FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 februari 2002

Keroppi gaat fitnessen

Keroppi gaat fitnessen

Vroeger had je als 6e klasser geen gym meer. Wat de gedachte daarachter was heb ik nooit begrepen. Maar gelukkig, ik leef niet in 'vroeger', ik leef in 'nu'.
En nu hebben 6e klassers wel gym

Nou weet ik dat er zat mensen zijn die hier behoorlijk om gevloekt hebben en liever die 2 uur lekker thuis zitten of nog wat langer in hun bedje liggen.
Ik zelf vind gym absoluut geen rampvak. Ik mag graag basketballen of volleyballen. Ik ben niet heel goed, maar ook niet heel slecht. Behalve op 1 onderdeel... *bibber*... Turnen!

Ik weet niet wat het is met dit onderdeel, maar ik kan het gewoon niet.
De enige verklaring die ik kan verzinnen is gebrek aan kracht in mijn armen en/of gebrek aan lef door slechte ervaringen.
Want het is toch wel algemeen bekend wanneer je 1x valt dat je dan terughoudender wordt en dat het dan helemaal misgaat.
Maar wees gerust. Er zijn geen dramatische dingen met me gebeurd. Het ergste wat gebeurd is, is het vallen van een bok van 1.70 m (waarna ik schaterend op de grond lag, ondertussen wel tranen van schrik in mijn ogen).

Maar dit jaar heb ik gelukkig, afgezien van wat ringzwaaien, geen turnen gehad.
Nee, de mening van mijn gymleraar is dat je je laatste jaar op school ook best wel wat 'leukere' dingen mag doen dan alweer volleyballen.
Dus hebben we al een les American Footbal gehad, gaan we in de toekomst nog klimmen op een klimmuur en gaan we nu 4 lessen naar de sportschool om te fitnessen en wat aerobics dingen te doen.

Na het horen van deze informatie vertrekken we vol leedvermaak naar de sportschool. Leedvermaak? Ja, leedvermaak. Want het gemiddelde meisje heeft absoluut geen moeite met simpele aerobicspasjes, waardoor je ondertussen een medelijdende blik kunt werpen op de jongens in de groep. Want afgezien van het gebrek aan enthousiasme lijden ze ook nog aan een gebrek aan ritmegevoel en coördinatie.
Als ze een stap naar links moeten doen zie je de helft een halve seconde te laat volgen, een ander groepje stapt juist naar rechts en de rest kijken wat verdwaasd om zich heen. Hilariteit alom

Ik moet een vriendin achter op mijn bagagedrager meenemen aangezien zij per trein naar school is aangekomen (in mijn achterhoofd hoor ik de fietsenmaker: "Het is een bagagedrager, GEEN vriendinnetjesdrager"). Maar na 100 meter komen we tot de conclusie dat mijn banden toch wel heel erg zacht zijn. Zij neemt mijn fiets over en ik spring bij een klasgenote achterop. Alles gaat goed tot ik, al vrolijk kletsend met iemand naast me, plotseling voel dat er iets misgaat...

De persoon die fietst gaat iets te vlak langs paaltjes, ik blijf met mijn benen achter de paaltjes hangen, verlies mijn evenwicht, probeer me nog te herstellen, voel dat het niet lukt, en merk dat ik in slowmotion op de grond val. Mijn rugzak (en boeken) breken mijn val en sparen mijn rug. Schaterend van het lachen, maar wederom toch weer geschrokken sta ik op en besluit de laatste paar meter maar te lopen.

Na ons omgekleed te hebben wacht ons een teleurstelling. De jongens mogen het volle uur fitnessen, wij gaan een half uur aerobicen, een half uur fitnessen.
Geen leedvermaak!

Onze instructrice komt me ergens bekend van voor, ik moet even nadenken maar dan weet ik het. Ze lijkt op 1 van mijn Barbie's. Nou maar hopen dat haar make-up zweetproof is...
We doen de pasjes en stapjes die in al die jaren nog steeds hetzelfde zijn, vervolgens krijgen we nog een 10 minuutjes wat Tae-bo.
Barbie: "Oh ik kan niet zo hoog trappen, ik ben 5 maanden zwanger.". Zwanger? 5 Maanden?
Waar zit dat kind dan? Heeft ze het al weggetraind?
We halen onze wenkbrauwen op en beginnen maar.

