Moeder en dochter al 3 maanden spoorloos

Een Moeder en dochter afkomstig uit het Noord-Hollandse Castricum zijn al sinds juli spoorloos verdwenen. De politie is al een tijd op zoek naar de huidige verblijfplaats van de 46-jarige Elza Kooter haar 14-jarige dochter Zara.

Een leerplichtambtenaar trok begin september aan de bel, toen bleek dat Zara na de zomervakantie niet op school was verschenen. Voor zover uit onderzoek is vast te stellen, is het duo sinds 25 juli van dit jaar spoorloos verdwenen. De politie heeft eerst gezocht naar verblijfplaatsen waar ze eventueel konden zijn; familie, vrienden of bekenden. Dat heeft echter niets opgeleverd.

De politie tast volledig in het duister waarheen de vrouwen zijn vertrokken en waarom zij niemand van hun vertrek op de hoogte hebben gebracht. Een misdrijf wordt nu ook niet langer uitgesloten.

Elza Kooter is een Nederlandse vrouw van 46 jaar. Zij heeft een slank postuur en is 1.76 meter lang, ze heeft lichtblauwe ogen, een brede mond en dik haar tot op haar schouders. Het haar is kastanje rood-bruin geverfd. Vermoedelijk heeft de vrouw ergens op haar lichaam een kleine tattoeage in de vorm van een onbekend geluksteken. Volgens de politie maakt ze een gespannen en schichtige indruk.



Zara Kooter is veertien jaar oud en heeft een normaal postuur. Haar lengte is onbekend. Het meisje heeft bruine ogen en lang donkerblond stijl haar tot op de schouders. Opvallend is de kleine ruimte tussen de boventanden.









Mensen die meer info hebben kunnen bellen met de politie IJmond-Noord, tel. 0900-8844.