten vormen. Fractievoorzitter Zalm van de VVD zal dit vandaag aan informateur Donner meedelen. Donner voert vandaag een gesprek met de fractievoorzitters van CDA, LPF en VVD tegelijk.

De VVD zal aan het minderheidskabinet dan construcieve steun verlenen, door op een groot aantal punten de coalitie aan een Tweede Kamer meerderheid te helpen. Op welke manier zal hij vanmiddag uitleggen aan Balkenende van het CDA en Herben van de LPF tijdens het gesprek met Donner.

Kauwgom verraadt inbreker

postzegellikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 20-jarige inbreker dacht slim te zijn. Als hij wilde binnendringen in een huis plakte hij het kijkgaatje af met kauwgom. Dit dreigt hem en een andere verdachte van een serie inbraken in Drenthe op te breken.

Woensdag kwam justitie tijdens de rechtzaak met een opmerkelijk bewijsstuk: het in de kauwgom aangetroffen dna. Tegen hem en zijn kompaan werd achttien maanden cel geŽist.

Vrijspraak Ex-beveiliger Oranjes

postzegellikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Den Haag heeft de 60-jarige E.E. uit Rijnsburg donderdag vrijgesproken van verkrachting. Het voormalig hoofd beveiliging Koninklijk Huis werd ervan verdacht een 45-jarige schoonmaakster meerdere malen te hebben verkracht.

Volgens de president van de rechtbank heeft de man wel een seksuele relatie gehad met de vrouw. Zij achtte echter niet bewezen dat er sprake was van dwang.

Officier van justitie A. Nederpelt eiste vorige week woensdag drie jaar cel. Volgens justitie heeft de 60-jarige E. zijn positie misbruikt toen hij de schoonmaakster meerdere malen verkrachtte.

De medewerker van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) werd begin dit jaar aangehouden na een aangifte door het slachtoffer. Zij zou zowel in het kantoor van de beveiligingsdienst aan de Oranjestraat in Den Haag, waar zij schoonmaakte, als bij haar thuis en in het Haagse Bos door de man zijn misbruikt.

Pim Fortuyn herdacht na beŽdiging TK

Vanmiddag is bij de installatie van de nieuwe Tweede Kamer Pim Fortuyn herdacht. Namens de regering sprak premier Kok zijn "intense betrokkenheid" uit bij de nabestaanden van de vermoorde Fortuyn. Hij bood de nabestaanden nogmaals zijn condoleances aan. "De man die meer dan 1,3 miljoen stemmen vergaarde is er niet. Zijn geestverwanten zijn er wel. Juist voor hen is het een dag van wat had kunnen en moeten zijn", aldus Kok.

Het is vrij ongewoon dat de Tweede Kamer stilstaat bij een niet-Kamerlid. Voor Fortuyn werd een uitzondering gemaakt omdat hij normaal gesproken vandaag zijn opwachting had gemaakt.

Waarnemend Tweede Kamer voorzitter Weisglas zei dat Fortuyn met een licht ironische glimlach vandaag hier zijn entree zou hebben gemaakt, want, zo memoreerde Weisglas, "Fortuyn verborg zijn emoties niet". Tijdens de herdenking stond op de plaats waar Fortuyn zou hebben gezeten een vlaggetje met zijn portret.65 nieuwe leden

De nieuwe Tweede Kamer telt 65 nieuwe parlementariers. Voorafgaand aan de herdenking van Fortuyn werden zij beŽdigd. De LPF levert met 26 debutanten de meeste nieuwkomers. In totaal zijn ook 19 bewindslieden uit het paarse kabinet in de Kamer gekozen. De fractie van de VVD bestaat door het grote verlies alleen maar uit oud-gedienden.

500 kandidaten voor zwangerschap man

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer 500 mannen hebben zich kandidaat gesteld voor het eerste Chinese mannelijk zwangerschapsproject. Dit meldt een dagblad uit Hongkong donderdag. Slechts vier mannen bleken geschikt voor het project, dat nog door de Chinese autoriteiten dient goedgekeurd te worden.
Volgens Chen Huanran, een belangrijk plastisch chirurg in China en leider van het zwangerschapsproject, is het voor mannen technisch niet zo moeilijk om zwanger te worden. Volgens Chen zouden mannen wel meer pijn ervaren dan vrouwen.

