Henk Westbroek: Fortuyn moet weg

Een van de oprichters van Leefbaar Nederland, Henk Westbroek, vindt dat Fortuyn onmiddelijk op non-actief moet worden gezet door zijn partij. "Het afschaffen van Artikel 1 van de grondwet is volledig in strijd met ons programma. Ik snap niet hoe Fortuyn het in zijn hoofd haalt.".

Henk Westbroek (geen lid meer v/h bestuur) zegt dat mede namens bestuurslid Broos Schnetz. Beiden kunnen zich niet voorstellen dat het partijbestuur zaterdagavond niet zal overgaan tot schorsing van Fortuyn.

Westbroek zegt tranen in zijn ogen te hebben gekregen van het artikel in de Volkskrant: "Fortuyn zei 'At your service' en moet dus uitdragen wat de partij vindt. Maar wij zijn toevallig wel de enige partij die in het programma heeft staan dat discriminatie bestraft moet worden met de intrekking van zowel het passieve als het actieve kiesrecht. Discriminatie vinden we onaanvaardbaar, zeker als het gaat om een hele groep. Je mag nooit een hele bevolkingsgroep a priori buiten spel zetten."

Henk Westbroek vreest dat Fortuyn met zijn uitspraken de partij om zeep heeft geholpen. "Hebben we eindelijk een beweging die de bevolking serieus neemt en dan blijkt Fortuyn schijt aan de hele partij te hebben. Hij heeft ons een nekschot gegeven en we mogen hopen dat het een schampschot blijkt te zijn, maar ik vrees het ergste."

Wanneer Fortuyn aanblijft bij Leefbaar Nederland zal Henk Westbroek niet op de partij stemmen.