FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 oktober 2001

Bomenmoordenaars

tbadwin2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bende in Duitsland, waarvan de leden zich uitgeven als tuinmannen, chanteert zijn slachtoffers op een heel aparte manier. Met ronkende kettingzagen staan de mannen bij de stam van een onschuldige boom en roepen "geef me geld, of de boom gaat eraan". Dit meldde de Britse internetnieuwsdienst Ananova vandaag.

Een Duitse vrouw heeft op deze manier al twee bomen verloren omdat ze haar geld niet snel genoeg kon vinden. De politie van Hannover heeft de bevolking gewaarschuwd voor deze "tuinmannen".

Telefoonverkeer KPN loopt vast door storing

Het hele land heeft vandaag last gehad van een storing bij KPN.

Sinds vanmorgen 11 uur kon bellen vanaf het vaste net van KPN naar andere netwerken en andersom, problemen opleveren. Ook van vast naar mobiel leverde problemen op. Het is nog niet duidelijk wanneer de storing opgelost zal zijn. Het probleem werd veroorzaakt door een defect aan een computer, dat het telefoonverkeer regelt tussen KPN en andere netwerken.

Volgens de woordvoerster van KPN is de storing in heel Nederland merkbaar en betreft het een groot deel van hun aansluitingen.

Met dank aan Arjan, Crazy Harry, Kayuk en Rop2000 voor het submitten van het nieuws.

Duitser in Zambia 6 jaar cel voor orale seks

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 55-jarige Duitser is door een Zambiaanse rechtbank tot maar liefst zes jaar gevangenisstraf en dwangarbeid veroordeeld wegens overtreding van de Zambiaanse wet. Zijn vergrijp was: het hebben van orale seks met een Zambiaanse vrouw.

De man en de 22-jarige vrouw werden afgelopen zondag na een 'tip' van voorbijgangers (pardon!) door de politie in bosjes aan de kant van de weg betrapt. De man bekende voor de rechtbank van het plaatsje Mazabuka schuld. Maar hij zei er niet van op de hoogte te zijn geweest dat orale seks wettelijk verboden is in Zambia.

Kijk deze man is wel van dit en dit op de hoogte.

Nu al 20 MB aan updates voor Windows XP

Kwibus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gister gereleased, vandaag out-of-date. Windows XP ligt net een dag in de winkel en nu al is een grote hoeveelheid aan updates en extra downloads beschikbaar.

Afhankelijk van de gebruikte versie (Home Edition of Professional) is er inmiddels zo'n twintig MB aan updates verkrijgbaar. Sommige daarvan lossen veiligheidsproblemen op en andere poetsen fouten en oneffenheden weg en hier en daar bestaat de mogelijkheid om een stukje nieuwe programmatuur toe te voegen.

Nieuw in XP is de 'push'-mogelijkheid van Microsoft die het besturingssysteem automatisch kan updaten. De gebruiker hoeft dan niet zelf meer naar de site van Microsoft om updates uit te zoeken.

Na het uitkomen van de 'gouden versie', de definitieve versie van het besturingssysteem die naar de fabrikant gaat, vond het softwarebedrijf nog een aantal fouten, zo schrijft CNet. De updates die nu beschikbaar zijn gesteld, hebben betrekking op die fouten en oneffenheden.

Een aantal updates is zelf erg belangrijk. Die hebben te maken met de beveiliging van Windows XP. Een update van zo'n 5 MB lost een probleem met Microsoft Virtual Machine op. Deze software wordt gebruikt om bepaalde (Java) content van webpagina's te laten zien. Een andere update van bijna 2 MB lost een veiligheidsprobleem in Internet Explorer 6 op.

Gerets zoekt nieuwe spits bij amateurs

johanw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beheerder van het gastenboek van IJVV 6, een voetbalelftal uit de provincie werd gisteren opgeschrikt door een berichtje van Erik Gerets.

De PSV-trainer stelde hierin voor Jan Riezebos, de topschutter van IJVV 6, in te ruilen tegen Jan Vennegoor of Hesselink of Matea Kezman. Hoewel de eigenaar direct aan een grap dacht, viel er wel te replyen op het opgegeven e-mail adres.