Chen, die het eerste Chinese geslachtsveranderingscentrum leidt, begon in 2000 met de planning van het project en zocht sinds november via het internet naar geÔnteresseerde mannen. De kosten voor deelname bedragen 24.200 euro.

Doden en gewonden in Algerije

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een overval op een militair konvooi 30 kilometer ten zuidwesten van Algiers zijn tien Algarijnen gedood en zeven gewond geraakt, zo meldt het dagblad L'Expression vandaag.
Het konvooi kwam onder vuur in een hoog gelegen gedeelte van de gemeente Bougara, dat sinds 1993 een bolwerk is van gewapende groepen. Van de groepen die er actief zijn behoren de meeste tot de GSPC (Salafisten Groep voor Preek en Strijd) van Hassan Hattab, maar er zijn er ook die de GIA (Gewapende Islamitische Groepen) onder de nieuwe leider Abou Tourab zijn toegedaan.

Volgens de Algerijnse pers heeft het geweld sinds begin dit jaar 560 slachtoffers gemaakt, onder wie veel militairen en politieagenten.

Knuckles ook bedankt voor het submitten.

Dierenkerkhof in huis

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse rijkswacht meldt dat in het Noord-Franse Thionville vorige week tweeŽnvijftig kadavers van dieren zijn ontdekt. De kadavers waren opgeborgen in plastic dozen.

Er zijn in het huis ook nog 200 levende dieren aangetroffen. Waaronder honden, katten, volgels, konijnen, en hamsters. De vloer van de woning was bedekt met uitwerpselen en er heerste een ondraagelijke stank. De politie die de twee bewoners uit huis kwam zetten moesten gasmaskers gebruiken. De schoonmaak van het huis duurde drie dagen.

Dogburgers voor WK-fans

Ajaxno1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetbalfans die naar Zuid-Korea komen voor het WK kunnen, als ze daar trek in hebben, een bizarre Koreaanse specialiteit proberen: dogburgers. Deze hamburgers gemaakt van hondenvlees worden speciaal voor het WK geprepareerd door een lobbygroep die hondenproducten wil populariseren. De groep vindt het onterecht dat de Koreaanse traditie van het eten van honden in een kwaad daglicht staat.

Naast allerlei gerechten van hondenvlees propageert de groep ook cosmetische producten die gemaakt zijn van hondenvet. Deze producten zouden zeer goed zijn voor de huid

Da's weer eens wat anders dan een 'hot-dog'

Frank Rijkaard met de dood bedreigd

Voetbaltrainer Frank Rijkaard van de Rotterdamse Eredivisieclub Sparta is met de dood bedreigd, zo kregen we via de nieuwssubmit te horen. De oud-Ajacied ontving bij de club een brief, vergezeld van een kogel. De schrijver van de brief meldt Rijkaard dat hij en zijn gezin gevaar lopen wanneer Sparta hem niet onmiddellijk ontslaat.

Sparta heeft de politie ingelicht. De club wilde de bedreiging eerst niet bekend-maken, maar toen de zaak uitlekte besloot de leiding het nieuws toch naar buiten te brengen. Sparta vecht in de nacompetitie tegen degradatie naar de Eerste Divisie van het professionele voetbal.

"We nemen de dreigbrief serieus waar het de persoonlijke veiligheid van Frank en zijn gezin betreft", zegt algemeen directeur Cees Gerits.

Gesubmit door static, Vision en EelCoV.

Natuurkunde 1,2 VWO

Eveneens gisteren werd het examen Natuurkunde gemaakt door de VWO-kandidaten. Hier de verslagen van 2 FOK!kers, te beginnen met Dagobert.
Natuurkunde, de ramp van mijn vakkenpakket. Niet dat ik het niet kan, maar het is zo veel Enorme berg met onderwerpen die niet of nauwelijks samenhangen. Een zware kluif dus, gelukkig aan het begin van de week zodat ik me niet de hele week suf leer en het dan nog niet op schiet.

Met gemengde gevoelens stapte ik de examenzaal binnen, mn handen volgeladen met pennen, potloden, passers en natuurlijk een rekenmachine. Net op tijd waren alle zes de versies uit gedeeld en konden we (samen met de HAVO) aan de slag.
De schrik sloeg toe toen ik een OOG op de bijlage stond. Onee! Toch geen verziendheid en bijziendheid en brillensterkte toch Even later bleek gelukkig dat het ging om de lens in het oog en neit om het oog zelf, viel dat toch allemaal even mee. Ook de rest van de opgaven was te doen en met een opgelucht gevoel verliet ik de examenzaal.