Dan afsluiten met een half uurtje fitnessen waar ik het cardiogedeelte toch een stuk interessanter vind dan die 'enge' apparaten waar mannen in mouwloze hempjes zich staan uit te leven.

Dan weer de gewone kleertjes aan en naar huis.
Hoi hoi... over een uur heb ik alweer training

Rabbae keert niet terug in de Kamer

Paul Rosenmöller is op het GroenLinks-congres in Amersfoort gekozen tot lijsttrekker voor de Tweede Kamer-verkiezingen, niet verwonderlijk, want er was geen tegenkandidaat.

Belangrijkste item was de mogelijke verkiezing van Mohammad Rabbae op de kandidatenlijst. Ondanks een campagne van vooral organisaties voor Nederlanders van Marokkaanse komaf, om hem terug op de lijst te krijgen, kwam hij op het partijcongres enkele stemmen tekort voor een verkiesbare plaats.

Rabbae reageerde teleurgesteld, maar zei GroenLinks trouw te zullen blijven. Vrijdag bood de partijtop Rabbae excuses aan voor het feit dat hij door een misverstand niet op de kandidatenlijst was gezet.

Lijsttrekker Rosenmöller haalde in zijn toespraak tot het congres fel uit naar het paarse kabinet, dat volgens hem van Nederland één grote wachtkamer heeft gemaakt. In de gezondheidszorg, het onderwijs, de kinderopvang, maar ook in de trein en de file moeten we wachten, aldus Rosenmöller.

Wildplassende agent stapt op

Een hoge Britse politiefunctionaris is opgestapt omdat hij tijdens een dienstreis naar Litouwen tegen het presidentieel paleis heeft staan plassen.

De agent was gefilmd door de bewakingscamera's van het paleis terwijl hij zijn behoefte tegen de muur stond te doen. De man, Chief Superintendent Kevin Pitt (49), heeft na zijn opstappen ook zijn excuses aangeboden voor ,,een ernstige beoordelingsfout die mijzelf, mijn familie en de politie van Cleveland in verlegenheid heeft gebracht''.

Henk Westbroek: Fortuyn moet weg

Een van de oprichters van Leefbaar Nederland, Henk Westbroek, vindt dat Fortuyn onmiddelijk op non-actief moet worden gezet door zijn partij. "Het afschaffen van Artikel 1 van de grondwet is volledig in strijd met ons programma. Ik snap niet hoe Fortuyn het in zijn hoofd haalt.".

Henk Westbroek (geen lid meer v/h bestuur) zegt dat mede namens bestuurslid Broos Schnetz. Beiden kunnen zich niet voorstellen dat het partijbestuur zaterdagavond niet zal overgaan tot schorsing van Fortuyn.

Westbroek zegt tranen in zijn ogen te hebben gekregen van het artikel in de Volkskrant: "Fortuyn zei 'At your service' en moet dus uitdragen wat de partij vindt. Maar wij zijn toevallig wel de enige partij die in het programma heeft staan dat discriminatie bestraft moet worden met de intrekking van zowel het passieve als het actieve kiesrecht. Discriminatie vinden we onaanvaardbaar, zeker als het gaat om een hele groep. Je mag nooit een hele bevolkingsgroep a priori buiten spel zetten."

Henk Westbroek vreest dat Fortuyn met zijn uitspraken de partij om zeep heeft geholpen. "Hebben we eindelijk een beweging die de bevolking serieus neemt en dan blijkt Fortuyn schijt aan de hele partij te hebben. Hij heeft ons een nekschot gegeven en we mogen hopen dat het een schampschot blijkt te zijn, maar ik vrees het ergste."

Wanneer Fortuyn aanblijft bij Leefbaar Nederland zal Henk Westbroek niet op de partij stemmen.

Verbijstering over uitlatingen Fortuyn

De uitspraken die Pim Fortuyn in een interview met de Volkskrant heeft gedaan, hebben in de politiek tot felle reacties geleid. Fortuyn zei daarin onder andere dat hij artikel één van de grondwet wil afschaffen. Verder zei hij de islam niet te haten, maar het een achterlijke cultuur te vinden.

