Extreemrechts in 6 plaatsen bij verkiezingen

Zes gemeenten in Nederland krijgen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen te maken met de extreemrechtse partijen Nieuwe Nationale Partij (NNP) en de Nederlandse Volks Unie (NVU). Vandaag werd bekend dat ze voldoende handtekeningen hebben opgehaald.

De NVU liet vooraf al weten in Arnhem, Kerkrade, Landgraaf en Rotterdam aan de verkiezingen deel te willen nemen. In al deze gemeenten heeft de extreemrechtse partij kandidaatlijsten met voldoende handtekeningen ingeleverd.

De NNP doet mee in Leeuwarden, Amsterdam en Rotterdam. Vooraf waren er ook plannen om in Delft deel te nemen, maar daar heeft de partij geen lijst ingediend.

De Nieuwe Nationale Partij komt voort uit de verboden extreemrechtse partij CP'86. Verschillende ex-bestuursleden van CP'86 hebben bij de NNP onderdak gevonden.

De NVU vaart al tientallen jaren een openlijke neonazistische koers. Vroeger olv Joop Glimmerveen, maar tegenwoordig is de partij is in handen van de Arnhemse neonazi C. Kusters en de Duitser Malcoci. Beiden hebben grote bewondering voor Adolf Hitler.

Met dank aan SYCO voor het submitten.