Op de gang waren al wat klasgenoten aan het wachten en het uitwisselen van de antwoorden begon. Toen kwam er een lichte klap, het was toch wel anders dan de rest en ik had over een zin heen gelezen , dat scheelde me weer acht punten ofzo

Thuisgekomen meteen het internet op om de echte antwoorden te zoeken en toe viel alles toch nog een beetje mee. De punten voor de berekening was flink wat punten waard en zo kwam alles nog wel enigzins goed.
Maar weer die spanning, mijn telling kwam op een 6.8 uit en met een 7 heb ik een 8 gemiddeld in plaast van een 7. Zou leuk zijn natuurlijk, spanning spanning.....
Tijd voor de uitslag zou ik zeggen
nu weer vrolijk verder met Wiskunde, de andere 'kaskraker'
Ook van kajurria kregen we een examenverslag ingestuurd, over hetzelfde examen:
Vandaag had ik Natuurkunde 1,2. Als ik het goed heb berekend heb ik ongeveer een 8 gehaald! Ik zat er lekker in en had me ook wel redelijk goed voorbereid.
Op een aantal slordigheden na had ik de rode lijn wel aardig te pakken en heb dan ook geen moment gestressed. Ok ik geef toe, ik schrok wel even toen ik de bijlage zag: ogen en golven zijn niet m'n beste punten, maar gelukkig werden er geen moeilijke vragen over gesteld... Ook het berekenen van die eenheid van die mu was wat raar, had ik fout ook, achteraf. Wel irritant was dat de HAVO een half uur eerder weg mocht en dat ook zeer luidruchtig deed. Lekker sociaal dus. Morgen lekker uitslapen en relaxed naar Engels, alvast maar met Wiskunde b1,2 beginnen denk ik

Heb je ook examen gedaan en wil je je examenverslag graag op de Frontpage zien? Submit dan je examenverslag!

Nico Haasbroek verlaat NOS Journaal

Hoofdredacteur Nico Haasbroek van het NOS Journaal stopt per direct met zijn taken voor het dagelijkse nieuwsbulletin. Vorige week vrijdag zei hij in het BNN-programma Storing dat hij het achteraf niet verstandig vond dat politiek Journaal-verslaggever Job Frieszo een programmaboekje van de CD toonde om een vergelijking te maken met Pim Fortuyn.

De redactie van het Journaal is het niet eens met Haasbroeks vertrek. Ze vindt dat Haasbroek, die in 1997 van Radio Rijnmond naar de NOS kwam, in deze tijden, waarin ook verslaggevers zijn bedreigd, achter zijn mensen had moeten blijven staan.

Haasbroek zelf constateert een verschil van mening over de taakopvatting van de hoofdredacteur . "Men ziet mij blijkbaar liever als beschermende vaderfiguur dan als kritische recensent."

Zowel Nico Haasbroek als zijn NOS-directeur Bierman gaan ervan uit dat Haasbroek ander werk bij de NOS zal vinden.

Sarah Bettens uit de kast

Red-Alligator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zangeres van K's Choice, Sarah Bettens, heeft haar man verlaten, na 9 jaar getrouwd te zijn met hem, en is een relatie begonnen met een vrouw, tenminste dat is het gerucht. Het weekblad Dag Allemaal bericht dat de zangeres een relatie heeft met een getrouwde vrouw en moeder, die ook nog een jeugdvriendin is van haar (ex-)man. De beide vrouwen zouden hun echtgenoten hiervoor hebben verlaten.

Sarah Bettens had trouwens altijd al wat met lesbische vrouwen. Zo is zij goed bevriend met de zangeres van Skunk Anansie, Skin en met de dames van de Indigo Girls. In interviews liet Sarah Bettens zich al wel eens ontvallen dat ze tot haar eigen verbazing erg goed lag bij lesbiennes, zonder dat ze daar zelf enig voordeel in zag.

Goud van Oud uitgesteld door moord Fortuyn

Via de nieuwssubmit meldde Peter01 ons dat Radio 192, de "oude zeezender", het Goud van Oud Live evenement uitstelt. Reden hiervoor is de totaal ingezakte kaartverkoop sinds 6 mei, de dag van de moord op Pim Fortuyn. Het evenement is verplaatst naar 10 november.