VVD: Hans Dijkstal laat weten zeer geschrokken te zijn van de uitspraken van Fortuyn over het schrappen van het verbod op discriminatie. Hij spreekt van de ,,ontmaskering'' van Fortuyn. Dijkstal vindt dat Fortuyn zijn uitspraak over artikel 1 van de grondwet moet inttrekken.

CDA: Lijsttrekker Balkenende wilde in eerste instantie niet ingaan op wat Fortuyn heeft gezegd. ,,We kunnen aan de gang blijven met die man'', liet zijn woordvoerder weten. Toch heeft hij nu gereageerd: "Fortuyn breekt met zijn uitspraken de rechtsstaat juist af. Fortuyn doet met zijn meningen ook afbreuk aan de integratie in Nederland. Hij sluit mensen uit."


GroenLinks Paul Rosenmöller noemt Fortuyn's uitlatingen over asielzoekers extreem-rechts. Volgens hem is Fortuyn een extreem-rechtse charlatan.

PvdA Lijstaanvoerder Melkert vindt dat Nederland wakker moet worden en zegt dat Fortuyn te ver is gegaan. ,,Wij kiezen voor één samenleving van alle Nederlanders. Wij kiezen tegen de tweedracht die nu door Fortuyn wordt gezaaid. Hij gaat een grens over die je niet mag passeren"

Nederlandse Moslimraad: Schrappen van het verbod op discriminatie ziet de Nederlandse Moslimraad als ,,de grootste achteruitgang van ons democratisch bestel''. A. Maddoe, voorzitter van de Moslimraad, typeert de uitlatingen van Pim Fortuyn als gevaarljk.

Islamitische Universiteit: ,,Als hij met goed onderbouwde argumenten komt, willen we best reageren. Maar dat is niet het geval. Hij roept en krijgt respons. Dit is stemmingmakerij'', stelt secretaris E. Ozture. ,,Negeren is eigenlijk het beste. Een reactie roept weer respons op en zo blijft het aandacht krijgen.''

En tenslotte Leefbaar Nederland: Voorzitter Jan Nagel van LN wil nog niet reageren. Hij wil eerst Fortuyn spreken. Die had Nagel beloofd dat hij niet meer zou zeggen dat Nederland vol is.

De uitspraak van Fortuyn over art. 1 v/d grondwet Ik sta achter wat Voltaire zegt: ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten. Ik ben ook voor afschaffen van dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren. Prachtig. Maar als dat betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken, en die maak je in dit land nogal snel, dat zeg ik: dit is niet goed. Laat mensen die opmerkingen maar maken. Er is een grens en die vind ik heel belangrijk: je mag nooit aanzetten tot fysiek geweld. Dat kan een rechtsstaat zich niet permitteren. Maar als een imam weet te vertellen dat mijn levenswandel volstrekt verwerpelijk is en beneden die van varkens ligt: oké, dan zegt hij dat maar.'




Rosenmöller: ''Een extreem-rechtse charlatan''

House versie van Eric Dikeb verboden

De house-versie van het nummer Adios Nonino mag niet mag worden uitgebracht. Eric Dikeb had samen met Marco Leeuwis dit nummer bewerkt tot een veel besproken plaat in de media Janken zal ze.

De bedoeling was dat deze op single zou worden gezet en maandag in de winkel zou liggen. Maar de uitgever die de muziekrechten van de overleden componist Piazzolla beheerd, heeft verboden het nummer uit te brengen. De nabestaanden van Pizzolla vinden het nummer te respectloos.

Door dit verbod heeft de platenmaatschapij geen andere keus dan de persen stil te leggen en de reeds gemaakte exemplaren te vernietigen.

Met dank aan Rop2000 voor de tip.

Geen vervolging Singh Varma

Vision had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex- Tweede Kamerlid Singh Varma van GroenLinks zal niet vervolgd worden wegens oplichting, smaad en laster. justitie in Amsterdam ziet af van strafrechtelijke vervolging. Hoewel het niet netjes is wat zij heeft gedaan, zijn er geen strafbare feiten gepleegd en is er geen sprake van zelfverrijking.

De Ninash Foundation, een stichting die in India de armoede bestrijdt, deed in augustus aangifte tegen Sing Varma. Ze beloofde de stichting ieder jaar 250.000 dollar te doneren. Er is nooit betaald.