Na een uurtje of wat kwam dan het verlossende antwoord: iemand had via een internetprogrammaatje het email adres van Erik Gerets misbruikt. Opgelucht haalden de mannen van IJVV 6 adem: Riezebos blijft waar hij is.

Britse troepen naar Afghanistan

Londen stuurt naar alle waarschijnlijkheid grondtroepen naar Afghanistan. Dat heeft onderminister van Defensie Ingram vandaag verklaard in het Britse parlement. Het zal gaan om tweehonderd mariniers, deze vertrekken met de oorlogsbodem HMS Fearless.

Vierhonderd andere mariniers gaan na de oefeningen in Oman terug naar Groot-Brittannië, maar blijven daar paraat om in Afghanistan te worden ingezet.

Betuwelijn pas in 2006 klaar

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Betuwelijn is niet eerder dan medio 2006 klaar. Bovendien zijn de kosten van de goederenspoorlijn tussen de Rotterdamse haven en de Duitse grens opnieuw opgelopen met ruim 150 miljoen gulden.

Dat meldt minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) in een voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer.

Volgens planning zou de Betuwelijn eind 2005 in gebruik worden genomen. Door onder meer extra veiligheidsmaatregelen bij de aan te leggen tunnels, de bouw van geluidswallen bij de Calandbrug en vertraging bij lopende aanbestedingsprocedures wordt dat minimaal een half jaar later.

Door de extra aanpassingen lopen ook de kosten op. Volgens Netelenbos is het mogelijk door verschuivingen op haar begroting en een bijdrage van minister Pronk (VROM) het beschikbare budget van ruim 9,7 miljard gulden niet verder te overschrijden.

Een van de aanpassingen die Netelenbos nog aan de Kamer meldt, is de bouw van een ongelijkvloerse kruising bij Geldermalsen. Om de passagierstreinen tussen Utrecht en Den Bosch voldoende ruimte te geven, is een gelijkvloerse boog daar van de baan. De extra veiligheidsmaatregelen bij tunnels op het tracé zijn volgens Netelenbos nodig, omdat uit proeven is gebleken dat de branddetectie- en blussystemen verbeterd moeten worden.

Netelenbos temperde eerder in de Tweede Kamer de verwachtingen over de aanleg van de Betuwelijn. "In dit dossier is al ongelooflijk veel misgegaan", verzuchtte ze een paar maanden geleden.

Hofland gaat jong Oranje helpen

Kevin Hofland heeft besloten jong Oranje te helpen in hun poging om zich te plaatsen voor het jeugd-EK.

De ploeg speelt twee play-offs met Engeland om een plaats op het toernooi. Qua leeftijd mag Hofland voor de ploeg uitkomen. Maar omdat hij al international is speelde hij lange tijd niet met de ploeg. Nu Nederland uitgeschakeld is voor het WK kan hij dus wel de oefenpartijen van Oranje missen om jong Oranje te helpen.

Hofland kreeg toestemming van van Gaal en Gerets.

Tilburg vergoedt geld voor prostituee

merulez, kEUS en fielmich hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Tilburg geeft een gehandicapte inwoner van die stad elke maand 190 gulden zodat hij het bezoek van een prostituee aan huis kan betalen. Zeven jaar lang voerde de 48-jarige Tilburger een verbeten strijd voor een financiële vergoeding voor het contact met een prostituee.

De lichamelijk gehandicapte man is zonder hulp van derden niet in staat om in zijn seksuele behoeften te kunnen voorzien. De gemeentelijke sociale dienst wees jarenlang zijn verzoek af met het argument dat seks niet tot de eerste levensbehoefte behoort.

De gemeente ging uiteindelijk overstag na advies van de GG&GD. De gezondheidsinstantie verklaarde dat door het prostitueebezoek aan huis de man minder medicijnen hoeft in te nemen omdat dat bezoek hem rust brengt.

Woordvoerster Van Charante van de Gehandicaptenraad juicht het besluit van de sociale dienst in Tilburg van harte toe. Er zijn meer gehandicapte mensen die een soortgelijk beroep op de bijzondere bijstand doen, maar het wordt bijna altijd afgewezen, aldus Van Charante: "Deze toewijzing is zeer uniek, hopelijk volgen er meer."