"Ik denk dat de mensen even niet aan een feestje toe zijn. Tot 6 mei werden dagelijks honderden kaartjes verkocht, daarna maximaal vijftien per dag", aldus woordvoerder Michael Bakker van Radio 192.

De eigenlijke datum van Goud van Oud Live was 9 juni.

Bijou, een leerling onder spanning

Gisteren was de vijfde dag in dť zweet- en stressperiode van eindexamenleerlingen. Ook Bijou stond hevig onder spanning, en schreef het volgende over haar examen:
Zo, na vanmorgen de wekker 3 uur te vroeg gezet te hebben en alsnog niet alle stof doorgelezen te hebben, sprong ik vanmorgen rond half 9 op de fiets, de ondergang tegemoet... tenminste dat dacht ik.

Uiteraard zal ik hierbij ook even de nuttige bijdrage van de docent geschiedenis vermelden, aangezien deze ons nog even een peptalk kwam geven door te zeggen dat ie op zn minst allemaal zevens verwachtte je zag iedereen denken: "Zorg daar dan zelf maar voor" en uiteraard lachten we allemaal wat nerveus, waardoor hij uitriep: "het neusje van de zalm van deze school, in 1 zaal! zet em op!"

Toen onze wandelende zalmsalade met een brede grijns eenmaal vertrokken was, werden de examenblaadjes haastig uitgedeeld, waarbij de gebruikelijke zuchten weer in de gymzaal weerklonken. Ik spaarde mijn adem echter door geinteresseerd naar het geringe aantal vragen te kijken, en tot de conclusie te komen dat dit misschien toch nog een mooie dag zou worden.... en zo geschiedde in een razend tempo ging ik door de vragen heen en tot mijn verbazing kon ik met mijn minimale kennis alle vragen beantwoorden.

Zwaar opgelucht verliet ik dan ook een kwartier voor het einde van de zitting de zaal om nu, met kramp in mijn rechterschrijfhand, mijn verhaal te submitten....
*klik*

Heb je ook examen gedaan en wil je je examenverslag graag op de Frontpage zien? Submit dan je examenverslag!

Onthaal van Palestijn in BelgiŽ

Een Palestijn uit de geboortekerk is gisteravond laat in BelgiŽ aangekomen, zo meldt de Belgische regering in een persbericht.

Op 5 mei 2002 bereikten de IsraŽlische regering en de Palestijnse autoriteit een akkoord dat leidde tot de vreedzame evacuatie van de Geboortekerk in Bethlehem en tot de vermindering van de spanning. Dit akkoord waartoe de Europese Unie heeft bijgedragen en waarvoor ze haar steun toezegde, voorziet in de vrijwillige overbrenging van 13 personen naar het buitenland. Deze overbrenging wordt aanvaard door zowel de IsraŽlische als de Palestijnse partijen.

Ten einde het vredesproces in het Midden-Oosten maximale kansen te geven, heeft BelgiŽ zich bereid verklaard om ťťn persoon te ontvangen, rekening houdend met zijn middelen en zijn wetgeving. Het verblijf van de betrokken persoon is territoriaal beperkt tot BelgiŽ en van beperkte duur. Dit verblijf zal, in het belang van de veiligheid van de betrokken persoon en van de openbare orde, onderworpen zijn aan een schriftelijk voorafgaandelijk akkoord van de persoon dat hij strikte veiligheidsvoorwaarden zal respecteren. Meer bepaald verbindt de betrokken persoon er zich toe om, zolang zijn eigen veiligheid en de openbare orde dit vereisen, te verblijven op een plaats die door de bevoegde Belgische autoriteiten zal worden bepaald. Daarenboven dient betrokkene, zolang zijn eigen veiligheid en de openbare orde dit vereisen, voor alle contacten die hij wenst te onderhouden, de toelating te krijgen van de bevoegde Belgische autoriteiten.

Aanslag op brandstofopslagplaats mislukt

Darklight had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een tankwagen is donderdagmorgen ontploft op de grootste opslagplaats van brandstof in IsraŽl, Pi Glilot, in een voorstad van Tel Aviv. Het gaat om een aanslag op de brandstoftanks die op het nippertje is voorkomen door de blusmechanismen. Niemand raakte gewond.

De politie dacht volgens het dagblad Ha'aretz eerst aan een ongeluk, maar bij nader onderzoek bleek dat de 'defecte' tankwagen tot ontploffing was gekomen door explosieven die op afstand tot ontsteking waren gebracht.

