Ook Henk Westbroek voelt zich bedreigd

Henk Westbroek, medeoprichter van Leefbaar Nederland en Leefbaar Utrecht, heeft laten weten zich na de moord op Pim Fortuyn ook bedreigd te voelen.

Westbroek bevindt zich momenteel in Zuid-Frankrijk waar hij heeft laten weten zich, na advies, niet te laten beschermen door bodyguards.

"Officieel heb ik een maand bedenktijd, maar mijn besluit staat eigenlijk al vast. Ik heb geen zin om in dit politieke klimaat te opereren. Ik zit hier met een dochter die zich afvraagt of haar papa ook doodgeschoten wordt. Dat heb ik er niet voor over," aldus Westbroek, die er nu serieus over nadenkt om ook te stoppen met Leefbaar Utrecht.

Kritiek op media en politiek
Ook uitte Westbroek zijn verwijten naar de pers en de zittende politiek: "Ze hebben niets nagelaten om Fortuyn te demoniseren en daarmee een sfeer gecreëerd waarin zo'n moord kon plaatsvinden. In de tijd dat Fortuyn bij Leefbaar Nederland zat ben ik vaker bedreigd dan in de hele rest van mijn leven." Hij omschreef Fortuyn als een 'warrig politicus, maar wel een beminnelijk mens'.

Henk Westbroek zegt al zes keer met de dood te zijn bedreigd, en meerdere keren voor fascist te zijn uitgemaakt.