MSN.com alleen bereikbaar met Microsoft

Crazy Harry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MSN.com, de portalsite van Microsoft is niet bereikbaar voor mensen zonder Microsoft browser. Gebruikers van sommige versies van Netscape, Mozilla en Opera kunnen de site met geen mogelijkheid bereiken.

Mensen die toch proberen msn.com te bekijken zonder gebruik te maken van Microsoft eigen browser worden geconfronteerd met de volgende melding:

Detected that the browser that you are using will not render MSN.com correctly" en "Additionally, you'll see the most advanced functionality of MSN.com only with the latest version of Microsoft Internet Explorer or MSN Explorer

Microsoft beweert dat dit aan de browsers ligt en niet aan msn.com echter Jon S. Tetzchner, chief executive bij Opera, weet wel beter: "Microsoft is actively keeping our browser from accessing MSN.com, every time a browser connects to a server, it sends a string to the server telling it what type of browser is seeking access. Microsoft is seeing (that) it is an Opera browser and shutting it out," aldus Tetzchner, wiens team donderdag bezig was het probleem te analyseren: "If you change the Opera string by one letter, it is letting us in."

Het lijkt er dus op dat het niet een kwestie is van ontbrekende technologie maar eerder dat msn.com bewust niet-Microsoft browsers blokkeert.

Microsoft bevestigt dit:

We do identify the string from the browser, and the only issue that we have is that the Opera browser doesn't support the latest XHTML standard, so we do suggest to those users that they go download a browser that does support the latest standards.

Zwitserland zet treinen in

Personenauto's en bestelbusjes kunnen vanaf vrijdag per trein door de Gotthardpas. Om de opstoppingen op te lossen die na het ongeluk in de Gotthardtunnel zijn ontstaan, worden de wagens op treinen gezet die door de spoortunnel onder de gelijknamige pas rijden.

De Zwitserse spoorwegen beginnen vrijdag al met de beperkte verbindingsdienst. Ondertussen zal de 15 kilometer lange spoortunnel worden gemoderniseerd. Over een afstand van 4 kilometer is de spoorweg nu nog eenbaans. De tunnel wordt de komende dagen verbreed, zodat er over de hele lengte spoorverkeer in twee richtingen mogelijk wordt. Hierdoor wordt de capaciteit van de Gotthardspoortunnel vergroot van circa tien naar 28 treinen per uur. Op elke speciale trein zijn circa zeventig plaatsen voor auto's en busjes.

Intussen heeft de brandweer die de bluswerkzaamheden in de Gotthardtunnel uitvoert, in de nacht van donderdag op vrijdag het sein brandmeester gegeven. Er zijn tot nu toe elf doden geborgen, ruim honderd mensen worden nog vermist. In de tunnel, dichtbij de plek waar het ongeluk plaatsvond, staan nog circa honderd auto's die nog niet zijn onderzocht. Het is niet bekend hoeveel doden zich daarin mogelijk nog bevinden.

Voordat er verder aan de berging kan worden gewerkt, moet het plafond van de tunnel, dat door de brand gedeeltelijk is ingestort, worden gestabiliseerd. Dat zal naar verwachting zeker tot vrijdagmiddag duren.

Rampen in de virtuele wereld

"Waarom nog wegen afzetten en honderden mensen inzetten als een rampoefening ook in een virtuele wereld kan", zegt M. Boosman van het bedrijf E-Semble. Het bedrijf heeft de oorspronkelijk door militairen gebruikte techniek geschikt gemaakt voor hulpverleners.

De Londense brandweer neemt het zogenoemde Diabolo-programma binnenkort als één van de eerste in gebruik. Het wordt hier vooral ingezet om te oefenen met het transport van nucleair afval.

"Een groot voordeel van de techniek is dat begeleiders zelf eenvoudig nieuwe rampscenario's kunnen ontwikkelen. De duur daarvan varieert van 1 uur voor simpele scenario's tot een week voor meer complexe varianten", aldus de directeur. Ter vergelijking: de voorbereiding van een 'live' rampoefening neemt al gauw een half jaar in beslag.

