Champions League: Uitslag PSV-Nantes

De laatste wedstrijd in de poule van PSV in de Champions League wordt voor PSV de belangrijkste.
Na de 0-0 in eigen huis tegen het Franse FC Nantes, moet de ploeg uit Eindhoven volgende week dinsdag uit bij Galatasaray minimaal een punt pakken.

Voor de zesde keer doet PSV mee aan lucratieve CL-toernooi. Trainer Erik Gerets startte met het aanvalsduo Kezman/Vennegoor of Hesselink in de basis, het duurste spitsenkoppel van Nederland, met een gezamenlijk aankoopbedrag van 45 miljoen gulden.
Dat Vennegoor en Kezman samenspeelden, was voor het eerst sinds de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op 8 september. Bruggink zat net als vorige week bij Lazio Roma op de bank.

De wedstrijd

Er kwam bijna geen goede voorzet van de vleugelspelers Bouma en Rommedahl. Nantes kwam mede daardoor nooit serieus in de problemen. PSV was te veel afhankelijk van de bevliegingen van de spitsen. Maar ook zij kwamen er in de eerste helft amper aan te pas. Kezman werkte zich een ongeluk, maar was niet echt gelukkig in zijn acties.
E'n keer kwam Kezman wel uit de verf en had hij pech dat in de 15e minuut keeper Landreau zijn inzet pareerde en vervolgens ook een goal voorkwam na de rebound van Vennegoor. Daarna was Faber (kopbal) ook nog dicht bij een treffer.

PSV tegen Nantes was een eenzijdige wedstrijd. Nantes wilde helemaal niet voetballen en kwam voor een punt. De Franse ploeg, met vier punten uit elf wedstrijden nog steeds laatste in de nationale competitie, liet PSV het spel maken en wachtte op balverlies om er via de counter snel uit te komen.

PSV werkte naar hartelust, zat verdedigend goed in elkaar, maar kon veel te weinig afdwingen. Vogel had in de 55e minuut met een lob over de keeper de kans op 1-0, maar de bal ging net over.

In de 62e mnuut verloste Gerets eindelijk Rommedahl uit zijn lijden. Bruggink viel in voor de Deen. Tien minuten voor tijd bracht Gerets De Jong nog in voor Vogel in de hoop een goal te forceren. PSV speelde eventjes alles of niets, maar de overtuiging ontbrak in het spel van de Eindhovenaren. Vennegoor kreeg nog wel een kans (kopbal van de doellijn gehaald), maar daar bleef het bij.