FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 mei 2002

[Voetbal] Uitslag UEFA Cup finale

In een bomvolle Kuip heeft Feyenoord de UEFA Cup gewonnen door met 3-2 te zegevieren over het Duitse Borussia Dortmund.

Bij rust leidde de stadionploeg, dat de finale speelde in het eigen stadion met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Pierre van Hooijdonk. De 1-0 maakte hij vanuit een strafschop nadat Tomasson onderuit was gehaald door Kohler, die daarvoor een rode kaart kreeg voorgehouden.
De 2-0 maakte de trefzekere spits met zijn succesvolste wapen, hij scoorde vanuit een vrije trap.

Na rust was het de Duitse ploeg die het best uit de startblokken kwam en werd de 2-1 snel op het score bord gebracht door een strafschop.

Niet lang daarna was het Tomasson, die zijn laatste wedstrijd speelde in het rood-witte shirt, die de 3-1 scoorde. Koller bracht met een mooie goal de eindstand op het bord.

Trein met Dortmund supporters beschoten

paus_j_p2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nog onbekende man heeft vandaag een trein met supporters van Borussia Dortmund beschoten. Het voorval is in de buurt bij Tilburg gebeurd. Er is niemand gewond geraakt, zo heeft een woordvoerster van de spoorwegpolitie bekend gemaakt.

Het voorval werd geregistreerd door agenten die aanwezig waren in de trein. Ze zagen een man met een voorwerp dat op een vuurwapen leek, schieten op de trein. De trein wordt op dit moment door de politie onderzocht op kogelgaten.

Domein moordenaar Fortuyn geregistreerd

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het webhostingbedrijf Shock Media heeft het domein met de naam van de vermoedelijke moordenaar van Pim Fortuyn geregistreerd.

Shock Media wil niet dat er iets negatiefs verschijnt op de website wat oneerbiedig is aan dhr Pim Fortuyn. Het is geen PR-stunt, benadrukt een woordvoerder van Shock Media "We zullen er een tekstje en een foto van Pim opzetten. Maar er komen geen banners of grote verwijzingen naar ons bedrijf op te staan."

Ook wilt het webhostingsbedrijf de vermoedelijke dader niet aan de schandpaal nagelen . "Waarschijnlijk zetten we niets over de dader op site. We willen geen onrust veroorzaken.".

Rectificatie: Wij hebben een e-mailtje ontvangen van Shock Media. Zij hebben daarin verklaard dat zij zelf geen nieuws naar buiten hebben gebracht. Dit is dus duidelijk geen PR-stunt zoals sommige users beweren. Webwereld heeft zelf het bericht geplaatst en het in de publiciteit gebracht. Er komt geen enkele vermelding van ons bedrijf bij, er zal puur en alleen een fototje van Pim Fortuyn komen, een klein tekstje en wat links naar condeolance registers en nieuwssites. aldus Shock Media.

Update 01.52

Shock Media heeft na de vele honderden reacties besloten de website openbaar te maken, maar de pagina zal op zwart staan. Dus geen foto's etc.

Mochten jullie denken dat wij reclame lopen te maken voor SM, dat kan ik meteen de wereld uit helpen. Dit is niet het geval.

Tevens kan er weer gereageerd worden.

In het nieuwsbericht geplaatst door Shock Media staat :
quote:
De domeinnaam zal géén reclame, géén vermelding van ons bedrijf, géén uitlatingen politieke zaken, géén uitlatingen over de mogelijke dader, niets van dat alles bevatten!

Onze intentie is absoluut oprecht en uitsluitend om te voorkomen dat iemand met de verkeerde bedoelingen dit domein zou kunnen registreren. We vinden het jammer dat er mensen zijn die hieraan twijfelen of hebben getwijfeld, maar wij zullen u vanaf 13 mei definitief gerust stellen.


Het nieuwsbericht is hier te lezen.

