Zware aardbeving in Centraal-Azië

In centraal Azië heeft 240 km van de Afghaanse hoofdstad Kabul een zware aardbeving plaatsgevonden. De beving met een kracht van 7.2 op de schaal van richter vond plaats om 16:38 lokale tijd (13:08 Nederlandse tijd).

De beving was zo hevig dat in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad gebouwen heen er weer schudde en de inwoners in paniek de straat op vluchtte. Ook in Delhi, de hoofdstad van India was de beving te voelen. Volgens het Amerikaanse National Earthquake Information Center gaat het om een zware, maar diepe aardbeving die normaal gesproken niet veel schade veroorzaakt.

Er zijn nog geen duidelijk berichten van aantallen slachtoffers of materiële schade. Het Engelse persbureau Reuters heeft het over minsten 5 doden en 31 gewonden. De verwachting is dat dit aantal nog hoger zal worden.

De Nederlandse militairen die deel uit maken van de internationale vredesmacht in Afghanistan zijn allen ongedeerd gebleven. Wel zijn de Nederlandse soldaten uit hun onderkomen geëvacueerd en de hoofdstad ingegaan om hulp te bieden aan de bevolking

Jesse en kjbpeeters bedankt voor de submit