Medicijn tegen HIV gevonden + Update

Meer dan tien Fokkers (o.a. Norush, Icekool, Detulp050, Arjan A, Roel Fockens, Iogray, Wouter, ZHo3Rd en Draaitafeltje) hebben ons via de newssubmit op dit nieuws gewezen, bedankt!

In Canada hebben onderzoekers bekend gemaakt een proteïne ontwikkeld wat het HIV-virus uit het lichaam verwijdert.

De middelen die momenteel worden gebuikt, remmen alleen de verspreiding van het virus. Maar de medicijnen kunnen het virus niet vernietigen. Volgens een van de onderzoekers, de arts dr. Andrew Badley, kunnen die geneesmiddelen niet bij het HIV-virus zelf komen omdat het zich verstopt in slapende cellen van het afweersysteem.

De onderzoekers ontdekten dat een proteïne die al aanwezig is in de cellen van het afweersysteem, in staat is het HIV-virus te doden. Ze kwamen daarop tijdens het testen van de molecuul Trail, die door Immuninex Corporation in Seattle is geïsoleerd uit het menselijk afweersysteem. Deze wordt gebruikt bij behandeling van tumoren.

Proeven met de Trail-proteïne werden gedaan op bloedcellen van patiënten die met HIV zijn geïnfecteerd. In vier van de zeven gevallen verdween het virus volledig. Er bleken geen neveneffecten op de normale cellen.er is nog wel veel onderzoek nodig, maar Badley verwacht in één tot twee jaar proeven op aids-patiënten te kunnen doen. Trail is al veilig gebleken bij het bestrijden van kankercellen in dieren.

Update - Kritische Noot
FOK!ker Gr8w8:
Mensen leer 's lezen! Het is nog helemaal niet duidelijk of het virus dood is. Het is gewoon, ***net als bij sommige remmers***, zo sterk gedaald, dat het niet meer waarneembaar is!

Iemand heeft dit dus weer vrij vertaald, in een optimistische bui. Hopelijk kan de titel nog veranderd worden, wil natuurlijk niet dat er fokkers ineense heel vrolijk worden.

Ik heb de OHRI bron bekeken. Dit is gewoon een press-release om het imago van het instutuut wat op te poetsen. Via deze weg, krijgen met name in Amerika, dit soort onderzoeksinstituten particuliere bijdragen. Denk voortaan eerste even na, voordat zoiets gepost wordt. Waarom zou dit gepubliceerd worden, is het echt waar, zitten er geen vertaalfouten in, wat is het doel van dit onderzoek/nieuws etc. Beetje kritisch mag wel.