NFL Week 9

Deze week in NFL op Fok! Uiteraard de wedstrijd verslagen, maar helaas niet de beloofde ranglijsten, dit door technische storingen bij jullie razende reporter thuis.

Zondag 4 November
Indianapolis Colts – Buffalo Bills 30 – 14
Wederom een tegenvallend resultaat voor de Bills, die slechts een wedstrijd tot nu toe in winst konden omzetten. Na een scoreloos eerste kwart van de wedstrijd kwamen de Colts los en scoorden 17 punten, waar de Bills slechts 7 punten tegenin konden brengen. Toen de Colts in het derde kwart er nog eens een touchdown aan toevoegden was het verzet gebroken en werd het vierde kwart bijna een formaliteit. De Bills hangen hopeloos onderaan en kunnen eigenlijk alleen nog maar uitkijken naar het volgende seizoen.

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans 24 – 28
De Titans beginnen eindelijk beter te draaien, en dat uit zoch vooral in het vermogen om zich terug te knokken na een achterstand. Bij het begin van de tweede helft stonden ze nog met 17 – 7 achter, maar met vechtlust, goed spel, en een uitblinkende quarterback wisten ze het tij goed te keren. Steve McNair was weer eens een bedreiging voor de verdediging met passes en eigen runs, en hij leidde daarmee zijn team naar een mooie, maar hardbevochten derde overwinning.

Baltimore Ravens – Pittsburgh Steelers 13 – 10
De Ravens wisten in het vierde kwart dankzij twee fieldgoals de wedstrijd tegen de Steelers te winnen. Dit maakte ook het enige verschil, aangezien de kicker van de Steelers drie fieldgoals niet wist om te zetten in punten. Kicks van 41, 48, en 35 yards waren alle drie niet aan Brown besteed. Waardoor hij er persoonlijk voor zorgde dat de Steelers verloren.

Dallas Cowboys – New York Giants 24 – 27
Ondanks een daverend begin van de Cowboys (24 punten in de eerste helft) konden ze de goede lijn niet doortrekken in de tweede helft van de wedstrijd. Met achtereenvolgens een 34 yard pass, een 40 yard fieldgoal, een 9 yard pass, en een 42 yard fieldgoal wisten de Giants de overwinning naar zich toe te trekken. De Cowboys kunnen het wel, maar maken het niet af, al is dat wel een verbetering ten opzichte van het begin van het seizoen.

Carolina Panthers – Miami Dolphins 6 – 23
Eenvoudig wisten de Dolphins hun tegenstander opzij te zetten in een wedstrijd waar vooral de verdediging van de Dolphins uitblonk, beginnend met een interceptie die meteen terug werd gelopen voor een touchdown. Vanaf dat moment waren de Panthers eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd, ondanks een fieldgoal die de score op dat moment op 6 – 10 zette.

Tampa Bay Buccaneers – Green Bay Packers 20 – 21
Dank zij een briljante punt return van Rossum trokken de Packers de winst over de streep. De hele wedstrijd liepen de Packers achter de feiten aan, maar een individuele actie besliste uiteindelijk de wedstrijd. Volgens sommigen onverdiend, maar als je nagaat dat de verdediging van de Buccaneers twee eenvoudig uitziende tackles misten, konden zij de verliespartij op hun rekening nemen.

New England Patriots – Atlanta Falcons 24 –10
Met 17 punten in het tweede kwart legde het team van de Patriots een solide basis om de rest van de wedstrijd relatief makkelijk uit te spelen. Patriot quarterback Brady kon veilig achter zijn verdediging tot 250 passingyards komen, en zo de weg naar een overwinning vrijmaken. De verdediging was erg agressief en blitzte de quarterback van de Falcons op bijna elke play, hem dusdanig onder druk zettend dat de fouten wel moesten komen.