Handleiding Al-Qaeda online

De 'Jihad Encyclopedie', een 1.081 pagina's dikke handleiding voor Al-Qaeda-strijders, staat op het internet. Het boek is sinds kort te raadplegen op een taliban site. Het blijkt voor een groot deel gebaseerd te zijn op Amerikaanse bronnen, zoals militaire handboeken, CIA-handleidingen, en vooral underground-literatuur.

De vindplek werd vorige week bekendgemaakt door de Amerikaanse Muslim Students Association (MSA) uit de staat Ohio. Hoe die in het bezit is gekomen van het boekwerk is niet bekend.
Over het bestaan van een handleiding van Al-Qaeda is de afgelopen maanden veel gespeculeerd, maar tot nu toe waren slecht fragmenten van instructies bekend.

De encyclopedie bevat onderanderen instructies voor de bereiding van explosieven, het plaatsen van boobytraps, het plegen van aanslagen, spionage en gebruik van geheimtaal.
De illustraties in het boek hebben een opvallend Amerikaans karakter. Zo zijn de pistoolschutters blanke mannen met honkbalpetjes en staan ze voor westerse woningen. Veel illustraties hebben een Engels bijschrift.

De eerste pagina van het werk bevat een eerbetoon aan de vermaarde Palestijnse sjeik Abdullah Azzam, de grote inspiratiebron van Osama bin Laden, en de volgende bladzijde een eerbetoon aan Osama bin Laden zelf.

Veel informatie in het boekwerk lijkt afgekeken van Westerse bronnen. Voor de bereiding van explosieven is geput uit de serie 'Improvised Munitions Black Book' en informatie over vergiften komt uit 'The poisoner's handbook'.

Topman islamitisch onderwijs opgepakt

De voorzitter van de landelijke stichting Islamitisch Basisonderwijs, Mohamed D., blijkt gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de 34-jarige Rachid El Oiryachi uit Helmond.

Mohamed D. (36) ontkent alle betrokkenheid. Hij werd twee weken geleden opgepakt en na zes dagen intensief verhoor op last van de rechter-commissaris weer op vrije voeten gesteld. Naast D. zijn ook vier andere mannen aangehouden, van wie er drie nog in voorlopige hechtenis zitten.

De politie gaat er vanuit dat Rachid El Oiryachi vermoord is. Hij verdween op 12 oktober 1998 spoorloos, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Volgens de Eindhovense privé-detective Riet Monteijne, die op verzoek van zijn familie de zaak onderzocht, zou Rachid een transport van 274 kilo hasj regelen naar ons land.

Na een uitzending van 'Opsporing Verzocht' vorige maand kwamen bij de politie 25 tips binnen. Hierop hield het rechercheteam vier mannen aan, onder wie Mohamed D. Eerder al werd in Spanje de 45-jarige Ahmed B. uit Nabor in Marokko gearresteerd. Hij wordt binnenkort uitgeleverd aan ons land.

ISBO-voorzitter Mohamed D. kreeg eind vorig jaar landelijke bekendheid na de affaire met de omstreden kalender op de Al-Iman basisschool in Almere. De school kwam in opspraak na de vondst van een extremistische kalender met een afbeelding van een neerstortend vliegtuig bij het vrijheidsbeeld in New York. D., voorzitter van de koepelorganisatie voor alle 31 islamitische basisscholen in ons land, nam het op voor de school.

Prinses Margaret van Engeland overleden

Prinses Margaret, de jongere zus van Koningin Elizabeth II, is vanmorgen in het King Edward VII ziekenhuis in Engeland overleden. Dat maakte Buckingham Palace vandaag bekend.

Na een lange lijdensweg is ze in alle rust in haar slaap overleden. Haar kinderen, Lord David Linley en Lady Sarah Chatto stonden naast haar bed toen het gebeurde. Koningin Elizabeth, de Prins van Wales en zijn kinderen Prins Harry en William lieten weten zeer bedroeft te zijn.

De premier van Engeland, Tony Blair, toont zijn medeleven: "My thoughts are with the Queen, Queen Elizabeth the Queen Mother and the rest of the Royal Family at this time."

Prinses Margaret is 71 jaar geworden.

Met dank aan: NaRRaToR, Rogier, Arie Kanarie en Vision voor het submitten van dit bericht.