'Air Jordan' overtroffen door 'Air Canada'

In zijn voorlaatste oefenwedstrijd voor zijn rentree in de NBA scoorde Michael Jordan 22 punten in 27 minuten voor Washington Wizards. De 38-jarige Jordan werd in de partij tegen Toronto Raptors in punten overtroffen door Vince 'Air Canada' Carter van Raptors.

Carter zetten 31 punten achter zijn naam waarbij vier driepunters en was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de overwinning van Raptors op Wizards: 113-96. "Ik geniet van het basketbal", vertelde Jordan na afloop, "maar aan verliezen zal ik nooit wennen."

Zijn jongere evenknie sprak bewonderend over de legende. "Hij heeft nog steeds de magie", zei Vince Carter, "hij vliegt en dunkt niet meer over mensen heen zoals vroeger, maar hij lokt nog steeds overtredingen uit en hij kan nog geweldig met de bal gooien."

Jordan en Wizards spelen vrijdag de laatste oefenwedstrijd tegen Boston Celtics alvorens dinsdag de competitie aan te vangen in de uitwedstrijd tegen New York Knicks.

"We" mogen meedoen

De Nederlandse staat mag meedoen aan de oorlog in Afghanistan. Ook hoeft de regering zich niet bij de Verenigde Naties (VN) in te spannen voor een veroordeling van de oorlogshandelingen. Dat heeft de vice-president van de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald.

De Vereniging van Juristen voor de Vrede en politieke partij De Groenen hadden in een kort geding gevraagd om een verbod op deelname aan de aanvallen op Afghanistan, omdat deze in strijd zouden zijn met het internationaal recht. Om die reden zou de Nederlandse regering ook bij de VN moeten aandringen op een veroordeling van de acties van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

De aanvallen zijn geheel in overeenstemming met het Handvest van de VN, aldus de vice-president. Doordat Afghanistan de beweging van Bin Laden steunt, is dat land medeverantwoordelijk voor de aanvallen van 11 september. De Juristen voor de Vrede hadden betoogd dat Afghanistan juridisch gezien geen betrokkenheid had bij de terreurdaden en dat de aanvallen op dat land daarom onwettig waren.

De vice-president noemt de aanvallen van de VS en Groot-Brittannië 'niet onredelijk' omdat er nog een dreiging bestaat van meer terroristische daden. Ook zijn de aanvallen volgens hem niet gericht op de Afghaanse bevolking of tegen de Islam.

De Vereniging van Juristen voor de Vrede noemt de uitspraak bijzonder teleurstellend. "De rechter gaat voorbij aan de feiten die er liggen", aldus voorzitter M. Stelling. Op de vraag of de vereniging in hoger beroep gaat, antwoordt de voorzitter dan ook met een volmondig "ja natuurlijk. Ik verwacht dat een rechter recht spreekt".

Moeder en dochter al 3 maanden spoorloos

Een Moeder en dochter afkomstig uit het Noord-Hollandse Castricum zijn al sinds juli spoorloos verdwenen. De politie is al een tijd op zoek naar de huidige verblijfplaats van de 46-jarige Elza Kooter haar 14-jarige dochter Zara.

Een leerplichtambtenaar trok begin september aan de bel, toen bleek dat Zara na de zomervakantie niet op school was verschenen. Voor zover uit onderzoek is vast te stellen, is het duo sinds 25 juli van dit jaar spoorloos verdwenen. De politie heeft eerst gezocht naar verblijfplaatsen waar ze eventueel konden zijn; familie, vrienden of bekenden. Dat heeft echter niets opgeleverd.

De politie tast volledig in het duister waarheen de vrouwen zijn vertrokken en waarom zij niemand van hun vertrek op de hoogte hebben gebracht. Een misdrijf wordt nu ook niet langer uitgesloten.

Elza Kooter is een Nederlandse vrouw van 46 jaar. Zij heeft een slank postuur en is 1.76 meter lang, ze heeft lichtblauwe ogen, een brede mond en dik haar tot op haar schouders. Het haar is kastanje rood-bruin geverfd. Vermoedelijk heeft de vrouw ergens op haar lichaam een kleine tattoeage in de vorm van een onbekend geluksteken. Volgens de politie maakt ze een gespannen en schichtige indruk.



