Domein moordenaar Fortuyn geregistreerd

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het webhostingbedrijf Shock Media heeft het domein met de naam van de vermoedelijke moordenaar van Pim Fortuyn geregistreerd.

Shock Media wil niet dat er iets negatiefs verschijnt op de website wat oneerbiedig is aan dhr Pim Fortuyn. Het is geen PR-stunt, benadrukt een woordvoerder van Shock Media "We zullen er een tekstje en een foto van Pim opzetten. Maar er komen geen banners of grote verwijzingen naar ons bedrijf op te staan."

Ook wilt het webhostingsbedrijf de vermoedelijke dader niet aan de schandpaal nagelen . "Waarschijnlijk zetten we niets over de dader op site. We willen geen onrust veroorzaken.".

Rectificatie: Wij hebben een e-mailtje ontvangen van Shock Media. Zij hebben daarin verklaard dat zij zelf geen nieuws naar buiten hebben gebracht. Dit is dus duidelijk geen PR-stunt zoals sommige users beweren. Webwereld heeft zelf het bericht geplaatst en het in de publiciteit gebracht. Er komt geen enkele vermelding van ons bedrijf bij, er zal puur en alleen een fototje van Pim Fortuyn komen, een klein tekstje en wat links naar condeolance registers en nieuwssites. aldus Shock Media.

Update 01.52

Shock Media heeft na de vele honderden reacties besloten de website openbaar te maken, maar de pagina zal op zwart staan. Dus geen foto's etc.

Mochten jullie denken dat wij reclame lopen te maken voor SM, dat kan ik meteen de wereld uit helpen. Dit is niet het geval.

Tevens kan er weer gereageerd worden.

In het nieuwsbericht geplaatst door Shock Media staat :
quote:
De domeinnaam zal géén reclame, géén vermelding van ons bedrijf, géén uitlatingen politieke zaken, géén uitlatingen over de mogelijke dader, niets van dat alles bevatten!

Onze intentie is absoluut oprecht en uitsluitend om te voorkomen dat iemand met de verkeerde bedoelingen dit domein zou kunnen registreren. We vinden het jammer dat er mensen zijn die hieraan twijfelen of hebben getwijfeld, maar wij zullen u vanaf 13 mei definitief gerust stellen.


Het nieuwsbericht is hier te lezen.