EU-comm: Pas op voor Amerikaans absolutisme

Chris Patten, EU-commissaris voor buitenlandse betrekkingen, heeft harde kritiek op het wereldbeeld van het Witte Huis.

Patten waarschuwt voor de ,,absolutistische en simplistische'' houding van de regering Bush: "Het wordt de hoogste tijd dat de Europese regeringen hun mond open doen voordat Washington overschakelt in een 'unilaterale overdrive'". Volgens Patten is de kloof tussen de Verenigde Staten en Europa groter dan de afgelopen 50 jaar het geval is geweest.

Eerder al had de Franse minister van Buitenlandse Zaken Védrine woorden van gelijke strekking over voor Washington.

Fortuyn: "Nederland is vol"

Hij had afgesproken met zijn partij Leefbaar Nederland om niet meer te zeggen dat ons land te vol is, maar in een interview met de Volkskrant van vandaag blijkt hij zich daar weinig van aan te trekken.

Nederland met 16 miljoen inwoners vindt Pim Fortuyn wel genoeg. "Het is een vol land". Volgens Fortuyn had Hans Janmaat in de jaren 80 voor een deel gelijk. "40.000 asielzoekers per jaar, dat is in vier jaar tijd een stad van een omvang van Groningen. Dat moeten mensen zich eens even goed realiseren. En dan veelal; enkele reis onderklasse. Nou dat zie ik niet zo zitten. Daar moeten we maar eens even mee stoppen".

Fortuyn meent dat door de demonisering van Janmaat het probleem van de toennemende stroom asielzoekers lange tijd onbespreekbaar is geweest. Daar heeft de hele media schuld aan volgens hem.

'Wie binnen is blijft binnen'

Fortuyn wil zich absoluut niet op één lijn gesteld zien met Janmaat, de voormalige Centrumpartij-voorman die in de jaren tachtig wegens discriminatie en het aanzetten tot vreemdelingenhaat werd veroordeeld. "Janmaat wilde allochtonen het land uitzetten. Ik wil niemand zijn burgerrechten ontnemen. Iedereen die hier binnen is, blijft binnen. Voor Antilliaanse jongeren wil ik overigens een uitzondering maken. Die zijn hier illegaal binnengekomen, nou, hup terug."

''Ik vind het een achterlijke cultuur''

Fortuyn gaat ook flink te keer tegen de islam. In het interview noemt Fortuyn het een achterlijke cultuur: "Ik haat de islam niet. Ik vind het een achterlijke cultuur. Ik heb veel gereisd in de wereld. En overal waar de islam de baas is, is het gewoon verschrikkelijk. Al die dubbelzinnigheid."

Als het aan Fortuyn ligt komt er géén islamiet Nederland meer binnen, alhoewel dat volgens hem juridisch moeilijk rond te krijgen is. "In welk land met een moslimcultuur zou een lijsttrekker van een zo grote beweging als de mijne, openlijk homoseksueel kunnen zijn? Wat fantastisch dat dat kan. Daar mag je trots op zijn. En dat wil ik graag effe zo houden."

Verder vindt Fortuyn dat artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, afgeschaft moet worden. En mocht zijn partij de nu voorspelde 20 Kamerzetels halen, dan wil hij dat Leefbaar Nederland in een regering zitting krijgt. Hij denkt dat de combinatie CDA-PvdA-LN of CDA-VVD-LN mogelijk is. Fortuyn garandeert kiezers in dat geval een eind aan de wachtlijsten in de gezondheidszorg en een uitermate restrictief vreemdelingenbeleid.

=

Even een aanvulling: Volgens de Volkskrant doet Fortuyn met zijn uitlating over illegale Antillianen de waarheid geweld aan. Antilliaanse jongeren zijn niet illegaal in Nederland. Ze hebben als inwoner van de Antillen het recht naar Nederland te verhuizen.

Hier staat het volledige interview, 'De islam is een achterlijke cultuur', met Fortuyn.

Allochtone Amsterdamse tieners vaker zwanger

Onder Surinaamse, Antilliaanse en Ghanese tienermeisjes in Amsterdam komen relatief gezien veel ongewenste zwangerschappen voor. Uit een onderzoek blijkt dat ze ook vaker dan andere meisjes een abortus ondergaan.