Zara Kooter is veertien jaar oud en heeft een normaal postuur. Haar lengte is onbekend. Het meisje heeft bruine ogen en lang donkerblond stijl haar tot op de schouders. Opvallend is de kleine ruimte tussen de boventanden.









Mensen die meer info hebben kunnen bellen met de politie IJmond-Noord, tel. 0900-8844.

Urine opvangen leidt tot veroordeling

Strolie75 had ons via de newssubmit het volgende 'smakelijke' verhaal te melden:

Dat de Heer rare kostgangers heeft weet iedereen, zeker op seksueel gebied lopen er lieden met rare neigingen rond. Één van hen, Nicolaas G. uit Rotterdam is door zo'n "afwijking" tegen een veroordeling aangelopen.

Nicolaas G., werkzaam als schoonmaker, is door de Rotterdamse politierechter tot twee weken voorwaardelijke celstraf veroordeeld omdat hij begin vorig jaar op de damestoiletten van Rotterdam Airport urine van vrouwen in plastic zakken had opgevangen. De dader vertelde seksueel opgewonden te raken van de urine van vrouwen. Na afloop van de schoonmaakwerkzaamheden nam de Rotterdammer de zakken met urine mee naar huis.

Op 23 januari 2000 werd hij betrapt door een plassende vrouw die een klacht indiende. Schoonmaker Nicolaas G. zegt na zijn aanhouding 'een ander mens' te zijn geworden, maar de reclassering sluit herhaling zeker niet uit.

Één maand cel voor miltvuurbrief lolletje

Één maand zitten in de cel, dat is het het lot wat de 35-jarige J.B uit Ridderkerk ten deel is gevallen voor het versturen van een nep-anthraxbrief vorige week. Hij werd gisteren veroordeeld door politierechter Van Breukelen-van Aarnhem, ze zei dat de man met zijn grap veel paniek veroorzaakt heeft. De Ridderkerker stuurde de brief 'als lolletje' naar zijn baas.

De politierechter ondervroeg de 35-jarige verdachte tot in detail over zijn grap. De man wilde zijn baas laten schrikken met een enveloppe vol met melkpoeder dat voor de antraxbacterie moest doorgaan. De rechter kon de 'practical joke' niet waarderen. Zij vond die zelfs zo misplaatst dat zij B. dus een maand celstraf oplegde. J.B is zelf degene die het meest is geschrokken van de grap, want behalve bij de gealarmeerde politie brak nergens echt paniek uit wegens de brief. In elk geval niet bij de ontvanger. Die verklaarde direct na het gebeuren het vermoeden te hebben gehad dat het om een grap ging.

Meer verdachten

De komende tijd moeten nog zeker 9 verdachten voor de rechter verschijnen omdat ze enveloppen met verdacht poeder hebben verstuurd. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. Het gaat om zes zaken bij verschillende parketten. Bedreiging met ernstige misdrijven en rustverstoring, is in de meeste gevallen de tenlastelegging .

Al Qaeda in Bosnie

Cesarin© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NAVO-troepenmacht in Bosnië, SFOR, heeft donderdag bevestigd het netwerk van de terroristische organisatie Al-Qaeda in Bosnië te hebben ontmanteld.

Een woordvoerder van SFOR liet weten dat "dankzij de zeer goede samenwerking tussen de NAVO en de autoriteiten van Bosnië-Herzogovina, het netwerk van de terroristen in Bosnië is verstoord".

Een neus laten groeien op een arm.

Labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Die operatie wil de Schotse chirurg Ayliffe uitvoeren. De patiënte, Madina Yusuff, is een Nigeriaanse van begin in de twintig. In haar kindertijd werd ze getroffen door Noma, ook wel "het gezicht van de armoede" genoemd.
Specialisten zullen gebruik maken van beenderen en kraakbeen om een geraamte voor de nieuwe neus te bouwen, die op de arm van de patiënte zal groeien. Dat moet waarschijnlijk komen van haar ribben, maar kan ook van haar schedel worden genomen. Door de neus eerst op haar arm te transplanteren, kunnen voldoende weefsels en bloedvaten worden aangemaakt. ”Het wordt niet eenvoudig: het gaat om een driedimensionale reconstructie: we willen niet alleen haar mondfunctie herstellen, maar ook haar neus en gelaat”, verklaarde Ayliffe.

