Man bekent 'WTC-diefstal'

Donderdag heeft een man uit New York voor een rechtbank in Manhattan toegegeven dat hij verkleed als brandweerman dure horloges en juwelen heeft gestolen uit een winkel op het terrein van het World Trade Center. Hij plunderde de winkel al op 12 september, één dag na de aanslagen op het gebouw.

De leiding van de winkel verklaarde dat de buit een waarde van bijna 1,5 miljoen euro zou hebben. De dief hangt een straf van maximaal zeven jaar boven het hoofd.
Na zijn aanhouding vond de politie foto's waarop de man op de plek van de ramp in brandweeruitrusting te zien is. De dief had er echt alles aan gedaan om op de rampplek zoveel mogelijk op zijn plaats te lijken. Hij droeg een badge van het rampenteam om zijn nek, een broek van een politieuniform, een blauwe sirene, een pistoolholster, een kogelvrij vest en een walkietalkie.

De plunderaar was al een keer eerder aangehouden omdat hij zich voordeed als politie agent. Overigens hield de dief niet alles voor zichzelf, hij schonk zijn buurvrouw een met diamanten ingezet Cartierhorloge met een waarde van ruim 17.000 euro. Ook zij werd aangehouden.