KLM lijdt 156 miljoen euro verlies

kalaun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KLM heeft in zijn laatste boekjaar een nettoverleis van 156 miljoen euro geleden. Dit was niet geheel tegen de verwachtingen in en bestuursvoorzitter L. Van Wijk blijft daarom ook optimistisch. "In een moeilijk jaar heeft KLM bemoedigende resultaten geboekt. Het bedrijf toonde soepelheid in het snelle antwoord op de uitdagende periode die volgde op de aanslagen van 11 september vorig jaar." aldus Van Wijk.

Ook zou het bedrijf in het lopende boekjaar weer een operationele winst verwachten. Dit is echter de engie voorspelling die het bedrijf doet aangezien het niet zeker is over het verdere herstel van de economie en over de brandstofprijzen.

Vroeg verdachte handtekening aan Fortuyn?

Nerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft bij de Duitse televisiezender ARD banden opgevraagd, waarop mogelijk de verdachte van de moord op Pim Fortuyn met zijn latere slachtoffer is te zien. Op de beelden vraagt een man die sterk lijkt op de 33-jarige V. de G. een handtekening aan de vermoorde Fortuyn.

Het filmpje (De bewuste man verschijnt na ongeveer 4:30 in beeld)

Op het forum wordt er over dit bericht gediscussieerd.

Update:
Door verschillende bronnen is bevestigd dat het hier NIET gaat om de verdachte van der G. De NOS heeft de video-opnames aan politie en vrienden van Van der G. getoond die allen ontkenden dat het Van der G. was in de opnamen.

Vrouw van schutter volkomen verrast

Fredjjuuhhh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de echtgenote van de 32 jarige verdachte van de moord op Pim Fortuyn was de aanslag een verassing. Ze had geen flauw idee van een actieplan tegen Fortuyn, waarmee haar man wellicht enige tijd al mee rondliep. Op advies van de politie is zij nu, met haar kind, naar een ander adres verhuisd.

Ook voor burgemeester De Groot van Harderwijk was het een verassing. "Hij is bij zijn omgeving altijd overgekomen als een bijzonder zachtaardige man. Hij was als milieu activist voor de boeren een zuiger als het om vergunningen gaat maar tot zo'n daad had ik hem niet in staat geacht." Toch verwacht de burgemeester geen ongeregeldheden. "Als de aanhangers van Fortuyn handelen in zijn geest en respect hebben voor zijn gedachten wordt de omgeving waar de dader woonde met rust gelaten." aldus De Groot.

Man met schroevedraaier bevrijd uit haai

Fredjjuuhhh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schroevedraaier heeft een Australische visser heel wat ellende bespaard. De man was met zijn collega's op garnalen aan het vissen, toen ze per ongeluk een haai uit het water haalden. Die greep vervolgens met zijn bek de hand van de man.

Drie collega's probeerden daarop met een schroevedraaier de bek van de haai openbreken. En met succes. In een ziekenhuis is het slachtoffer geopereerd aan zijn verwondingen. Volgens de kapitein had hij in elf jaar op zee nog nooit zoiets verschrikkelijks meegemaakt.

Verpleegkundige verdacht van 14 moorden

De Haagse verpleegkundige L. de B. wordt door Justitie verdacht van 14 moorden en vier pogingen tot moord. Negen ouderen en zeven kleine kinderen, waaronder vier baby's, zouden slachtoffer van de verpleegkundige zijn geworden. Het Openbaar Ministerie maakt niet bekend wie de slachtoffers zijn en bij welke er pogingen zijn ondernomen. De slachtoffers waren patienten van het Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruisziekenhuis en het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen.

Justitie hield de verpleegkundige in december 2001 aan, op basis van een uitgebreid dossier over verdachte sterfgevallen. De ziekenhuizen hielden het dossier bij. Steeds als er iemand stierf, had De B. diens of was ze net naar huis. De verpleegkundige is inmiddels ontslagen.

Breifanaten doelwit van Slipknot fans

Jigglewood had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fans van de Amerikaanse band Slipknot hebben dreigbrieven gestuurd naar keurige dames van de Britse brei -en haak vereniging. Ze vinden het schokkend dat de nieuwsbrief van de breiclub dezelfde naam heeft als hun band, die bekendstaat om het dragen van maskers en het vloeken op het podium.

