Eindexamens dag 4

Door verkiezingen, serverproblemen en andere drukte waren we vorige week niet in de mogelijkheid om een dagelijks verslag van de eindexamens te plaatsen, dus dit is, op dag 4 van de Eindexamens, het eerste dagverslag.
VWO Nederlands
Over het examen Nederlands was enige onduidelijkheid door de vraagstelling "Van welke typeringen is hier sprake?". Door het woordje "is" gaven veel kandidaten maar 1 antwoord terwijl er meerdere bedoeld werden. In totaal ging ruim de helft van het aantal klachten van vandaag over Nederlands.

Overigens leek het examen Nederlands verder wel makkelijk te zijn, gezien de reacties op het forum en de submit van kajurria:
Ik heb net m'n kladpapiertjes nagekeken, het lijkt op een 6.7 uit te stevenen, vooral de samenvatting heb ik niet zo super gemaakt. De teksten vond ik redelijk goed begrijpelijk, leuk ook wel eigenlijk. Over de onzin van de 'vernieuwing', over de dwangmatige wens tot 'verjonging'. Beetje hetzelfde thema lijkt het
Al met al goed te doen in de drie uur vond ik, wel lamme klauwen naderhand...
Uitwerkingen van Nederlands vind je eveneens op het Examenforum.

Verder verslagen over Nederland kregen we van Nerd, die al eerder een stukje schreef, van Dagobert, Face en maddog:
jaja, was me wat. 2000 en 2001 examens geoefend, piece of eitje! echt koekie! duidelijk een 6 of 7
nou dat examen wat ik net heb gemaakt was echt
te lang, te saaie tekst, en te moeilijke vragen. De samenvatting die je moest maken was wel oke, maar op zich veel moeilijker dan de oefenexamens van de vorige jaren. Hopen dat ik een 4,7 heb...sta ik een mooie 6
Verder werd er door MAVO vandaag gezwoegd op het examen Spaans, door HAVO op de "creatieve vakken" Tekenen, handenarbeid en textiele werkvormen en eveneens Nederlands, en had VWO nog Biologie. Meer indrukken daarvan kun je op het forum vinden of zelf neertypen.