Al-Jazeera zendt nieuwe video Al-Qaeda uit

Al-Jazeera, het onafhankelijke Arabische tv-station, heeft een video laten zien met Al-Qaeda leden. Onduidelijk is nog wanneer de video is opgenomen. Ayman al-Zawahri, Al-Qaeda topman, zegt dat de aanvallen op 11 september een 'grote overwinning' zijn geweest. Ook wordt gesproken over Osama Bin Laden en één van de kapers.

Al-Jazeera heeft bekend gemaakt de video enkele dagen geleden te hebben ontvangen. Niet alle delen zijn uitgezonden, dit gebeurd waarschijnlijk donderdag.

Bin Laden is nog in leven
De Afghaanse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Abdullah, zegt dat Bin Laden nog steeds leeft en zich in het oosten van Afghanistan bevindt. Talibanleider Omar zou dit door middel van een verklaring in een Arabische krant bekend hebben gemaakt. In de brief werd ook duidelijk dat Bin Laden nieuwe aanslagen voorbereid.

Verklaring over het Midden-Oosten
Omar liet zich ook uit over de situatie in het Midden-Oosten: "De Palestijnen moeten geduldig zijn (...) Onze Amerikaanse en Joodse vijanden zullen verliezen aan het einde van de strijd." De authenticiteit van deze verklaring is echter nog niet bevestigd.