De 1000 leden van de vereniging zijn echter harde tantes en laten zich niet het breiwerk neerleggen door rare woorden van een stel snotneuzen.

Zanger Alice in Chains stierf door overdosis

Layne Staley, beter bekend als de zanger van de band Alice in Chains is gestorven aan een overdosis heroine en cocaine. Dit heeft de Amerikaanse krant "The Seattle Times" vandaag gemeld. Staley werd op 19 April dood aangetroffen in zijn appartement, in Seattle. Hij zou daar al sinds 5 April liggen. Ook zou hij bekend staan als een heroine gebruiker.

Op het rapport van de lijksschouwing wordt vermeldt dat de doodsoorzaak een 'acute vergiftiging door vermenging van verschillende verdovende middelen' is.

Jolie en Thornton mogen kind adopteren

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden: Weg vrij voor
Jolie en Thornton

Actrice Angelina Jolie en haar man Billy Bob Thornton mogen hun geadopteerde zoontje uit zijn thuisland Cambodja halen. De Amerikaanse immigratie -en neutralisatiedienst heeft hier toestemming voor gegeven. Tegelijk met het kindje van beide acteurs mogen er nog achttien Cambodjaanse kinderen Amerika in.

Het stel had al een poos geleden het kind geadopteerd, maar kon het niet naar Amerika halen. Voor 'Maddox' moet nu nog wel een visum worden aangevraagd, maar men gaat ervanuit dat die nu snel geregeld is.

Dijkstal: 'Links heeft geen schuld'

VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal vindt het totaal ongepast dat de linkse partijen nu (mede) de schuld krijgen van de dood van Pim Fortuyn, zo zei hij vanmiddag op Radio 1. Volgens Dijkstal hebben politieke partijen in Nederland nooit opgeroepen tot haat tegen Fortuyn.

"We hebben scherpe debatten gevoerd met Fortuyn, maar Fortuyn was zelf ook hard in zijn uitlatingen", aldus Dijkstal. De VVD'er ontkent dat Fortuyn als rechtse-extremist zou zijn neergezet door de politiek.

Dijkstal roept op tot bezinning. Veel linkse politieke partijen ontvangen nu emails en brieven waarin ze worden uitgemaakt voor moordenaars en soms bedreigd. "Bedreigingen horen niet thuis in een democratische rechtstaat", aldus Dijkstal.

Politiek bij begrafenis

Minister-president Kok zal vrijdag samen met de vice-premiers Jorritsma en Borst de begrafenismis bijwonen voor Pim Fortuyn. Koningin Beatrix laat zich vertegenwoordigen door grootmeester L.W.Veenendaal. Een en ander is na overleg met de familie Fortuyn besloten. Het wordt een sobere plechtigheid, waarbij zo'n 200 mensen zijn uitgenodigd.

De mis voor Pim Fortuyn vindt plaats in de Sint Laurenskerk in Rotterdam. Fortuyn wordt later die dag begraven in Driehuis, bij IJmuiden. Het stoffelijk overschot zal worden bijgezet in het familiegraf van de familie Fortuyn. Bisschop Van Luyn zal de uitvaartmis leiden.

Afscheid

Morgen op Hemelvaartsdag, kunnen mensen vanaf 14.00 uur afscheid van Fortuyn nemen in de Laurenskerk in Rotterdam. De kathedraal is gelegen aan de Mathenesserlaan

Kopspijkers en Van 't Hek afgelast

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kopspijkers, het humoristische en satirische VARA-programma van Jack Spijkerman gaat aanstaande zaterdag in verband met de moord op Pim Fortuyn niet door.

Volgens de VARA is het gezien de opzet van het programma, dat gaat over actuele zaken, nu niet mogelijk om de uitzending van het tv-programma door te laten gaan.

