[update] Zeker 8 doden bij ongeluk met Nederlandse bus

Zeker acht mensen zijn omgekomen bij een ongeluk met een Nederlandse bus in Frankrijk, waaronder vijf inzittenden. Zeker dertig raakten gewond, onder wie drie ernstig. De touringcar kwam in botsing met een Italiaanse truck. In de bus zaten zo'n 60 passagiers.

Het ongeluk gebeurde rond drie uur vannacht, in de buurt van Metz. Volgens Alarmcentrale SOS international is de hulpverlening snel op gang gekomen. Daarbij was een tweede Nederlandse bus behulpzaam, die achter de verongelukte touringcar reed. Daarin zaten een paar artsen en verpleegkundigen.

In 1997 verongelukte ook al een Nederlandse bus op ongeveer de zelfde plaats.

Familieleden en andere betrokkenen kunnen bellen met de Franse autoriteiten: 0033-38-7348555.
Elvia Alarmcentrale heeft nu ook (rond een uurtje of 10.00) een informatienummer opgezet voor familieleden en bekenden: 020-5618888.

update 10.00
De Italiaanse truck was op weg naar het zuiden, en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Daarna boorde hij zich in de zijkant van de bus die richting Nederland reed. Volgens de Franse autoriteiten ligt het voor de hand dat de Italiaanse chauffeur in slaap is gevallen, of onwel geworden.

De bus reed voor Bizz Travel uit Groningen. De reizigers waren met ski-vakantie geweest in het Franse Val Morel. De passagiers zouden afgezet worden in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.