Het aantal tieners dat een kind krijgt in Amsterdam is 4 keer zo hoog is als in de rest van Nederland. Op de 1000 tieners worden er in heel Nederland 4 zwanger. Een groot gedeelte van de zwangere tieners in de hoofdstad zijn allochtoon.

Zowel bij de 14- tot 16-jarigen als bij de 17- tot 19-jarigen zijn de geboorte- en de abortuscijfers voor Surinaamse, Antilliaanse en Ghanese meisjes hoger dan voor Nederlandse meisjes.

Stisan, de overkoepelende organisatie van abortusklinieken in Nederland, komt komende maand met een rapport waaruit zou blijken dat Nederland niet meer het land is met het laagste aantal abortussen. Dat komt voornamelijk door het toenemende aantal allochtone tieners dat zwanger wordt en tekortschietende voorlichting.

Peiling: CDA haalt VVD in, LN naar 22

Het blijft zwaar weer voor de VVD in de peiling die bureau Interview/NSS wekelijks uitvoert voor NOVA. Het CDA streeft deze week de liberale partij voorbij en komt op 29 zetels, de VVD blijft op 28 steken. Het CDA zou met dit resultaat de tweede partij van Nederland zijn.

Leefbaar Nederland blijft populair, de partij kan nu op 22 zetels rekenen, één meer dan in de vorige peiling. 14,3% van de Nederlanders zegt op de nieuwe partij te willen gaan stemmen.

Ook de ChristenUnie heeft in vergelijking met vorige week één zetel gewonnen, en staat nu op 7.

GroenLinks en de Socialistische Partij (SP) verliezen gezamenlijk 3 zetels. GroenLinks staat nu op 10 -, de SP op 6 zetels. D66 staat net als vorige week op 6 zetels, meer dan de helft minder dan de partij nu heeft (14).

De PvdA staat in de peiling op 39 zetels, en is hiermee veruit de grootste partij van Nederland. Overigens zijn dat wel 6 zetels minder dan de partij nu in de Tweede Kamer bezet.

De uitslag van de peiling staat op de site van de politiekebarometer.

19e Olympische Winterspelen van start

President Bush heeft vannacht de Olympische winterspelen in Salt Lake City geopend. Aan de 19e winterspelen nemen 2530 atleten uit 77 landen deel. Nederland is door 30 atleten (17 schaatsers, 11 bobbers, 1 snowboarder en 1 shorttracker) vertegenwoordigd.

Twee uur eerder was de openingsceremonie begonnen. Na de introductie van de Amerikaanse president Bush, IOC-voorzitter Jaques Rogge en de organisator van de spelen Mitt Romney, werd een Amerikaanse vlag het Rice Eccles-stadion binnengedragen. Met de vlag, die in de puinhopen van één van de WTC-torens is gevonden, en het Amerikaanse volkslied, werd nogmaals stilgestaan bij de aanslagen van 11 september.

Op een wervelende ijsshow, met in de hoofdrol een 12-jarige jongen, volgde de binnenkomst van de atleten. Aan de ceremonie namen 10 Nederlandse atleten deel, waaronder ook schaatsers Gerard van Velde en Marieke Wijsman. Zij hadden op het laatste moment besloten toch naar de opening te komen. De rest van de schaatsploeg bleef met het oog op de wedstrijden van de komende dagen in het Olympische dorp. Snowboarder Nicolien Sauerbrij droeg zichtbaar trots de Nederlandse vlag.

In een groots opgezette, kleurrijke show werd vervolgens de geschiedenis van de staat Utah uitgebeeld. De 5 indianenstammen uit Utah en de trek naar het westen kwamen in dans, zang en muziek en schitterende effecten voorbij.

Na de officiële toespraken verklaarde president Bush de spelen voor geopend. Acht bekende mensen, waaronder nobelprijswinnaar Desmond Tutu en regisseur Steven Spielberg, droegen hierop de Olympische vlag het stadion binnen.

Mike Eruzione, die in 1980 het ijshockeyteam dat de Sovjet-Unie in de finale versloeg aanvoerde, mocht de Olympsche fakkerl ontsteken nadat diverse Amerikaanse sporthelden de vlam hadden gedragen. Een groot vuurwerk vormde de kroon op de afsluitende finale.

De Olympische Spelen duren tot en met 24 februari.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.