Filmstart.nl eist rectificatie van Fok!

Wij meldden gisteren over de morbide manier van Filmstart.nl om extra bezoekers te trekken over het lijk van Pim Fortuyn.

Dit deed men door zogenaamde keywords (woorden die je moet invullen om door een zoekmachine geïndexeerd te worden) te gebruiken die naar de moord op Fortuyn verwijzen. Wie in de broncode van Filmstart kijkt ziet staan: keywords" CONTENT=" Volkert, Folkert, dader, Pim Fortuyn, Dood, Doodgeschoten, aanslag, laatste, nieuws, film,....

Eis om rectificatie door Fok!
Nu eist de crew van de nederlandstalige filmsite via onze newssubmit dat wij op Fok!zine een rectificatie plaatsen. Volgens Filmstart.nl is het allemaal een ongelukkig toeval want:
Wij waren één van de eerste sites die het nieuws over Fortuyn op het net plaatste. Dit eerste bericht is toen weer verwijderd maar de steekwoorden zijn blijven staan. De site wordt geheel door vrijwilligers onderhouden en alleen op zondag geupdate.

Updates tegenwoordig óók op maandag en dinsdag
Oh, dus de site wordt alleen op zondag geupdate!
Tsja, Pim werd op maandag 6 mei om het leven gebracht en toen zette men het (incidenteel hoor...) op de filmsite. De naam van de dader (Volkert van der G.) werd pas een dag later bekend gemaakt dus toen heeft men (ook incidenteel hoor..) de site wéér geupdate om Volkert en Folkert toe te voegen aan de keywords. Dit verweer rammelt aan alle kanten, logisch dat wij dus geen rectificatie plaatsen.

Filmstart nogmaals aan 't woord
"Het was nooit onze bedoeling om misbruik van de situatie te maken. Onze excuses nogmaals aan een ieder die zich aan onze slordigheid gestoord heeft. Wij begrijpen dat wij hiermee mensen onnodig hebben gekwetst en betreuren dit ten zeerste."

Het eenmalige journalistieke avontuur van de FilmStart-crew is hen kennelijk niet bevallen want: "Filmstart zal zich in het vervolg alleen bezighouden met het verzamelen van film-links en film-nieuws"