Theater

Ook een aantal cabaretiers hebben hun voorstelling afgelast omdat hun programma vol zat met grappen en grollen over Fortuyn. Youp Van 't Hek wil de try-out 'Youp speelt Youp' volgens zijn manager H. Floberg niet spelen omdat hij verdoofd is door de moord. "Het is een aanslag op de democratie."

Ook vanwege de inhoud ziet Van 't Hek van de try-outs af. Een belangrijk deel van het programma, dat moet uitmonden in zijn oudejaarsvoorstelling, staat in het teken van Fortuyn. Zo kwam Van 't Hek op in driedeling kostuum á la Fortuyn, met de woorden: "Met zo'n pak kun je ver komen. Let verder maar niet op de inhoud."

Van 't Hek gaat zijn show nu grondig herschrijven.

Boek uit handel,

Niet uit het Raam (NUHR) bestaande uit Peter Heerschop, Joep Duudekom en Viggo Waas, lastten eerder ook hun voorstelling af.

Hun antwoord op het boek 'De Puinhopen van van acht jaar Paars' dat Viggo Waas, Hans Sibbel en Peter Heerschop schreven, De Puinhopen van Professor Pim, is met onmiddellijke ingang uit de handel genomen.

Geen cassatie Puttense moordzaak

De voormalige verdachten/daders van de moord op de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius zijn definitief vrijgesteld van verdere vervolging. Het Openbare Ministerie gaat namelijk niet in cassatie tegen de vrijspraak van de twee in de Puttense moordzaak. Cassatie in geval van vrijspraak is volgens het OM alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk en de Puttense moordzaak valt daar niet onder.

Op 24 april sprak het gerechtshof in Leeuwarden de twee verdachten vrij van de moord . Het hof deed uitspraak in een herzieningsproces waartoe de Hoge Raad opdracht had gegeven.

De twee werden destijds veroordeeld tot 10 jaar cel en hebben 7 jaar vastgezeten. De vrijspraak van de twee verdachten opent voor hen de weg naar forse schadeclaims.

Onderzoek naar dader moord Fortuyn

qyuip, Fredjjuuhhh, Atreides en rscp1 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verdachte van de moord op Pim Fortuyn opereerde waarschijnlijk alleen. Dat blijkt uit het onderzoek tot nu toe. Justitie weerspreekt berichten dat hij lid is van een groep van vijf gevaarlijke activisten en dat rekening wordt gehouden met meer aanslagen. Justitie doet wel uitgebreid onderzoek naar de achtergronden van de 32-jarige dader.

De verdachte, die niet over een wapenvergunning beschikte, moet vandaag voor de rechter verschijnen. Justitie onderzoekt ook of de man iets te maken heeft met een onopgeloste moord in 1996 op een milieuambtenaar uit Nunspeet in een bos bij Epe.

Die zaak is nog niet officieel heropend, maar de aanslag in Hilversum heeft de interesse van de politie. De 43-jarige Nunspeter Chris van de Werken werd zondag 22 december 1996 vermoord. Hij was in dienst bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe als milieuambtenaar.

Er is destijds onderzoek gedaan in de kringen van milieuactivisten. De politie heeft de dader nooit gevonden en tastte ook in het duister over het motief voor de moord.

De politie wil niet zeggen of in dat onderzoek de Vereniging Milieu-Offensief een rol heeft gespeeld. Bij die vereniging werkte de 32-jarige Volkert van der G., de man die verdacht wordt van de moord op Fortuyn.


De Telegraaf plaatste een foto van de mogelijke dader van bijna 10 jaar geleden.

Bomaanslag in Pakistan eist elf levens

Er heeft woensdagochtend een bomexplosie voorgedaan voor het Sheraton hotel in de Pakistaanse stad Karachi. De explosie eiste elf levens en zeker achttien mensen raakten gewond. Volgens de Franse autoriteiten hebben negen mensen van de doden de Franse nationaliteit, de overigen zouden Pakistani zijn. Ze zouden hebben gewerkt aan een Pakistaans overheidsproject voor onderzeeboten.