Klik hier voor de Nederlandse Noma site

Prinses Mathilde bevallen

WiD en The Source hadden ons via de newssubmit het volgende blijde nieuws te melden:

De Belgische prinses Mathilde, echtgenote van kroonprins Filip, is donderdagavond bevallen van een dochter. Dat heeft het Koninklijk Paleis in Brussel bekendgemaakt. Elisabeth Thérèse Marie Hélène kwam in het Erasmus Ziekenhuis in Anderlecht ter wereld.

Bij de bevalling was een keizersnede nodig. Het prinsesje weegt ruim 2900 gram en is bijna 50 centimeter. Koning Albert de Tweede bezocht zijn kersverse kleindochter rond middernacht in het ziekenhuis. Bij het ziekenhuis verzamelden zich tientallen belangstellenden, die cadeautjes en bloemen brachten.

Het meisje is vernoemd naar de overgrootmoeder van Filip, koningin Elisabeth. Mathilde en de baby maken het prima, zei de prins kort na de bevalling. Hij heeft Elisabeth al een eerste badje gegeven en aangekleed. Zondag krijgt het publiek moeder en kind voor het eerst te zien. Mathilde blijft waarschijnlijk nog vijf dagen in het ziekenhuis om bij te komen van de ingreep.

Pil beïnvloedt reukvermogen

Het gebruik van de anticonceptiepil kan leiden tot een verminderd reukvermogen. De pil beïnvloedt daardoor mogelijk het seksleven van vrouwen. Dat staat in een studie van de Universiteit van Catania in Italië.

Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat na inname van de pil het reukvermogen afneemt. Dat vermogen fluctueert normaliter bij vrouwen, en is op zijn sterkst als de vrouw in haar vruchtbare periode is, aldus het onderzoek. Het gebruik van de pil trekt het reukvermogen grotendeels gelijk, op het niveau van vlak voor een menstruatie. Wetenschappers vermoeden dat door de afname van het reukvermogen, ook het libido afneemt.

De resultaten van de studie zijn vrijdag gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Human Reproduction. Zo'n 60 vrouwen van verschillende leeftijd werden onderzocht. Zij moesten als proef steeds zes stoffen met de neus herkennen, zoals anijs, muskus en citrus.

Meer verdachte pakjes in onderzoek

De politie heeft de afgelopen twee weken in heel Nederland 396 meldingen over van miltvuur verdachte postpakketjes en enveloppen gekregen. Daarvan is een kwart, 107 pakjes, aangeboden aan ID-Lelystad voor onderzoek op de antraxbacterie.

In totaal hebben de meldingen tot en met afgelopen dinsdag geleid tot zestien aanhoudingen. Dat melden woordvoerders van de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken donderdag.

Volgens VWS zijn donderdag opnieuw tien nieuwe verdachte poststukken bij ID-Lelystad aangeboden, waardoor het totaal boven de honderd is uitgekomen. De afgelopen dagen was het aantal verdachte pakketjes juist geslonken naar enkele per dag. De stijging komt volgens VWS ook deels door achterstanden in de aanbieding van pakjes. Tot nu toe is geen antraxbacterie aangetroffen. Naar de speciale telefoonlijn van VWS over miltvuur hebben donderdag 57 mensen gebeld.

Drie lichamen geborgen uit wrak Koersk

Forensische experts van de Russische marine hebben vandaag drie lichamen geborgen uit het wrak van de onderzeeër Koersk. De lichamen bevonden zich in het achterste gedeelte van de onderzeeboot.

Voordat met het bergingswerk kon worden begonnen moest men eerst onderzoeken of er uit het wrak nog gevaarlijke radioactieve straling vrijkwam. Dat deed men door gaten in de romp van de onderzeeboot te boren. Gelukkig bleken de twee nucleaire reactors geen enkele lekkage te vertonen. Ook de 22 kruisraketten aan boord waren volkomen veilig. Daarop begonnen veertig inspecteurs met het bergen van de lichamen van de 118 bemanningsleden.

De oorzaak van de ramp is nog steeds niet duidelijk. Dit komt omdat de voorkant van de onderzeeër nog steeds op de bodem van de zee ligt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.