Detroit Lions – San Fransisco 49ers 13 – 21
De Lions begonnen sterk, zeker verdedigend, met een interception al in het eerste kwart die werd teruggelopen voor een touchdown, maar daarna zakte de ploeg uit Detriot hopeloos weg in middelmatigheid. De 49ers daarentegen gingen gewoon gestaag hun gang, en scoorden ieder kwart na het eerste wel een touchdown. Met als mooiste de 30 yard pass in het derde kwart. Daarmee zijn de zorgen voor de Lions nog steeds immens, aangezien ze nog steeds geen wedstrijd hebben gewonnen.

Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals 21 – 7
Al direct na de kickoff konden de toeschouwers, en vooral de fans van de Eagles, in juichen uitbarsten. Nadat Mitchell de kickoff op zijn eigen 6 yard lijn opving zette hij het op een lopen, her en der verdedigers als zoutzakken achter zich latend. In een run die 17 seconden duurde liep hij de bal direct naar de overkant voor een touchdown. Het verzet van de Cardinals was daarmee eigenlijk meteen gebroken. Verder opvallend was het feit dat alle touchdowns gescoord werden door de lucht.

Seattle Seahawks – Washington Redskins 14 – 27
De Redskins bewezen in deze wedstrijd weer eens dat ze een erg goede, gevarieerde aanval tot hun beschikking hebben. Runs, passes, en fieldgoals zijn allemaal goed verzorgd in het team, en daarmee maken ze het elke tegenstander moeilijk. Zo ook de verdedigend matige Seahawks. Die alleen in het eerste kwart nog even terugkwamen, maar daarna slechts in de laatste minuten van het vierde kwart nog wisten te scoren. De redskins zijn aardig bezig dit seizoen, en hebben nog steeds een kans op de playoffs.

Kansas City Chiefs – San Diego Chargers 25 – 20
Deze wedstrijd had eigenlijk alles wat een footballwedstrijd nodig heeft. Een ploeg die vroeg op een grote vorsprong kwam, een ploeg die de achterstand wist om te buigen in 1 punt voorsprong, en een beslissende actie in het laatste kwart. Dit zorgde voor een aangename, mooie wedstrijd, waar het publiek zeker van genoten heeft. Bij een wedstrijd als deze is het jammer dat gelijke spelen in de NFL niet tot de mogelijkheden behoort, want beide teams maakten er het beste van, en verdienden de punten.

Cleveland Browns – Chicago Bears 21 – 27
De Bears blijven hun goede resultaten volhouden. Zes wedstrijden gewonnen, en slechts een verloren, en alle kansen op de playoffs in eigen hand. Tegen de Browns hadden de Bears een zeer trage start, waarin ze 21 – 7 achterkwamen, maar dankzij een gelijkmaker in het vierde kwart sleepten zij er een overtime uit. En in die overtime onderschepte Brown (van de Bears) de bal en scoorde daarmee het winnende punt tegen zijn naamgenoten uit Cleveland.

New York Jets – New Orleans Saints 16 – 9
In een werkelijk doodsaaie wedstrijd hebben de Jets gewonnen.
En eigenlijk was de wedstrijd zelfs die ene regel nog niet waard, aangezien beide ploegen maar niet op gang konden komen. Voor het publiek was het misschien nog aardig te noemen, maar eigenlijk was de wedstrijd onaanzienlijk slecht.

Maandag 5 November
Denver Broncos – Oakland Raiders 28 – 38
De Raiders blijven op topniveau presteren in de NFL. Ook van de Broncos werd gewonnen, ondanks dat de ploeg uit Denver steeds goed in het spoor wist te blijven. Mede door deze spanning was de maandagavondwedstrijd er een om in te lijsten. Door beide teams werd er zeer goed gespeeld, en veel spelers wisten op te vallen in een wedstrijd die de titel “wedstrijd van de week” van mij wel mag krijgen. Crockett en Smith, van respectievelijk de Raiders en Broncos, waren beide goed in vorm en bekroonden dat met ieder twee touchdowns.

Cincinnati Bengals, Minnesota Vikings, en de St. Louis Rams kwamen deze week niet in actie