Politiecommissaris Yossi Sebdon zei dat een enorme ramp is voorkomen. De opslagplaats in de voorstad Holon zou volgens eerder dit jaar gedane voorstellen naar een dunbevolkt gebied moeten verhuizen. Concrete stappen daartoe zijn nog niet gedaan, mede door verzet van plaatselijke autoriteiten in beoogde locaties.

Backstreet Boys uit elkaar?

Vocent had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rampspoed teistert de wereld: het is namelijk zeer waarschijnlijk dat The Backstreet Boys uit elkaar gaan, aldus een Engels popblad. De reden waarom de heren besluiten tot deze split-up zou zijn dat de heren zich niet meer kunnen identificeren met het genre boyband. Naast dit onoverkomelijke feit komt het ook doordat enkele leden toe zijn aan solocarriŤre. Daarnaast hebben de privťproblemen in het leven van A.J.de doorslag gegeven voor het stoppen van de band.

De platenmaatschappij ontkent tot nu toe nog alles. Helaas voor de platenmaatschappij is dit niet erg geloofwaardig. De vorige keer dat zij de geruchten van dit magazine tegenspraken (de break-up tussen Britney en Justin), bleek dat het popblad het bij het rechte eind had.

Internetters zijn net goudvissen

De kans is groot dat je dit bericht niet volledig zal uitlezen. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Ted Elker, is de gemiddelde bezichtigingstijd van een internetpagina maar 9 seconden.

Het gaat volgens Elker niet eens om de hoeveelheid informatie die er te vinden is op het web. Internetgebruikers zijn namelijk als de dood dat ze wat missen. Want wat zou er niet achter de volgende link kunnen zitten. De concentratieboog, zoals Elker het noemt, is het beste te vergelijken met een goudvis, die het rondje zwemmen in zijn kom nooit moe wordt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bezoekers de vormgeving van een pagina onthouden. Ze wachten daarom dan ook bijna nooit af tot de pagina volledig geladen is, maar klikken direct op de gewenste link.


3000 Honden begraven bij boerderij

Djiezusfriek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Alabama is een eigenaar van een boerderij aangehouden omdat er 3000 Greyhounds begraven liggen. De honden zijn afgemaakt in de afgelopen veertig jaar voor 10 dollar per stuk. De honden zijn afgemaakt omdat ze te oud of te langzaam waren voor de races.

Veel van de honden kwamen van de buurstaat Florida, zegt justitie. De verdachte kan wreedheid tegen dieren worden opgelegd en voor maximaal tien jaar de gevangenis indraaien.

De verdachte zei de dieren niet gemarteld te hebben. "Ik snap niet waarom het wreder is een hond dood te schieten dan een spuitje te geven."

De schatting is dat ongeveer 20.000 racehonden per jaar gedood worden. Dit is een schatting van een organisatie die zich inzet voor Greyhounds.

Lijk Chandra Levy gevonden

Hawk en Knuckels hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Washington is het stoffelijk overschot gevonden van een stagiaire, die ruim een jaar geleden op mysterieuze wijze was verdwenen. Het gaat om de 24-jarige Chandra Levy, haar verdwijning tot grote opwinding leidde in de VS omdat zij een verhouding had met Gary Condit, een voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Het 53-jarige congreslid ontkende aanvankelijk een relatie met Levy te hebben gehad, maar kwam daar later bij de politie van terug. Het lichaam van de vrouw werd gevonden in het Rock Creek Park, niet ver van haar woning. Het is onduidelijk hoe de stoffelijke resten in het park terecht zijn gekomen. De politie hield er na haar verdwijning al een grote zoekactie omdat zij er regelmatig jogde. De resten zijn gevonden door een man die zijn hond uitliet.

Mclaren gooit handdoek in de ring

Joene wist ons vandaag het volgende te melden:

Ron Dennis geeft de strijd op voor het wereldkampioenschap van dit jaar. "In plaats daarvan concentreren wij ons volledig op het volgende seizoen. De rest van dit jaar bekijken we van race tot race. We zullen steeds nieuwe ontwikkelingen inpassen zodat wij een betere basis voor 2003 hebben. Ik hoop dat we elke race vooruitgang boeken, maar het wereldkampioenschap dit jaar kunnen we wel vergeten."