De politie gaat er van uit dat de explosieven zich hebben bevonden in een busje van de Pakistaanse marine. De slachtoffers waren net ingestapt. De explosie liet een grote krater in de weg achter en de ingang van het hotel is zwaar beschadigd.

In Karachi zijn de laatste periodes meer explosies. Het zijn antwoorden op de moord op twee leden van de zogeheten Muttahida Quami Beweging. Deze vooral in Karachi invloedrijke beweging verenigt moslims die na de onafhankelijkheid van het vroegere Brits-Indië in 1947 uit het Hindoestanen India naar Pakistan vluchtten.

Aanslagen tegen buitenlanders komen in Pakistan niet vaak voor.

Bezoek Shakira in Sydney afgebroken

Shakira was afgelopen week voor promotiebezoek in een winkelcentrum in Sydney, maar deze werd voortijdig afgebroken nadat een 19-jarige jongen cementpoeder naar de popster gooide.

De poeder raakte geen doel, maar vanwege veiligheidsoverwegingen werd het bezoek afgelast.

Een aantal andere fans hadden wel last van deze actie. Zo hadden een aantal personen ademhalingsproblemen en moest een meisje worden behandeld voor een astma-aanval.

De jongen is door de politie gearresteerd en wordt ordeverstoring en belediging van autoriteiten ten laste gelegd.

Italië laat verbannen Palestijnen niet toe

Er komt voorlopig nog geen einde aan het beleg van de Geboortekerk in Betlehem. Het akkoord wat eerder was gesloten, kan niet worden uitgevoerd omdat Italië de dertien verbannen Palestijnen niet het land toelaat.

Al 36 dagen lang zitten Palestijnen en geestelijken opgesloten in de Geboortekerk die continu wordt bestookt door de Israëli's. Volgens het akkoord zouden dertien Palestijnen naar Italië worden verbannen en de rest worden opgesloten in een gevangenis bij de Gazastrook.

Geen overleg met Italië
Italië is kwaad over de ontstane situatie. "We zijn in de hele zaak nooit gehoord, en daarom kunnen we de bannelingen ook niet toelaten. We tasten volledig in het duister, het is schandalig", aldus een Italiaanse diplomaat.

Italië is pas bereid de Palestijnen op te nemen nadat ze gehoord is. Ook wil Italië weten wie de dertien bannelingen zijn en waarvan ze worden beschuldigd en waarom ze naar Italië moeten komen. De diplomaat vindt de behandeling van de onderhandelaars 'arrogant en onaanvaardbaar'.

Ook Henk Westbroek voelt zich bedreigd

Henk Westbroek, medeoprichter van Leefbaar Nederland en Leefbaar Utrecht, heeft laten weten zich na de moord op Pim Fortuyn ook bedreigd te voelen.

Westbroek bevindt zich momenteel in Zuid-Frankrijk waar hij heeft laten weten zich, na advies, niet te laten beschermen door bodyguards.

"Officieel heb ik een maand bedenktijd, maar mijn besluit staat eigenlijk al vast. Ik heb geen zin om in dit politieke klimaat te opereren. Ik zit hier met een dochter die zich afvraagt of haar papa ook doodgeschoten wordt. Dat heb ik er niet voor over," aldus Westbroek, die er nu serieus over nadenkt om ook te stoppen met Leefbaar Utrecht.

Kritiek op media en politiek
Ook uitte Westbroek zijn verwijten naar de pers en de zittende politiek: "Ze hebben niets nagelaten om Fortuyn te demoniseren en daarmee een sfeer gecreëerd waarin zo'n moord kon plaatsvinden. In de tijd dat Fortuyn bij Leefbaar Nederland zat ben ik vaker bedreigd dan in de hele rest van mijn leven." Hij omschreef Fortuyn als een 'warrig politicus, maar wel een beminnelijk mens'.

Henk Westbroek zegt al zes keer met de dood te zijn bedreigd, en meerdere keren voor fascist te zijn uitgemaakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.