Te veel ijs op Europa

wyrd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is een tegenslag voor de onderzoekers van buitenaards leven. De ijslaag op de Jupitermaan Europa blijkt namelijk waarschijnlijk zo'n 19 km dik. Veel te dik voor sondes om doorheen te dringen. Wetenschappers hadden gehoopt op een dikte van ongeveer 1 km. Een mogelijk bezoek aan de maan staat geplanned voor 2011.

Europa is de voornaamste kandidaat van buitenaards leven aangezien er onder de dikke ijslaag nog water stroomt.

Groepje jongens trapt meisje

Juppy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onbekende groep jongens heeft dinsdagavond een veertienjarig meisje aangevallen. Ze werd daarbij zo hard in haar buik geschopt en tegen haar hoofd geslagen, dat het meisje buiten bewustzijn raakte. De aanleiding van het gewelddadige gedrag is niet bekend.

Het meisje heeft inwendig letsel en is met spoed overgebracht naar het Flevo Ziekenhuis in Almere Stad. Ze maakt het inmiddels weer redelijk en is weer thuis bij haar ouders. Het meisje is enorm aangerepen door de gebeurtenis, vertelde een woordvoerster van de politie.

De politie denk dat ze een illegale brommerparcours heeft gekruist en zo oog in oog kwam te staan met haar gewelddadige belagers.

De politie vraagt getuigen zich te melden, tel: 0900-8844.

Nederland steeds dikker

Juppy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders worden steeds dikker. Maar liefst 40% van de Nederlanders van 15 jaar of ouder kampt (ernstig) overgewicht. Twintig jaar geleden was dit nog 'slechts 20%' van de bevolking. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt ernstige zwaarlijvigheid op dit moment bij een op de tien personen voor.

Opvallend is dat de meeste mensen 'sjoemelen' met hun gewicht. Zo bedroeg de gemiddelde lichaamslengte van de ondervraagden volgens eigen opgaven 1.74 meter, terwijl die in werkelijkheid ťťn centimeter lager lag. Het gemiddelde gewicht echter, bleek niet 74,2, maar 75,3 kilo te bedragen.

Vooral bij mannen tussen de 55 en 60 jaar is sprake van een relatief flinke onderschatting van het overgewicht. Overgewicht komt bij mannen meer voor dan bij vrouwen. Volgens de meting kampt ruim 56 procent van de mannen en bijna 43 procent van de vrouwen met dit probleem. Ernstig overgewicht daarentegen, komt iets meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Prijswinnaars Love Power!

We houden het kort vandaag. De winnaars van 2 kaartjes voor "Love Power" in Club Sandokan in Scheveningen zijn:

Dovenwereld
niels1975a
D-Devil
Joove
JaRiAzArI

Gefeliciteerd! Jullie krijgen vandaag nog een mailtje hoe jullie entree krijgen tot Club Sandokan zaterdagavond. Veel plezier alvast.

Het goede antwoord op de vraag welke club voorheen gevestigd was op het adres van Club Sandokan is:
Club Exposure!

Proef internet via stopcontact verlengd

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het experiment van energiebedrijf NUON met de levering van internet via het stopcontact wordt verlengd. Voordat het product ook op de markt gebracht wordt zijn er, volgens een woordvoerder van energiebedrijf NUON "nog hobbels te nemen." Volgens de woordvoerder heeft de technische ontwikkeling van het systeem een flinke vlucht genomen omdat fabrikanten begonnen zijn met het produceren van apparatuur, "dat is natuurlijk gunstig."

Hoewel de commerciŽle lancering nog even op zich laat wachten, is de test dermate succesvol verlopen, dat het energiebedrijf er wel brood in ziet. Het dataverkeer is qua snelheid te vergelijken met kabelinternet en ADSL. NUON verwacht echter dat de transmissiesnelheid nog behoorlijk omhoog kan. Aan het zogenoemde project Digistroom doen sinds september 180 huishoudens in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd mee.

Senaat dagvaardt Witte Huis

duvelBE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een commissie heeft het Witte Huis gedagvaard vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij de affaire-Enron. Negen Democratische leden stemden voor en acht Republikeinen stemden tegen.

Het bureau van president Bush en van vice-president Cheney krijgen een dagvaarding. Het Witte Huis is "perplex" door deze stap.

Energiegigant Enron ging in december failliet. Toen bleek dat vaak geknoeid was met cijfers. Enron was een van de grootste donoren van de campagne van president Bush. De Senaat wil nu meer van hun onderlinge relatie weten.
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.